Sărbătoare la Alpine: coupe-ul A110 a atins 5000 de exemplare produse în versiunea sa modernă

de Mircea Meşter
Duminica, 14.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La un an și jumătate de la debutul de piață al noii generații A110, Alpine bifează borna primelor 5000 de exemplare produse la uzina franceză Dieppe.

Divizia Alpine a celor de la Renault a anunțat oficial că a produs exemplarul cu numărul 5000 al lui A110, singurul model pe care brandul francez îl oferă pe piață.

Propus unui număr limitat de piețe europene, coupe-ul francez și-a propus încă de la debutul său, care a avut loc la finalul anului 2017, să ofere o alternativă latină la coupe-urile sportive produse de mărcile germane - Audi TT și Porsche Cayman sunt printre principalii rivali, încercând în același timp să profite de imaginea retro a vechiului A110 Berlinette în tentativa de a aduna clienți pasionați în Europa.

Alpine A110 oferă un motor Turbo de 1.8 litri capabil să dezvolte 252 CP transmiși către puntea spate cu ajutorul unei transmisii automate cu 7 trepte și dublu ambreiaj. Accelerația 0-100 km/h are loc în 4.5 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 250 km/h. Modelul este produs la uzina franceză din Dieppe. 

Alpine A110 a fost foarte aproape de a câștiga râvnitul titlu "Mașina Anului în Europa" în 2019, însă SUV-ul electric Jagaur I-Pace a devansat coupe-ul francez în prelungiri, după ce juriul le așezaseră la egalitate după prima rundă de votare.

via Alpine

Comentarii (1)

  • corsar
    ..Si io inca n-am vazut niciunul.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru