Sauber prezintă noul monopost pentru 2018: un nou concept aerodinamic sub sigla Alfa Romeo

Publicat marţi, 20.02.2018 16:49 de Daniel Popescu

Sauber a prezentat noul monopost cu care va concura în sezonul 2018 al Formulei 1. Acesta este predomiant alb, în timp ce carcasa motorului este roșie și include sigla noilor parteneri de la Alfa Romeo.

Sauber a dezvăluit marți primele imagini cu noul monopost cu care va aborda sezonul 2018 alături de Marcus Ericsson și Charles Leclerc.

Echipa a trecut printr-o împrospătare semnificativă din punct de vedere vizual. Pe de o parte, noul monopost C37 este predominant alb cu o carcasă a motorului rosie, ca urmare a parteneriatului cu Alfa Romeo. Constructorul italian a devenit sponsorul principal al echipei, întrucât furnizorul de motoare Ferrari a decis să promoveze acest brand în Formula 1.

Din punct de vedere tehnic, Sauber va utiliza același motor ca și echipa de uzină a Scuderiei, după ce în sezonul precedent a folosit o unitate de propulsie de generație mai veche. În plus, monopostul include noutăți importante din punct de vedere aerodinamic, iar directorul tehnic Joerg Zander este încrezător că echipa va reuși să înregistreze un spor de performanță.

"Monopostul din 2018 este rezultatul muncii fiecaui angajat al uzinei din ultimele luni. Filosofia monopostului C37 este mult diferită de cea a lui C36. Conceptul aerodinamic s-a schimbat semnificativ, iar C37 are o serie de noutăți comparativ cu predecesorul său", a explicat el fără să intre în amănunte de natură tehnică.

Echipa și-a stabilit ca obiectiv să înregistreze progrese comparativ cu sezonul precedent, în care a obținut doar 5 puncte și a ocupat ultima poziție în clasamentul constructorilor.

Via Sauber

  • kimi, miercuri, 21.02.2018 00:07

    greu de crezut ca are acelasi motor ca la ferrari..

  • ion1, miercuri, 21.02.2018 10:30

    arata fain! Au si un pilot de mare viitor, asa ca eu cred ca vor face o figura frumoasa!