Șeful Volkswagen: “Trebuie să reducem costurile dacă vrem să avem resurse pentru dezvoltarea și producția de masă a mașinilor electrice”

de Paul Cosma
Sambata, 14.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
“Imperiul Volkswagen” este acum mai preocupat de nivelul costurilor, eficiența fiind un cuvânt de ordine pentru CEO-ul Herbert Diess. Grupul german “nu mai are nevoie de alte branduri”, ci vrea să-și sporească resursele pentru dezvoltarea și producția de masă a mașinilor electrice.

Trendul global de reducere a emisiilor a determinat constructorii auto să-și regândească strategiile și să găsească modalitățile pentru reducerea costurilor și suplimentarea bugetelor cu dezvoltarea și inovarea.

În acest context, dar și impulsionat de scandalul Dieselgate, grupul Volkswagen susține că eficiența este una dintre prioritățile pentru viitorul apropiat, astfel încât să obțină fondurile necesare pentru dezvoltarea și producția de masă a mașinilor electrice.

“Nu mai avem nevoie de alte branduri. Cu câteva excepții, putem să obținem profit pe toate segmentele cu brandurile din portofoliu,” a declarat Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

Grupul german investește circa 80 de miliarde de euro pentru achiziția de baterii și dezvoltarea mașinilor electrice, având și o alianță cu Ford care să permită ambilor producători să-și împartă costurile.

Diess susține că dezvoltarea viitoarelor “produse”, fără o atenție sporită la nivelul costurilor, ar fi o “strategie periculoasă” în industria auto de astăzi.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • andrei
    si costurile masinile cand scad? ca tot cresc? golful luat de nou acum 10 ani nici gand sa il mai iau cu acelasi pret in euro. ok, e inflatie, dar parca au crescut cam prea mult.
    9 0
  • andrei
    si costurile masinilor cand scad? ca tot cresc. golful luat de nou acum 10 ani nici gand sa il mai iau cu acelasi pret in euro. ok, e inflatie, dar parca au crescut cam prea mult.

    un edit la post n-ar fi stricat, vad ca am scris cu greseli.
    3 0
  • Au tot redus costurile, de nu mai esti bazat pe masina nici noua(ca tot trage toata lumea cu masini noi). Dai o caruta de bani si umbli prin service cu ele. Si nu sunt cazuri izolate.
    4 3
  • Fara alehas
    @ Ram
    Ne poti da ceva exemple actuale ?
    Ms.
    4 6
  • Cu alehas
    @Fara alehas
    Du-te prin service-uri și stai de vorbă cu mecanicii. Îți vor da exemple mai multe decât poți duce.
    2 5
  • Fara alehas
    @Cu alehas
    Pai aia e treaba, ca neavand alehas nu prea am treaba cu mecanicii si ceream o parere.
    Tu avand mai lamurit ...
    4 1
  • Rudolf D.
    @Cu alehas
    Zi-ne si noua ce ai aflat din service-uri, nu ne mai tine pe ace.
    Unii dintre noi, avand masini bune nu calcam pe acolo decat sa ne schimbam uleiul, asa ca n-avem de unde sa stim.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru