Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome: 1.000 de vehicule în următorii 2 ani

de Paul Cosma
Luni, 19.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome, astfel încât să ajungă la un total de 1.000 de vehicule în următorii doi ani. Grupul considerat “Google al Rusiei” – prezent și în România prin aplicația de ride hailing Yango – vrea să înceapă testele cu peste 100 de mașini autonome până la sfârșitul acestui an.

Peste 30 de vehicule autonome ale companiei Yandex sunt testate la ora actuală pe străzile Moscovei de către gigantul rus Yandex. Rivalul Google din Rusia sau “Google al Rusiei”, Yandex are planuri ambițioase pentru extinderea testelor cu vehicule autonome.

În următorii doi ani, rușii vor să aibă o flotă de circa 1.000 de mașini autonome, după cum a declarat Dmitry Polishchuk, directorul diviziei de vehicule autonome din cadrul Yandex, potrivit Reuters.

Grupul care deține și compania Yango – ce oferă servicii de ride hailing în România începând cu vara acestui an – și vrea să recupereze decalajul tehnologic față de Waymo, divizia de vehicule autonome a celor de la Google.

Potrivit Reuters, costul dezvoltării unei mașini autonome pentru Yandex se ridică la circa 98.000 de dolari per unitate, în scădere față de cei 141.000 de dolari necesari pentru primul prototip de acest fel.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru