Salonul Auto de la Frankfurt 2017

Seat Leon Cupra R: cel mai puternic Seat din istorie are motor de 310 de cai putere

Publicat Luni, 04.09.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 5
Seat Leon Cupra R: cel mai puternic Seat din istorie are motor de 310 de cai putere - Poza 1
Seat Leon Cupra R: cel mai puternic Seat din istorie are motor de 310 de cai putere - Poza 2
Seat Leon Cupra R va deveni cel mai puternic model de serie al constructorului spaniol datorită unui motor turbo de 2.0 litri care generează 310 cai putere în versiunea cu cutie de viteze manuală.

SEAT a anunțat noutățile pe care le va prezenta publicului cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt de la jumătatea săptămânii viitoare, iar capul de afiș va fi ținut, fără îndoială, de noul Leon Cupra R.

Varianta de performanță a modelului compact primește acum o versiune și mai puternică datorită îmbunatățirii motorului turbo de 2.0 litri disponibil pe Cupra. Acesta generează acum 310 cai putere în versiunea cu cutie de viteze manuală și 300 de cai putere atunci când este cuplat la o cutie de viteze automată DSG. Ambele cutii de viteze au 6 trepte, iar modelul este disponibil doar cu tracțiune față.

Din punct de vedere al designului, Cupra R iese în evidență prin inserțiile de fibră de carbon aplicate asupra spoilerelor față și spate și a difuzorului spate, în timp ce gurile de aerisire au primit acum un design mai dinamic, iar sistemul de evacuare a fost modificat. În plus, inserțiile de fibră de carbon sunt disponibile și la interior, în timp ce volanul și schimbătorul de viteze au fost îmbrăcate în Alcantara.

Seat Leon Cupra R va fi disponibil de la finalul acestui an în numai 799 de unități în trei versiuni de culoare: negru, gri și negru mat.

Pentru moment, Seat a publicat doar două imagini cu Cupra R, urmând ca restul detaliilor să fie făcute publice în 12 septembrie la Frankfurt. 

Tot acolo, Seat va prezenta în premieră mondială și noul SUV Arona, care a fost deja lansat la sfârșitul lunii iunie, și va anunța detalii despre integrarea Amazon Alexa pe mașinile sale. Asistentul digital va fi disponibil pe Leon și Ateca de la sfârșitul acestui an, dar și pe Ibiza și Arona începând de anul viitor.

Nu în ultimul rând, Seat va prezenta și cele 9 potențiale nume pentru cel de-al treilea SUV din gamă, dintre care va fi ales un câștigător până în 25 septembrie.

Via Seat


Comentarii (5)

  • au prins avant spaniolii cand din ce in ce mai multi oameni au inceput sa aleaga Seatu in detrimentu VW, mai ales nemtii (se si vorbea despre asta acum cateva saptamani la stiri in Germania). Nu-i amuzant cand masina nemteasca, pe care romanu o divinizeaza, nu mai prea e cumparata chiar de cei care o fac? :))

    Bravo Seat, Leonurile Cupra chiar sunt masini care-si merita toti banii!!!
    13 13
  • Mai madalescule, doar tu stii acest secret, ca masinile nemtesti nu mai sunt cumparate de nemti.
    10 8
  • Cristi
    Ma indoiesc ca cumpara ei mai multe Seaturi dar sunt multi cai putere la un pret bun.
    12 0
  • Draculea
    Si unde naiba ma duc cu 310 cai putere??limita este 120 =)) trag de cocioaba mea de dacie comunista =)) daca plec din punctul A si ajung in punctul B tot aia este ?
    4 1
  • de ce doar 799? sunt nebuni?
    sunt curios cum suna asta mai ales ca seaturile sunt cele mai tari la sunet/acceleratie.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru