Seat introduce instrumentarul digital de bord pe Arona și Ibiza: ecranul de 10.25 inch va fi disponibil opțional

Publicat marţi, 31.07.2018 13:05 de Cornel Șocariciu

Seat anunță că SUV-ul Arona și hatchback-ul Ibiza vor putea fi comandate cu instrumentarul digital de bord. Denumit Virtual Cockpit, acesta are o diagonală de 10.25 de inch și oferă trei moduri de personalizare.

La începutul anului, Seat a introdus instrumentarul digital de bord pe modelele Ateca și Leon. Acum, oficialii constructorului spaniol ne anunță că SUV-ul Arona și hatchback-ul Ibiza vor putea fi comandate cu această opțiune.

Digital Cockpit este numele folosit de Seat pentru instrumentarul digital de bord care integrează un ecran cu diagonala de 10.25 de inch și cu o rezoluție de 1280x480 pixeli.

Noul instrumentar digital de bord îi oferă șoferului trei moduri de personalizare: Classic, Digital și Dynamic. Fiecare dintre acestea schimbă designul, forma și așezarea elementelor de bază care apar în fața șoferului.

În modul Classic, în centrul ecranului, între ceasurile "tradiționale", șoferul va putea opta pentru afișarea hărților, a informațiilor cu privire la postul de radio sau a unor detalii despre sistemele de siguranță disponibile. Modul Digital face ca instrumentarul de bord să preia informația sistemului de navigație. Șoferul va avea la dispoziție funcții de zoom-in sau zoom-out, dar va putea alege să vadă și informațiile clasice (consum, autonomie, sisteme de siguranță, informații despre sistemul multimedia). Modul Dynamic se axează pe afișarea direcției de navigație și a informațiilor primite din partea sistemelor de siguranță.

  • Aromână, marţi, 31.07.2018 16:48

    Arona e SUV cum sunt eu culturist ... si nu sunt!

  • joe, marţi, 31.07.2018 20:21

    Cand pui o "tableta" in loc de "ceasuri" normale,ar trebui ca preturile sa scada ,nu sa creasca! Mai ales ca comenzile digitale la unele functii,nu le faci cu ochii inchisi ca inainte. Ar trebui sa tragi pe dreapata...))

  • Tatraurs, miercuri, 01.08.2018 22:35

    Cu toate ca detest tableta in bord si imi plac mai mult ceasurile clasice analogice,trebuie sa recunosc,din punctul meu de vedere chiar arata binisor in cazul de fata. Imi aduce aminte de unele Citroen-uri vechi,nu stiu de ce.