Sărbătoare în familia PSA: 13 milioane de mașini asamblate în cadrul fabricii Opel din Zaragoza

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA are motive de sărbătoare. Uzina Opel din Zaragoza, Spania, a produs 13 milioane de mașini. Fabrica din Zaragoza are circa 5.300 de angajați, iar exemplarul cu numărul 13 milioane este un Opel Crossland X.

Uzina Opel din Zaragoza a atins o nouă bornă: 13 milioane de mașini asamblate în cei 36 de ani de activitate. Exemplarul cu numărul 13 milioane este un Opel Crossland X vopsit în nuanța Blue Bay cu plafon de culoare albă.

În prezent, Opel produce în uzina din Zaragoza modelele Opel/Vauxhall Adam, Corsa, Corsavan, Crossland X și Mokka X. Primul model din era PSA pe care Opel îl asamblează în această fabrică este Citroen C3 Aircross.

La începutul anului, Grupul PSA dorea să mute producția lui Corsa din Spania, însă sindicatele au ajuns la o înțelegere cu conducerea. Astfel, din 2019, noua generație Opel Corsa va fi asamblată exclusiv în cadrul fabricii din Zaragoza. Conform zvonurilor, viitoarea generație Corsa va utiliza platforma noului Peugeot 208.

În 2020, Opel lansează o versiune electrică a lui Corsa, iar aceasta ar urma să fie asamblată tot în cadrul fabricii din Spania.

Uzina din Zaragoza activează din 1982 și are circa 5.300 de angajați.

În 2017, aici s-au asamblat 382.250 de mașini.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru