Șeful Daimler: “Mercedes Clasa G va avea o versiune electrică”

Publicat vineri, 08.11.2019 10:39 de Paul Cosma

Șeful Daimler a anunțat că Mercedes Clasa G va avea o versiune electrică, fără să ofere alte detalii în acest sens. Ola Källenius spune că, în trecut, au existat discuții interne cu privire la eliminarea din gamă a lui Clasa G.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa G a fost prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit din 2018. Modelul constructorului german a primit atunci o serie de modificări exterioare, dimensiuni ceva mai mari și un interior revizuit atât din punct de vedere tehnologic, cât și în ceea ce privește spațiul oferit.

Pe lângă motorizările actuale, Clasa G va avea în curând și o versiune electrică. Anunțul a fost făcut pe Twitter de Sascha Pallenberg, directorul departamentului de transformare digitală, care a citat o declarație a șefului Daimler.

“Vom avea o versiune cu emisii zero pentru Mercedes Clasa G. În trecut, au existat discuții dacă să eliminăm acest model, însă, acum, aș putea spune că ultimul Mercedes construit va fi un Clasa G,” a spus Ola Källenius.

Oficialii Daimler nu oferă deocamdată detalii tehnice despre viitorul Clasa G electric sau despre momentul lansării.

Via Motor1

 • zarnesteanu, vineri, 08.11.2019 11:02

  O stire la care am facut "Wow" in sinea mea. Acum parca incepe sa aiba sens si un Hummer electric

 • zarnesteanu, vineri, 08.11.2019 11:07

  O stire la care am facut "Wow" in sinea mea. Acum parca incepe sa aiba sens si un Hummer electric. In orice caz, surprinzatoare si dureroase declaratiile lui Ola Kaellenius. Adica G Class a fost pe punctul de a fi eliminat? Si cum adica? Pe urma sar in extrema cealalta si declara ca ultimul G Class construit va fi electric? Daca nici asta nu mai spune nimic de directia in care merg lucrurile ... Explicatie: mesajul este dublu pentru ca prima data am pus 3 smiley pe telefon dupa "Hummer electric" si editorul de text de pe Automarket mi-a trunchiat mesajul. Aviz amatorilor ...

 • zamaraii, vineri, 08.11.2019 13:01

  Ai inteles gresit! A spus: "aș putea spune că ultimul Mercedes construit va fi un Clasa G".

 • Edikkk, vineri, 08.11.2019 13:59

  Da, dle Zarna clasa G era pe punctul de a fi eliminat din producţie, au avut o ultimă serie scurtă premium care a avut mare succes în vânzări Lucru care i-a făcut să continue dar doar foarte bine dotate, clasă spre lux, premium cu care au acoperit pierderile (sau pierderile de profit mai exact) Versiunea electrică este în urma presiuni Revian full electric care ar mânca din piaţa Clasa G şi atunci Mercedes este nevoit să lupte să aducă versiunea full electrică.

 • pipo, vineri, 08.11.2019 17:33

  @edikkk : Revian = o tehnologie care cica face sa nu-ti mai cada parul si chiar sa-ti creasca altul la loc ca la bebelusi ,pe baza a nus' ce lumina rosie - si da ,e full electric, tot pe baterie merge minunea...!!! Revenind (si lasand gluma) la Rivian ( ca presupun ca la astia te referi ), chiar esti convins ca pune presiune pe Mercedes ? O companie care de peste 10 ani produce numai prototipuri si poze ? Papand niste miliarde de dolari ? Si asteptand probabil sa inceapa o criza ca sa aiba motiv "sa se dea la fund " ? Chiar sunt curios, fara gluma ! Daca spuneai de Lynk&Co mai intelegeam ...ca de la est vine lumina ( a se citi salvarea) ..asa spuneau unii p-acilea !

 • Edikkk, vineri, 08.11.2019 19:13

  Dle Pipo mai citeşte... Rivian nu pune presiune doar pe Mercedes G dar şi pe.... lipsa Tesla a unei maşini similare. Tesla anunţă că vor ...anunţa , prezenta Tesla truck acum anul acesta. De ce aşa repede?? Din cauza Rivian care sunt scot acum pe piaţă produsul lor la vânzare.

 • Judecatorul, sâmbătă, 09.11.2019 15:08

  interesanta stire despre versiunea electrica a popularului Mercedes benz G-class din unele surse am aflat ca Viitorul Mercedes benz EQG suv[versiunea electrica derivata din a doua generatie Mercedes Benz G-class Mk2 suv 2018] ca va sosi in Productie in Urmatorul Deceniul adica nu mai devreme de Toamna anului 2022 data estimata pentru sosirea in productie a viitorului Mercedes benz EQG suv :) :3 !