Sărbătoare la Renault: Zoe, cea mai vândută mașină electrică din Europa, a ajuns la 100.000 de unități produse de la lansare

de Daniel Popescu
Marti, 20.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat că a produs 100.000 de unități ale modelului electric Zoe, care a devenit treptat cea mai vândută mașină electrică din Europa.

Renault Zoe este începând din 2016 mașina electrică cu cele mai mari vânzări înregistrate pe continentul european, iar modelul a ajuns acum la 100.000 de unități produse la uzina de la Flins din Franța.

Anunțul a fost făcut de Gilles Normand, vicepreședinte senior al Renault la divizia de vehicule electrice, în cadrul unui anunț publicat pe rețeaua de socializare LinkedIn.

"Este o zi specială. Am avut plăcerea să particip la aniversarea exemplarului Zoe cu numărul 100.000 produs la Flins. 100.000 de clienți sunt îndrăgostiți de Zoe. Iar acesta este doar începutul", a precizat el.

Vânzările lui Zoe s-au dublat în cursul anului trecut după lansarea unei versiuni cu o baterie de 41 kWh, care permite o autonomie de până la 400 de kilometri. În plus, vânzările vor fi influențate pozitiv și de lansarea unui nou motor de 80 kW, echivalentul a circa 108 cai putere, și un cuplu de 225 Nm. Această versiune este utilă în special pentru autostrăzi, în contextul în care noul motor permite o scădere cu două secunde a timpului necesar pentru a ajunge de la 80 la 120 km/h.

Constructorul francez se pregătește să mărească producția lui Zoe, ca urmare a faptului că o mare parte din producția actuală a lui Clio, un alt model fabricat la uzina de la Flins, va fi mutată în Turcia.

Renault Zoe este disponibil și pe piața din România la un preț de pornire de 31.250 de euro, însă poate fi achiziționat cu un bonus de 10.000 de euro acordat de stat prin intermediul programului Rabla Plus, care ar trebui să înceapă în cursul acestei săptămâni.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru