Schimbări planificate pentru sezonul 2020 al Formulei 1: regulamentul pentru utilizarea pneurilor ar putea fi modificat

Publicat luni, 28.10.2019 16:47 de Daniel Popescu

Regula potrivit căreia piloții care ajung în ultima parte a calificărilor sunt obligați să înceapă cursa cu pneurile folosite în a doua parte a sesiunii ar putea fi eliminată.

Regulamentul actual al Formulei 1 prevede că piloții care ajung în ultima parte a calificărilor sunt obligați să ia startul în cursă cu cauciucurile folosite în a doua parte a calificărilor.

Măsura a fost adoptată pentru a crea astfel un dezavantaj pentru piloții de top în favoarea celor din a doua parte a plutonului, însă în ultimii ani efectul a fost în realitate unul limitat.

Mercedes, Ferrari și Red Bull domină campionatul într-un mod atât de autoritar încât piloții sunt capabili să folosească pneurile mai dure în Q2 și să obțină fără emoții accesul în Q3. Prin urmare, FIA propune renunțarea la această regulă începând din sezonul 2020.

De asemenea, o altă propunere este interzicerea antrenamentelor pentru startul curselor. De regulă, piloții exersează startul curselor în zona ieșirii de la boxe în timpul antrenamentelor libere. Prin interzicerea acestora, FIA anticipează un grad mai mare de imprevizibil în startul curselor.

Pentru a intra în vigoare, amebe schimbări trebuie însă să fie aprobate în unanimitate de echipe, astfel că este incert dacă acestea vor putea fi integrate în regulament.

Via Autosport

 • dce, luni, 28.10.2019 18:13

  Mai exista oameni care se uita la F1? Pana si snookeru e mai palpitant.

 • Radu, luni, 28.10.2019 20:48

  Mai bine s-ar propune eliminarea MGU-H si MGU-K. Era foarte bine fara ele.

 • FanF1, marţi, 29.10.2019 07:45

  @dce mă întreb: dacă F1 era mai spectaculoasă în anii '80-'90 de ce nu se recurge la metodele de atunci? Aș spune că din propriu interes bazat pe afaceri., ori afacerile nu sunt un sport. Si uite așa se duce de râpă sportul ăsta care pentru mine însemna calea de a dezvolta mașinile de pe piață.

 • Senna Fan, marţi, 29.10.2019 08:58

  Din rau in mai rau...

 • XYZ, marţi, 29.10.2019 13:22

  Dar eliminarea DRS-ului cand?

 • hakkinen, marţi, 29.10.2019 13:43

  Desi au fost interzise din motive de siguranta, realimentarile in timpul cursei ar aduce cel mai mare plus de imprevizibilitate.

 • FanF1, marţi, 29.10.2019 16:37

  @dce, apropo de snooker: m-am uitat azi la câteva jocuri, de ex.cu Allen, Trump...aș zice că mai toți jucătorii de top au aceeași capacitate de a lovi bilele și a nimeri buzunarele, singurul lucru ce i-ar diferenția fiind capacitatea lor de a-și stăpâni emoțiile; spun asta pentru că pe mai toți i-am văzut în timpul meciului cum ratează să introducă chiar și bila neagră de pe pctul.ei dar odată ce matematic a câștigat meciul și mai are câteva bile pe masă reușește niște lovituri de te lasă cu gura căscată, controlând atât de bine bila alba și celelalte ca pe niște drone.