Șeful Nissan este gata să demisioneze după scandalul compensațiilor financiare: Hiroto Saikawa așteaptă venirea unui înlocuitor

de Paul Cosma
Luni, 09.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Nissan a declarat că este gata să își asume răspunderea pentru scandalul compensațiilor financiare și susține că va demisiona după ce constructorul îi va găsi un înlocuitor.

Începutul de săptămână poate fi decisiv pentru viitorul lui Hiroto Saikawa la Nissan. Șeful constructorului este în centrul unui nou scandal, după ce o investigație internă a scos la iveală că a primit compensații financiare mai mari decât ar fi trebuit și că a încălcat procedurile în acest sens. “Îmi pare rău, voi da banii înapoi,” a spus Hiroto Saikawa. El este considerat artizanul arestării lui Carlos Ghosn, fostul șef Renault-Nissan, cel acuzat de multiple nereguli financiare și care așteaptă să fie judecat în Japonia.

Board-ul Nissan a programat o întrunire pentru data de 9 septembrie, fiind așteptată o decizie oficială în cazul lui Hiroto Saikawa.

Potrivit presei japoneze, Saikawa este gata să-și asume răspunderea în scandalul compensațiilor financiare și să părăsească funcția după ce Nissan va găsi un înlocuitor. Saikawa le-ar fi spus colegilor că intenționează să demisioneze, însă nu a oferit alte detalii.

În cadrul întâlnirii de luni, oficialii Nissan sunt așteptați să discute problema compensațiilor financiare, precum și o listă cu potențiali succesori la poziția de CEO.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • „Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate să plece.”
    5 1
  • Asta cu demisia o dădea ca sigură și nepotu-miu (e la grădiniță, da-i expert în GT-R-uri pe console).
    Întrebarea rămâne însă UNDE anume va pleca Saikawa: la fel ca gaijinul Ghosn (adică la mititica), ori c-o pensie babană a castelul lui? -- unic ce-i drept, spre deosebire de multi-viloacele + penthouse-urile lu Carlito de pe toate meridianele.

    Libanezo-braziliano-franco-niponul CG a sărit ce-i drept calu cu manglelile, mai dihai ca orice ronin jinba-ittaic, ajungând s-o angajeze (fictiv, evident) până și pe soră-sa ca expert tehnic.
    ...Soră care obișnuia să rateze și rețete simple-n bucătărie -- când nu le uita pe foc. :-)
    12 0
  • P.S. Să nu uit o întrebare -- deși pur retorică pt unii:

    Dac-ați avea o leafă cât +1.000 angajați (oricum nesimțit de mare... dar asta-i altă temă), ați mai fi tentați să și furați ceva-n plus??!!
    13 0
  • @Kirotractor
    Iti raspund cu o intrebare: Daca ai avea o cifra de afaceri cat toata Europa, ti.ai mai invarti banii prinnparadisuri fiscale?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru