Rupert Stadler, fostul CEO Audi, inculpat oficial în scandalul Dieselgate: germanul, acuzat de certificare falsă a modelelor și practici publicitare ilegale

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii germani au anunțat că Rupert Stadler, fostul CEO Audi, a fost inculpat oficial în scandalul Dieselgate sub acuzațiile de certificare falsă a modelor și practici publicitare ilegale.

Scandalul Dieselgate este încă departe de a se încheia, pe măsură ce anchetele derulate de autorități continuă.

Cel mai nou exemplu în acest sens este anunțul făcut de procuratura germană, care a anunțat miercuri că l-a inculpat oficial pe Rupert Stadler. Fostul CEO Audi este acuzat de certificare falsă a modelelor și practici publicitare ilegale.

"Inculpatul Stadler este acuzat că știa despre manipularea testelor de emisii cel puțin de la sfârșitul lunii septembrie 2015, dar nu a făcut nimic pentru a preveni vânzarea modelelor Volkswagen și Audi care erau afectate", menționează procurorii într-un comunicat de presă.

Pe lângă Stadler, mai sunt inculpați cu aceleași acuzații și Wolfgang Hatz, fost manager la Audi și Porsche, și doi ingineri.

Stadler a fost arestat în iunie 2018 în scandalul Dieselgate și a petrecut patru luni în închisoare, decizie motivată de judecători prin faptul că exista riscul ca germanul să distrugă dovezi importante din cadrul dosarului.

Înainte de izbucnirea scandalului, Stadler era considerat unul dintre candidații cu cele mai mari șanse să conducă întregul Grup Volkswagen.

În schimb, la scurt timp după arestarea din vara anului trecut, Stadler a fost suspendat din funcția de CEO al Audi.

Via Automotive News

Comentarii (24)

  • Astia-s germanii pe care toata lumea ii ia de model. :) Ganditi-va: nimic din toate astea nu s-ar fi descoperit daca nu erau americanii. Cine stie cati ani si ani ar fi mers in continuare cu aceleasi minciuni si probabil ar fi dezvoltat si mai mult schema de inselare a clientilor. :)
    14 20
  • wall-E
    O generalizare periculoasa... O firma germana privata, a utilizat practici incorecte (ticaloase, daca doriti). Statul german, prin institutiile sale, curata mizeria, si nu o ascunde sub pres. Asa ca unii germani ne plac, altii nu.
    20 3
  • hazard
    @PMC poti sa ii iei pe rusi ca model, nu e nevoie sa gandesti.
    6 14
  • Noroc de americani, altfel traiam in minciuna si astazi, tara care a inventat markentingul este super ok in toate privintele, totul este la vedere.
    16 5
  • inexorabil
    @wall-E, sper să mă înşel eu, dar pare că îţi “scapă” un biet detaliu, recte un element capital în elucidarea tărăşeniei Dieselgate, şi anume: statul german este unul şi acelaşi lucru cu…UE. Iată, au trecut aproape patru ani de când a explodat bomba cu ceas, iar acest “mastodont” birocratic, vrednic urmaş al politicii centraliste de tip sovietic, deja a dovedit, fără putere de tăgadă, că ori nu poate, ori nu vrea să tranşeze, aşa cum se cuvine (adică…americăneşte), TICĂLOŞIA (adevărat grăieşti!) vaginală. Dintr-un minim respect pentru frustraţii Dieselgate, să presupunem că ar fi valabilă prima variantă, adică neputinţa…În caz contrar, dacă s-ar confirma o rea voinţă, atunci, în mod indiscutabil, gradul de perversitate al fiecăreia dintre cele două entităţi implicate (UE şi VAG) ar fi acelaşi…Mie, cel puţin, dă-mi voie să înclin spre această ultimă ipoteză. Fiindcă tocmai Berlinelles-ul este cel mai conştient că o eventuală sancţiune ca peste Ocean ne-ar invita să-i mâncăm coliva colosului din Wolfsburg. Numai că o asemenea catastrofă este inadmisibilă în viziunea tuturor UErmanilor, pardon, tuturor germanilor. La drept vorbind, nici măcar eu n-aş accepta un asemenea deznodământ. Iar modul de a reacţiona al americanilor mi s-a părut tot timpul…prea zelos. OK, imperativul dreptăţii trebuie să stea mereu pe primul loc în conştiinţa publică (desigur, oriunde pe Glob), dar, dacă am urma totalmente, neabătut şi cu religiozitate aceste precepte morale, asta ar însemna, fără echivoc, că ar trebui să-i vizăm şi pe alde…Illuminati (sau Bilderberg sau cum s-or mai numi) pentru imparţiala judecată, însă “aşa ceva” sigur nu se va întâmpla vreodată, din multe motive, dintre care enumăr, doar aşa, de amorul artei, egoismul, indiferentismul şi laşitatea oamenilor, ba încă şi certitudinea de a se complăcea, la nesfârşit, în starea de sclavie cotidiană…

    Dane (Grecu), încerci tu ironii fine, dar îţi dai seama că ele nu ţin la taica inexo :P Apropo, (şi tu) mai înghiţi snoava conform căreia “cineva” local ar fi profitat de punerea cu botul pe labe, în State, a delincvenţilor? Da, a profitat de n-a mai putut! Până pe locul 4 la vânzări mondiale s-a rostogolit şi probabil că gravitaţia…prostiei îl va trage chiar o treaptă sau două mai jos…În realitate, ăia la care baţi tu aluzii sunt atât de reduşi mintal, încât n-ar profita de nimic niciodată, în nicio conjunctură…Iar dacă, prin absurd, m-aş trezi în sfera interioară a Mărioarei, sigur aş pluti precum astronauţii.
    15 2
  • Edikkk
    Lista celor care au înşelat

    VW
    Audi
    Porsche
    Bosch
    Seat
    Skoda
    Mercedes


    TOŢI GERMANI AU ÎNŞELAT ZECI DE MII, DACĂ NU MILIOANE DE CLIENŢI !

    ŞI AU FĂCUT CONCURENŢĂ NELOIALĂ CELOR care nu aveau "maimuţa" !


    Şi eu azi să mai cumpăr o germană ???
    15 11
  • inexorabil
    @Edikkk, dacă este să te “tragă în piept” vreun producător, acesta poartă un singur nume: TOŢI. Şi provine dintr-o singură zonă: PRETUTINDENI.

    Nu uita că se împlinesc 30 de ani de la ştergerea globală (şi, crede-mă, ireversibilă!) a graniţei (simbolice) dintre lumină şi întuneric, democraţie şi dictatură, libertate şi sclavie, adevăr şi minciună, dreptate şi samavolnicie, credinţă şi ateism, necesitate şi exces, moderaţie şi desfrâu, efort şi confort, imuabilitate şi inovaţie (nedozată), bun gust şi progres, bogăţie şi sărăcie, calitate şi kitsch, fiabilitate şi vremelnicie şi, la o adică, dintre toate antonimele care guvernează viaţa omenirii. De ce? Ca să devină toate una! Să fie bulversat omul postmodern, iar cel supermodern (urmaşul său pe scara “evoluţiei”) să se nască perfect scurtcircuitat intelectual şi gata mort sufleteşte, incapabil de distincţie chiar la nivel elementar, eventual să-i zică Stângii Dreapta şi Dreptei Stânga şi apoi să-şi aplice viziunea (aberantă) în faptă…Iar dacă ne-am întreba cine a avut interesul de a materializa o asemenea anomalie (halucinantă) împotriva firii consacrate, istorice, atunci vom aştepta mult şi bine să recunoască autorii morali (care nu cultivă – şi încă patologic, cu orice preţ – decât o singură doctrină: dorinţa lor, plăcerea lor, scopul lor, prioritatea lor) ai “noii” arhitecturi globale în ceea ce priveşte modus pensandi/operandi/vivendi şi chiar amandi. Adică să ne illumineze…
    16 7
  • inexorabil
    PS. Faptul că te simpatizez nu mă împiedică să te avertizez (că tot a încercat şi Zărne…oare în van?!): dacă ţi se va părea pură limbă străină ceea am scris eu mai sus, atunci n-ai face decât să confirmi sensul afirmaţiilor mele…
    12 1
  • Iluzia falselor polarizări -- nu doar acum atinsă f. bine de @inexo -- pare imposibil de *extras* din mințile europeanului / americanului / etc. standard.
    S-a impus deci treptat, prin psy-ops perfide, hipnoza *bicefaliei*(republican vs. democrat ori socialist vs. PPE în UE... când de fapt toți sînt același drac, altfel înzorzonat.)
    ...Hipnoză comod-simplificatoare pentru neuronii noștri tot mai ocupați cu miraje consumiste (confuzie evident deductibilă și din 99% din comentariile d-aici -- v. simpaticul nostru dizălist PMC, care-i acuză pe *socialiști* de e-autonomizarea mobilității la știrea cu shuttle-ul... apropo, ce-i aia, că unii non-poligloți sînt în ceață? Speis Șatăl poate?! :-))

    În fine, că m-am lungit deja prea mult: genialul Huxley (Brave New World) a prevăzut se pare mai bine decât studentul său Orwell (*84*) metodele de submisiune totală a maselor -- unele deloc brutale, ba chiar plăcut percepute:
    *...Cenzura unor anumite cărți?! ...Nu va mai fi necesară, fiindcă nimeni NU VA MAI DORI să citească vreo carte.* :-P
    21 1
  • @Edikkk

    Vezi ca, nu doar germanii de care zici tu au recurs la pacalirea testelor. Si Fiat-Chrysler a folosit softuri ilegale pe modele Jeep Grand Cherokee si Ram, iar si Mitsubishi.
    11 1
  • ..iar alea care se publică sunt pline de rahat informațional și propagandă mai mult sau mai puțin subtilă, pentru orientarea maselor într-un sens sau altul.

    Metoda funcționează de minune: umple-i cu rahat, zăpăcește-i și apoi când vor primi o minciună coerentă - emisă în general de oameni "docți', "intelectuali" sau "formatori de opinie", o vor lua de adevăr absolut.
    17 1
  • inexorabil
    Mister K şi ignis…cărţi, dragii mei? De exemplu, în ziua de astăzi, în metrou (eu, unul, circul şi cu “aşa ceva”, uneori), “simt”, fără niciun dubiu, că este cât se poate de incorect politic şi inadecvat socio-tehnologic să stau cu ochii în orice altceva decât în “smart” universul de fiinţă acaparator şi aplatizator :P

    Paradoxal (sau nu?) însă, chiar şi o carte poate “funcţiona” ca maşină de tocat creiere şi ca “item” de alienat conştiinţe…Pentru că, trăgând cu ochiul la unul şi la altul (tot din metrou), depistez (mai rar, ce-i drept) şi câte un “clasic”, un “dinozaur” care chiar citeşte o carte, ba încă cufundat…Evident, buna creştere şi orice cod al manierelor elegante mă asigură că n-ar trebui să mă intereseze conjunctura respectivă, adică nu mă priveşte personal, dar o maladivă curiozitate iese repede triumfătoare, astfel că mă împinge să iau contact cu subiectul lecturii pasionate, eventual lungindu-mi gâtul sau reglându-mi acuitatea vizuală pentru lizibilitate de la distanţă. Eh, şi ce credeţi? Doar nu-i interesează pe ai noştri “şoareci de bibliotecă” temele care, invariabil, lansează provocări agresive capacităţilor intelectuale şi harului…spiritual. Nu, tati, constaţi, în mod inechivoc, că este savurată doar literatura...uşoară, de consum, axată pe “modelele de succes” la ordinea zilei, printre care şi “studiile unor reputaţi psihologi” referitoare la obsesivul laitmotiv “Cum să reuşeşti în viaţă?”, recte să “dai lovitura” în afaceri (graţie unor “scheme” absolut oneste şi întemeiate numai pe efort împletit cu răbdare şi cu stimularea creativităţii, vă daţi seama), să “seduci în dragoste”, să “găseşti (zen) fericirea” ş.a.m.d.

    Prin urmare, dacă, din întâmplare, voi observa pe cineva în public îndrăznind a explora capodoperele minţii precum “Brave New World” sau “Nineteen Eighty-Four” (sau orice altceva din domeniu, cum ar fi o lucrare ortodoxă cu caracter analitic-eshatologic, care să constituie motiv de insomnii severe şi perpetue, nu frişcă de lins pe degetele conformismului, comodităţii şi confortului), din proprie iniţiativă mă voi oferi, cu “tupeu”, să-i fac cinste la un restaurant “de soi” şi să-i car bagajele (dacă sunt grele) acasă. De regulă, moş inexo nu consideră exprimarea o jucărie la discreţie. Adică am zis, execut!
    11 1
  • Fara alehas
    @Inexorabil
    O mica completare : Cineva a zis acum 2000 de ani ca ,, nu am venit sa aduc pace pe Pamant, ci sabie,,
    ,,Sabia,, care separa adevarul de minciuna.
    Una e sa gresesti ori sa verifici mai putin o piesa din cauza costurilor si alta e sa minti /inseli.
    ,,Sabia,, ramane.
    11 3
  • La modul f. general-analitic, Dieselgate continui să cred c-a fost doar manifestarea unei râci relativ secundare între niște facțiuni corporatiste cu interese contrarii.
    Direcția de ansamblu a ghidonării paradigmei actuale rămâne însă unitară (cu același disclaimer -- poate-i doar părerea mea.)

    ...Fiindcă mulți uită de *paper-clyp*-area în State... dar și la ruși a savanților naXiști de top post-VW-II,:-) deveniți imediat și șefii nou-inventatei NAZA.
    Ori organizarea SiAiEi-ului de către fostul șef al gestapow-ului, R. G.hlen (scriu în figuri, dar prietenii știu de ce... ;-))
    N-au sens deci ciorovăieli pe tema diferențelor între Puthyn, Donald-Duck Tronc ori Xi-Ping-Pong , :-) fiindcă ele-s doar de suprafață.

    Strict ontopic, cazul lui Stadtler nu poate fi evaluat deci măcar parțial corect nici de către cei care nu doar au trăit la nemți, ci au și lucrat în industria lor auto.
    OK, *biciul cu față umană* al kapitalizmului dictatorial pe tot lanțul ierarhic e-n funcțiune allover, dar la nemți atinge culmi egalate poate doar de japi (unde economia e planificată mai dihai ca-n socealizm. :-P).

    Pe f. scurt, trebuie înțeles că vârful piramidei decizionale nu-s CEO-ii -- care oricum au deasupra lor tartorii acționari majoritari. Și care nu vor fi vreodată acuzați de ceva, chiar dacă -- sau taman fiindcă -- și ei sunt *călăriți* de alțe... entități.
    ...Mă opresc totuși aici, că-i prea minat terenu. :-)
    21 1
  • Edikkk
    Vouă vă place să fiţi furaţi, minţiţi şi apoi vă minţiţi şi singuri !!!!


    POATE a fost şi Fiat Chrysler, ok dar a spune că toţi fură ESTE O MINCIUNĂ RUŞINOASĂ ŞI JIGNITOARE !


    Toyota a furat, înselat ? NU !
    Renault a înselat? NU !
    Nissan?
    Ford?
    Jaguar?
    Peugeot?
    MG?

    NU, NU, NU ŞI NU !!!


    GERMANII ÎN GRUP AU ÎNSELAT !

    ce tot pupaţi undeva germanii furaciosi???

    şi care cu o nesimţire crasă au şi minţit până când!!! s-a demonstrat contrariul!


    Episodul că aaaaaa da VW, dar nu Audi.... apoi daaaa Audi dar nu Porsche.... apoi daaaaa şi Porsche dar nu Seat..... apoi daaaa Seat dar nu Skoda..... apoi daaaa şi Skoda. Adică toţi din VAG!


    Păi dacă asta nu este minciună... scuze... şi să îi iert că au fost toţi.
    10 10
  • inexorabil
    Nu-i bai, Mister K, preiau eu sarcina “ultra-riscantă” a călcării “schizofrenice” şi “sinucigaşe” pe minele care se vor…cât mai adânc îngropate în “conştiinţa” publică (ele se vor, precizez – le personific :D).

    Vă recomand, cu căldură prietenească, o carte care nu trebuie să vă lipsească din biblioteca personală şi anume: Cristina Martín Jiménez – “Clubul Bilderberg. Stăpânii lumii” (apropo de “aceeaşi apă şi acelaşi pământ” la care trimite Mister K pe plan politico-ideologic: în 1989, la scurt timp după căderea “accidentală”, “democratică” şi “anticomunistă” a Zidului Berlinului, masonul Bush s-a întâlnit absolut “întâmplător”, în Malta, cu masonul Gorbaciov şi…ar mai avea rost să continui pe temă?). Îmi voi permite să citez trei pasaje din lucrare (mai precis, dintr-o scrisoare intermasonică veche – Albert Pike către Giuseppe Mazzini – realizată în cadrul obiectivului ocult “Provocarea a trei războaie mondiale”):

    1) “Primul război mondial trebuie să izbucnească pentru a-i permite Ordinului Illuminati să-i înlăture pe ţarii Rusiei şi să transforme această ţară în fortăreaţa comunismului ateu. Se va profita de divergenţele provocate de către agenţii Ordinului între imperiile britanic şi german, pentru a stimula acest război. La sfârşitul războiului, se va construi comunismul, de care se va profita pentru a distruge celelalte guverne şi a slăbi religiile” ;

    2) “Al doilea război mondial trebuie promovat profitând de conflictele dintre fascişti şi sioniştii politici. Acest război trebuie să înceapă pentru a distruge naţionalismul, iar sionismul politic trebuie să fie destul de puternic pentru a fonda statul suveran al lui Israel în Palestina. În cursul celui de-al doilea război mondial, trebuie să se înfiinţeze o internaţională comunistă suficient de puternică pentru a înfrunta tot ansamblul creştinătăţii, pe care s-o ţinem în frâu şi s-o menţinem (nota mea curentă: s-o menţină funcţională) până când vom avea nevoie de ea (n.m.c. : infiltrând-o eretic) pentru cataclismul final” ;

    3) “Al treilea război mondial trebuie stimulat profitând de contradicţiile provocate de agenţii trimişi de Illuminati printre sioniştii politici şi liderii lumii islamice. Războiul trebuie condus astfel încât Islamul (lumea arabă musulmană) şi sionismul politic (statul Israel) să se distrugă reciproc. Între timp, restul ţărilor, odată divizate în această chestiune, se vor vedea obligate să intre în luptă până la epuizarea fizică, morală, spirituală şi economică”.

    Ce se va urmări, de fapt, în acest lanţ de evenimente succesive prefigurate? “Îi vom elibera pe nihilişti şi atei, provocând un cataclism social formidabil, care va arăta clar naţiunilor, în toată oroarea lor, roadele ateismului absolut, originea comportamentului sălbatic şi a celei mai sângeroase confuzii (n.m.c. : parcă deja se întrevede un “debut” al atmosferei global-infernale de sânge nevinovat sacrificat, pe care o iniţiază şi o întreţin diferiţi sceleraţi, criminali şi violatori, care acţionează “pe cont propriu”, fiind absolut “independenţi”, practic victime ale propriilor “boli psihice”, desigur :D – are grijă să ne “convingă” în acest sens…indispensabila şi irezistibila mass-media). Atunci şi peste tot, cetăţenii, obligaţi să se apere de minoritatea mondială a revoluţionarilor, îi vor extermina pe distrugătorii civilizaţiei, iar mulţimea, deziluzionată de creştinism – ale căror spirite deiste îşi vor fi pierdut, începând din acel moment (n.m.c. : al debandadei post-tri-belice), busola şi calea – va primi adevărata lumină prin manifestarea universală a doctrinei pure a lui Lucifer, revelată, în sfârşit, în faţa privirii publice. Această manifestare va rezulta din mişcarea reacţionară generală care va urma distrugerii creştinismului şi ateismului, ambele învinse şi distruse în acelaşi timp”.

    Aţi remarcat termenul-cheie al întregului plan mefistofelic? “A distruge” ! Dimpotrivă, hoardelor de zombi #rezist li se pare că Minunata Lume Nouă va (tot) “construi”…Uitând grav că un război devastator pentru Planetă va face efectiv imposibil accesul orişicui la resursele materiale vitale, cele rămase valide, utilizabile, urmând, deci, să fie extrem de reduse ca disponibilitate universală, adică numai bune de condiţionat, şantajat şi subjugat populaţia odată încăpute pe mâinile discreţionare ale maeştrilor Noii (Ultimei) Puteri, pornind de la AXIOMA că ORICE om care se vede ameninţat de nesiguranţa zilnică a traiului (atenţie la topică! – n-am scris “traiului zilnic”) se transformă, în mod inconştient, instantaneu şi inevitabil, într-un animal panicat, incapabil de reacţii ponderate şi de decizii lucide, realmente salvatoare, adică devine perfect adaptat…controlului absolut şi peren din partea “binefăcătorilor” care îi pot elimina “problema” (în esenţă, spaima de moarte) şi cărora el le cedează numaidecât, refuzând îngrozit/scârbit orice cumpănire a situaţiei, suveranitatea sa de fiinţă nativ teonomă. Iar în Apocalipsa 13:16,17 se conturează exact consecinţele implicite ale acestui “hazard” derulat (în mod neîntrerupt, calculat, meticulos) de secole (“Taina fărădelegii deja se lucrează” – Sf. Apostol Pavel), atingând, aşadar, paroxismul perfecţiunii ca scop în sine al amăgirii şi dominării maselor…

    PS. @Edikkk, până nu-ţi scoţi “cartela SIM” avariată din fanta de gândire, nu vei înţelege, de fapt, nimic din tot ceea ce trece drept semnificativ…Îmi pare rău pentru cerbicia ta mai mult decât fanatică…Ţi-o spune, “culmea”, un critic constant şi fervent al Germaniei/UE.
    15 4
  • inexorabil
    Scuze, @Fara alehas, să nu crezi că te-am ignorat…Într-adevăr, minciuna este păcatul suprem, inegalabil, foarte-foarte greu de iertat (indiferent cui), care îl va prăbuşi negreşit în abisul veşnic tocmai pe exponentul ei cel mai jurat, recte şarpele din tenebrele omenirii…

    Te-aş vota, deci, cu zece mâini, dar, din nefericire, nu dispun decât de două (acest fapt este tot o conspiraţie masonică :D)
    10 0
  • Edikkk aici îți dau dreptate 100%, chit că te-ai nimerit în plin delir mistic ortodox.
    Căldură mare monșer, și pastile puține....
    9 5
  • inexorabil
    (Fără) Kap, bine ai revenit, monster, scuze, monşer.

    Sigur că ai dreptate: medicaţie, medicaţie, medicaţie! Pentru cei cu lipsă (acută) de imaginaţie (ca să rimeze).

    Mmm, ce delicios; ador să fiu “iubit”. Mai presus însă de mine şi de “fanii” mei tronează…Adevărul. Care, precum ştim, coincide cu o Persoană…Celelalte “atribute” ale Sale sunt Calea şi Viaţa (veşnică). Dar, pentru a le desluşi şi primi, se cuvine mai întâi să nu fii (merge şi cu un singur “i”) căzut în Kap…
    10 2
  • Moaaaa, ce v-ati dat-o pe filme si pe realitati paralele. :))

    Un singur lucru: @Kiro - lasand glumitzele la o parte, ma mira relativizarea ta cand e vorba de capitalism vs. socialism. Asta chiar ma mira. Am mai zis-o o data? Repet, ma mir. :)
    2 6
  • @PMC: Atenție la *attention span*, :-) că n-am zis asta... decât pt. epoca actuală, când au rămas doar etichetele lipite anacronic pe dogmele politice.
    Cine crede de ex. că regimul chinez producător de miliardari pe bandă rulantă chiar e... comunist, are grave hibe de logică și percepții sensibile la orice aberație *oficioasă* au ba, auzită / citită în media spălătoare de creiere.
    Un singur exemplu: ai fi tentat să crezi că-n China dictatorială ar fi cei mai mulți pușcăriași la mia de locuitori, când de fapt ghici unde sînt ?... da-da, în *țara libertății licuriciene*... :-)

    Ba chiar am subliniat și cu alte ocazii diferențele dintre metodele represiunii / controlului tip *Brave New World* (apărută în 1952) vs. *84* (1957) -- ultimele deloc genial-previzioniste spre deosebire de primele, din simplul motiv că Orwell se inspira din realitatea *lagărului socialist* al vremii.
    ...Lagăr și -n sens propriu = mega-experiment social criminal dizolvat în 1989 deloc întâmplător *la ordin de sus* (sau poate de foarte jos, că-s destui îngeri căzuți... la subsol :-)), fiindcă își îndeplinise menirea timp de 3 generații.
    ...O menire și mai perversă decât presupusele planuri din scrisoarea la fel de presupusă a lui A. Pike -- aia ca everybadea să gândească despre socialism: *Niciodată din nou ciuma roșie !!!* :-P

    În fine, nu-i timp și loc de expozeuri profunde -- și mai ales offtopic --, așa că mă retrag la depou, mai ales că vacanța mi s-a gătat.
    Dar, vorba știți voi cui,
    ...I' ll be back... ;-)

    P.S. *Vacanța răcoroasă* lui Rupert Murdoch -- scuze, Stadtler -- abia începe însă, dar vă asigur că n-o să fie prea lungă...
    15 0
  • E adevarat ca acum astia fac o varza totala din socialismul nou si din capitalismul modern. Varza nu-i fara motiv: confuzia din mintea tineretului progresist asa se poate explica.
    DAR:
    principiile (adicatelea, punctele de plecare, regulile de baza ale ) capitalismului si ale economiei de piata raman aceleasi, indiferent cate interpretari epigoniene avem "fericirea" de a trai pe pielea noastra. Adevarul dur si pur ramane ca doar Capitalismul e singurul sistem capabil sa aduca plusvaloare si evolutie economica si sociala. Socialismul, oricate interpretari primeste, oriunde se incearca sa fie aplicat, tot ce reuseste sa produca e o distributie egala a mizeriei. Si ori de cate ori va fi "incercat", "reiterat", va produce acelasi dezastru. In societatile bolnave, ca a noastra, chiar si cateva reguli ale capitalismului intr-o mare de masuri socialiste suicidare reusesc sa faca o diferenta in bine, sa produca efecte pozitive. Pentru ca sistemul Capitalist e singurul care a evoluat si s-a perfectionat perpetuu odata cu omenirea insasi, si de aceea e singurul care functioneaza si o sa functioneze si de acum inainte.
    1 4
  • inexorabil
    Dragii mei, pentru ultima dată (sper) va trebui să elucidăm diferenţele esenţiale şi apoi mă întorc la pâinea noastră autopropulsată cea de toate zilele.

    În primul rând, astăzi îmi este cât se poate de clar că, la şcoală, ni s-a predat o istorie destul de mistificatoare…

    S-o luăm sistematic. În vremurile imemoriale, ulterioare Creaţiei, lumea era condusă direct de Cel Atotputernic…Răsculându-se însă împotriva Binefăcătorului ei (inclusiv poporul Său “ales” a cutezat) şi lăsându-se subjugaţi de ideea păgână a “autonomiei”, oamenii au început să mizeze pe conduceri pur lumeşti, iar Dumnezeu, în mod surprinzător, nu S-a mâniat, ba chiar i-a ajutat în dorinţa lor inconştientă, autovătămătoare (din toate punctele de vedere), dar i-a avertizat limpede în ce va consta prăpastia NATURALĂ şi imuabilă dintre guvernanţi şi guvernaţi, chit că primii nu pot proveni decât dintre ultimii, logic. A încercat să le deschidă ochii minţii, ca să se dumirească în privinţa sistemului sclavagist (de la nivel rudimentar până la “cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres”) care va domina relaţiile sociale până la sfârşitul lumii, dar tocmai El n-a avut sorţi de izbândă în faţa cerbiciei umanoide…

    Iar lumea a început să “evolueze”…Musai cu îngăduinţa Unicului…Inventator, căci, dacă El n-ar fi înrâurit inteligenţa umană creativă, lumea n-ar fi beneficiat de niciun avantaj de trai, niciodată, oricât şi-ar fi stors creierii…Eventual ne-am fi zbătut într-o antichitate perpetuă, dacă ne-am fi raportat la propriile forţe…intelectuale.

    Efectuăm un salt uriaş prin timp, până în epoca modernă (Evul Mediu). Realitatea era că…potrivnicul se simţea stingherit de ansamblul-monolit al instituţiilor tradiţionale divino-umane (Biserica, statul – mai precis, monarhia – şi familia). În acele vremuri, săracul nu cârtea, nu-l hulea şi nu-l ura pe bogat (adică pe stăpânul lui de iure şi de facto, inclusiv pe plan politic – în speţă nobilul, boierul, autoritatea regală), fiindcă îl considera un înţelept “coordonat” de Dumnezeu Însuşi (şi sprijinit concret de Biserica Lui), nu un “hoţ”, un “profitor” sau un “corupt”, precum în ziua infamă de astăzi. Excepţiile erau constituie de acele răscoale care, în definitiv, în cazul unor bătălii câştigate împotriva armatelor statului-proprietar de slujitori (deci nu de slugi şi nici de sclavi! – sesizaţi nuanţa de sens?), reliefau carenţele teribile de viziune, organizare şi administrare (a statului) din partea plebei răzvrătite (apelând la o nouă paralelă contemporană, imaginaţi-vă că cireada #rezist ar prelua Puterea chiar în mod absolut, oriunde pe Glob…ceea ce ar rezulta imediat după marea “rocadă” instituţională ar putea fi calificat drept haos total, pe care, încercând să-l înlăture, mai rău l-ar amplifica inapţii/inepţii cu haştag)/

    Totuşi, în esenţă, incompatibilitatea abisală dintre clasele conducătoare şi cele conduse continua să se manifeste încă şi mai acut, dar cu voia…Domnului, drept pedeapsă veşnic cuvenită pentru trufia omului de rând, fidel “tradiţiei” perpetuate de la strămoşii lui (cei care L-au respins ca…Domnitor). Repet, plebeul-standard (portret valabil pentru toate epocile) NU ESTE ÎN STARE DIN FIRE să se autoghideze în societate – cel mult reuşeşte să se autogospodărească, adică strict în perimetrul lui material şi familial.

    În atare condiţii, ce şi-a zis împieliţatul din tenebrele lumii? “În această reţea socială impecabil construită şi de Sus garantată, ce loc şi ce rost aş putea să-mi arog eu?”. Astfel judecând şi ca să nu alunece în deprimare, şi-a propus pur şi simplu să “submineze” starea de lucruri ostilă lui. Dumnezeu i-a îngăduit, dar nu în mod “paradoxal”, ci cât se poate de explicabil, fiindcă TOATĂ lumea (indiferent de “statut”, ba chiar şi clerul) dădea semne că tinde să se “strice” pe toate planurile: moral, spiritual, interuman…Şi nu neapărat din cauza celui rău, căci nu el ne “administrează” procesul voinţei – doar se zbate să ne amăgească, să ne abată de pe drumul cel just, dar deciziile cu impact…executoriu tot noi (avem puterea nativă să) le luăm.

    Zis şi făcut. Ticălosul şi-a îndreptat atenţia exclusiv către oameni perverşi (fără să conteze nivelul lor de avere sau puterea lor de influenţă publică), recte egoişti, rapaci, vicleni, meschini, incapabili să-şi modifice vreodată profilul psihologic…Cu alte cuvinte, a identificat indispensabilul (pentru planurile lui mârşave, cu bătaie foarte lungă, de ordinul secolelor – fiind privat de trup, adică de posibilitatea de a…obosi, de a renunţa, acest fapt se repercutează asupra lui, în raport cu noi, posesorii de trup, ca un atu imens, ca un privilegiu de “înaltă clasă”) “teren slab”…Pe aceşti pseudo-oameni, adică pioni complet supuşi lui (şi care i se închină, emoţional şi ritualic, etichetându-l drept “Marele Arhitect al Universului”…sintagmă perfect ironică, deoarece Satan nu poate construi absolut nimic, nicicum, niciunde, nicicând…), avându-i la discreţie în permanenţă, i-a îndemnat să…cucerească lumea (în sensul de a “pune laba” pe ea, pe tot ce o defineşte şi o ajută să trăiască organic), ba încă s-o stăpânească (dânşii şi urmaşii lor în…năravuri) în mod straşnic şi secular, (aparent) fără scăpare pentru nefericiţi…de două ori nefericiţi, deoarece nu vor realiza ce li se întâmplă (nu vor putea, dar nici nu vor vrea…din cauze pe care le-am tot dezbătut şi, deci, nu le voi relua papagaliceşte).

    Mai întâi, a apărut (la nemţi) Ordinul Illuminati…pe care Imperiul German l-a perceput ca pe un duşman nou, imprevizibil şi extrem de periculos, dar în confruntarea cu care n-avea nicio şansă de victorie, chiar dacă a izbutit să-i tempereze oarecum (momentan) elanul toxic…Prima lovitură de proporţii a Ocultei se numeşte…Revoluţia franceză, alias geneza…Stângii. Prin urmare, mă…opresc aici !!! Nu voi dezvolta tema istorică şi trebuie să admiteţi că mă bazez pe un motiv temeinic. Voi preciza însă că s-au creat confuzii nedemne pentru nişte utilizatori vădit şcoliţi, care însă n-ar trebui să comită asemenea erori chiar jenante (nu mă feresc de cuvinte). Concret, perechile adecvate de comparaţie sunt:

    1) capitalism vs. comunism (comunismul însă nu se pot debarasa de calitatea de…pură şi ridicolă utopie!…daţi-vă seama şi singuri, datorită unor simptome tipologice inatacabile / d.p.d.v. strict ortodox, dacă rădăcina lexicală a termenului “capitalism”, anume “capital”, nu este asimilată sub forma “capital uman”, adică factor primordial şi promiţător în ceea ce priveşte resursele şi capacităţile umane, ci doar în mod vulgar şi explicit semantic, adică finanţe de investit şi/sau de câştigat ca profit, ba chiar este asociată cu Finanţa şi, prin aceasta, înţelegându-se Oculta, atunci Biserica…nu recunoaşte capitalismul ca mădular propriu şi, implicit, nu-l recomandă credincioşilor săi, ba chiar îl socoteşte dăunător sufleteşte!) – deci nu capitalism vs. socialism!

    2) socialism (care este real, nu precum comunismul) + liberalism = fraţi siamezi! (chiar dacă n-ar recunoaşte nici unul, nici altul, ba mai şi pretind ambii, cu neruşinare, că ar fi…antagonişti). Başca ambii duduie de ateism (sau de apostazie) cât cuprinde…V-am mai asigurat şi altădată că socialismul şi liberalismul sunt cele două feţe ale aceleiaşi monede din cauza devizei lor COMUNE, recte “Spre noi culmi de civilizaţie şi progres” (mă rog, aceste două sisteme complementare urmăresc să ajungă în acelaşi punct final prin mijloace “puţin” diferenţiate…dar nocive în acelaşi context: socialismul pune accent pe ingineriile sociale, liberalismul preferă alienarea mintală pe calea conjugării, pentru un efect maxim, a următoarelor trei “tactici” : opulenţa, inovaţia şi transumanismul, dar, în anumite cazuri, cum ar fi…UE, pare că socialismul şi liberalismul fac schimb de roluri şi abilităţi…cert este însă că, din culise, le manevrează pe amândouă păpuşarul suprem: capitalismul net vulgar, financiar, speculant, trilionar, illuminat :P). Evident, ele au şi duşmani comuni: creştinismul (dogma Adevărului) şi conservatorismul (adevărul Dogmei).

    Cât despre exasperant de râvnitul “occidentalism”, deşi întotdeauna i-a lipsit cârma care să-l orienteze în mod fructuos spiritual (Ortodoxia este acea cârmă!), “pe vremuri” acesta răspândea, totuşi, arome tentante pentru iubitorii de mister, nobleţe şi frumos…Putea fi perceput ca prosper (dar nu îmbrăţişând precepte liberale!), de bun gust şi de temperament…tradiţionalist. Şi nu coincidea neapărat cu întinderea geografică a Occidentului, dar se regăsea, în mod neîndoielnic, sub entităţi precum GOP (conservatorii americani) sau Tory (conservatorii britanici). Am studiat profund subiectul şi am ajuns la o singură concluzie: “Epoca de Aur” (sic!) a “occidentalismului” [îl tot încadrez între ghilimele, fiindcă adoratorii mioritici şi orgastici ai “Vestului” îl zugrăvesc exclusiv în manieră solipsistă şi în culori materialist-consumeriste, confuzie (tele)inoculată şi (tele)întreţinută tocmai de Ocultă, de altfel ea fiind un adversar înverşunat al civilizaţiei CULTURALE iudeo-creştine inclusiv de factură…occidentală] a fost reprezentată cel mai fidel de o zonă…restrânsă, mai precis de o enclavă politică: Berlinul de Vest (din timpul Războiului Rece, eveniment care, între noi fie subliniat, a însemnat tot o situaţie forţată, artificială, marca Illuminati-Bilderberg, pentru prostirea suplimentară a proştilor înnăscuţi…). Înconjurat de un ocean de “comunism” (convenit de masonii “occidentali” şi “sovietici”) şi de un zid ca o închisoare, acest semi-oraş a rezistat însă cu brio experimentelor oculte, ba încă a fost gazda unei incredibile armonii anglo-americano-franco-germane (miracol care, astăzi, sigur nu mai este posibil), vreme de peste patru decenii, de fapt cât timp au staţionat trupele Aliate în Berlinul de Vest. Iar pe străzile din “West Berlin” te puteai delecta cu un veritabil regal…auto, ieşind în evidenţă mai ales Mercedes-Benz, Opel (când Blitz-ul strălucea ca limuzină…o tempora!) – de altfel, între primele două enumerate se derula o rivalitate locală (germană) de rafinament şi cu garda jos – şi “americanele” pursânge.

    Oricum, cuvintele de ordine “depistabile” în viaţa de zi cu zi din Berlinul Occidental erau LIBERTATEA (chiar nedozată, împinsă către paroxism, astfel că a putut apărea chiar şi o cangrenă de subcultură, precursoare de pederaşti, libertarianişti şi hipsteri), TRADIŢIA (inclusiv arhitecturală – extravagant, cu sens de “modern”, mândrindu-se cu cele mai înalte construcţii şi asigurând “facilităţi pentru oamenii muncii”, s-a dovedit, în schimb, Berlinul de Est, capitala RDG), ELEGANŢA (a nu se confunda, deci, cu modernitatea!) şi VISUL…După “democratizarea” (“masificarea”) din 1989-1990, farmecul aparte, chiar unic (şi, automat, irepetabil), al “sfidătorului” (chiar şi la adresa RFG! – oficial, făcea parte din acest stat, în realitate însă era independent, neafiliat politicii Bonn-ului) Berlin Occidental s-a risipit. I-a luat locul, treptat, metropola tipic mercantilă, neoliberală şi globalistă “City West” sau “New West” (axiomatic, adevărata Dreaptă n-are niciodată nevoie de ceva “nou” – indiferent ce! – care să-i mutileze fiinţa consacrată, chiar şi sub zodia “bunelor intenţii”), dar acest facil accesibil “West” este golit de substanţă (evident, pentru cine are ochi să vadă…). Bine însă că se prezintă pe înţelesul nostru şi pentru poftirea noastră. Că doar nu vizităm “Occidentul” pentru degustarea vestigiilor culturale sau pentru sondarea personală a nepreţuitelor valori conservatoare. Vizităm în primul rând metropola din noi înşine, ridicată, pe fundaţia şubredă a închipuirii/iubirii noastre de sine, de către inegalabilii meşteri zidari Socialism şi Liberalism (moştenitori, aşadar, ai “harului”…”Marelui Arhitect al Universului”).

    Sfârşit.
    7 0
  • inexorabil
    @AM, rugămintea mea este să inseraţi dvs. termenul “punkişti” imediat după “libertarianişti”, în textul meu de mai sus. Pur şi simplu l-am omis, deşi îl aveam în minte. După efectuarea adaosului respectiv, ştergeţi această observaţie.

    Mulţumesc!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru