Sărbătoare în cadrul Skoda: producătorul ceh a asamblat 250.000 de unități Kodiaq

de Cornel Șocariciu
Joi, 27.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Kodiaq a ajuns la borna 250.000. Cel mai mare SUV din oferta cehilor este asamblat în șase uzine, iar de la începutul anului și până la finalul lunii august, Skoda a livrat 100.000 de exemplare.

Skoda Kodiaq, cel mai mare SUV din gama constructorul ceh, a fost prezentat oficial în urmă cu doi ani în cadrul Salonului Auto de la Paris. Producția lui Kodiaq a demarat în octombrie 2016 în uzina Kvasiny, iar astăzi, oficialii Skoda au motive de sărbătoare: pe poarta fabricii din Cehia a pășit exemplarul cu numărul 250.000.

La finalul lunii august, în Europa, segmentul SUV avea o cotă de piață de 35.7%. Iar acest lucru se observă și în vânzările înregistrate de Skoda în dreptul lui Kodiaq. Conform reprezentanților producătorului din Mlada Boleslav, de la începutul anului și până la finalul lunii august au fost livrate 100.000 de unități Kodiaq.

"Asamblarea celor 250.000 de unități reprezintă un moment extrem de important mai ales dacă ne gândim la faptul că Skoda Kodiaq a fost lansat în urmă cu mai puțin de doi ani. SUV-ul a reușit să schimbe imaginea mărcii și, totodată, a stimulat vânzările altor modele din gamă", a declarat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație Skoda.

În prezent, cel mai mare SUV din gama Skoda este asamblat în șase fabrici: Changsha (China), Nizhny Novgorod (Rusia), Aurangabad (India), Solomonovo (Ucraina), Ust-Kamenogorsk (Kazakhstan) și Kvasiny (Cehia).

În scurt timp, gama Kodiaq o să primească o nouă versiune.

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, cehii vor prezenta Kodiaq RS, primul SUV de performanță din istoria companiei. Modelul va fi echipat cu un motor diesel de 2.0 litri BiTDI capabil să ofere 240 de cai putere. Standard, versiunea de performanță va avea cutie automată, sistem de tracțiune integrală și amortizoare adaptive.

Comentarii (1)

  • \\\/////.......
    NEXT.zzzzzzzz 007
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru