Rosberg va pleca din pole position la Suzuka. Accident major pentru Kvyat

de Daniel Popescu
Sambata, 26.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obţinut pole position-ul pentru Marele Premiu al Japoniei şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său, Lewis Hamilton. Sebastian Vettel va pleca de pe poziţia a patra. Piloţii nu au putut efectua un ultimul tur rapid din cauza unui accident suferit de Daniil Kvyat.

Esential 0.076 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in calificari
0.661 i-a despartit pe Nico Rosberg si Sebastian Vettel
Nico Rosberg şi-a adjudecat sâmbătă pe circuitul de la Suzuka al doilea pole position din acest sezon, însă rezultatele au fost influenţate semnficativ de un accident suferit de Daniil Kvyat în finalul ultimei părţi.

Germanul a fost cronometrat cu 1:32.584 la capătul singurului tur rapid de circuit şi l-a devansat cu numai 0.076 secunde pe coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Britanicul a pierdut însă timp preţios după ce a blocat pneurile în acul de păr, greşeală în absenţa căreia ar fi putut fi în pole position.

Williams a obţinut locurile trei şi cinci prin Valtteri Bottas şi Felipe Massa, în timp ce Sebastian Vettel va pleca de pe poziţia a patra. Pilotul Scuderiei Ferrari a fost cu cel puţin şase zecimi de secundă mai lent decât Rosberg, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen s-a poziţionat pe locul al şaselea al grilei de start. Daniel Ricciardo (Red Bull) şi Romain Grosjean (Lotus) s-au clasat pe lcourile şapte şi opt.

La fel ca toţi ceilalţi piloţi, Sergio Perez (Force India) nu a avut timp să efectueze un tur cronometrat în finalul sesiunii, ca urmare a unui accident major suferit de Kvyat. Pilotul Red Bull a "muşcat" iarba de pe marginea traseului şi a derapat spectaculos, lovindu-se violent de zidul de pe marginea pistei. Rusul a capăt fără răni majore, însă monopostul a fost grav avariat şi ar putea necesita o reconstrucţie completă, ceea ce va echivala cu o retrogradare pe ultima linie a grilei de start.

Incidentul l-a privat pe Hamilton de şansa de a răscumpăra greşeala din primul tur cronometrat şi, implicit, de oportunitatea de a-l învinge pe Rosberg în lupta pentru pole position. 

Q2: Alonso, cel mai lent

Cel mai lent pilot al acestei părţi a fost Fernando Alonso, care a ratat accesul în ultima parte pentru circa o jumătate de secundă.


Primul sub linie în a doua parte a calificărilor a fost Nico Hulkenberg, care va fi penalizat cu trei poziţii pe grila de start pentru coliziunea cu Felipe Massa din Singapore, astfel că va lua startul de pe 14. Carlos Sainz Jr a promovat astfel în locul său pe locul 11 şi va fi urmat de Pastor Maldonado de la Lotus.
Cel mai lent pilot al acestei părţi a fost Fernando Alonso, care a ratat accesul în ultima parte pentru circa o jumătate de secundă.

Max Verstappen a promovat în Q2, însă pilotul Scuderiei Toro Rosso nu a parcurs niciun tur din cauza unei defecţiuni tehnic la motor suferite chiar în finalul primei părţi a calificărilor, în urma căreia olandezul a "parcat" monopostul pe circuit, iar sesiunea a fost neutralizată cu steag galben.

Q1: Button, eliminat încă din prima parte a calificărilor

Jenson Button (McLaren) a fost primul pilot sub linie şi va pleca de pe locul 16 din faţa celor doi piloţi de la Sauber, Marcus Ericsson şi Felipe Nasr. Ca de obicei, ultima linie a grilei de start este ocupată de Manor, cu Will Stevens şi Alexander Rossi. Americanul nu a respectat limita de 107%, însă cel mai probabil va primi acordul comisarilor de a concura în cursă.

Marele Premiu al Japoniei va avea loc duminică cu începere de la ora 08:00, ora României.

Japonia - Rezultate Calificări:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Nico Rosberg Mercedes 1m32.584s -
2 Lewis Hamilton Mercedes 1m32.660s 0.076s
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m33.024s 0.440s
4 Sebastian Vettel Ferrari 1m33.245s 0.661s
5 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m33.337s 0.753s
6 Kimi Raikkonen Ferrari 1m33.347s 0.763s
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m33.497s 0.913s
8 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m33.967s 1.383s
9 Sergio Perez Force India/Mercedes - -
10 Daniil Kvyat Red Bull/Renault - -
11 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m34.453s 1.869s
12 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m34.497s 1.913s
13 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m34.785s 2.201s
14 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m34.390s 1.806s
15 Max Verstappen Toro Rosso/Renault - -
16 Jenson Button McLaren/Honda 1m35.664s 3.080s
17 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m35.673s 3.089s
18 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m35.760s 3.176s
19 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m38.783s 6.199s
20 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 1m47.114s 14.530s

 

Japonia - Rezultate integrale calificări:

Automarket îţi oferă tabloul complet al calificărilor, cu timpii realizaţi şi pneurile folosite de piloţi în fiecare dintre cele trei părţi ale sesiunii. Click pe fotografie pentru o rezoluţie mai mare.

Marele Premiu al Japoniei pe Automarket:

▶ Avancronica
▶ Cronica Antrenamente 1
Cronica Antrenamente 2
▶ Cronica Antrenamente 3

Marele Premiu al Japoniei la TV

Drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de postul Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV.

Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe postul de televiziune RTL (limba germană).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 25 septembrie 04:00 -
Antrenamente 2 vineri, 25 septembrie 08:00 -
Antrenamente 3 sambata, 26 septembriet 06:00 -
Calificari sambata, 26 septembrie 09:00 DolceSport, RTL Telekom TV
Cursa duminica, 27 septembrie 08:00 DolceSport, RTL Telekom TV

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (25)

  • querty
    Ferrari, cand ti-o ia gura pe dinainte!! :))))
    17 22
  • Querty
    @querty: querty, cand ti-o ia gura pe dinainte... adica tot timpul!
    15 8
  • Fetel sa vorbeasca cu Botas, poate-l ajuta in lupta pentru titlu ;)
    16 21
  • Nu-mi fac griji: maine sigur va castiga Lewis; tinand cont ca timpul s-a datorat unei greseli iar pe ultimul sector a recuperat 0.7 secunde.
    12 14
  • Maine lucrurile se impart intre Rosberg si Hamilton. Rosberg daca castiga pastreaza sanse la titlu. Matematice, ca practic nu cred.
    7 7
  • Ne batem pt titlu suntem aprope de Mercedes bla bla bla. Vrajeala Ferrari. Vad ca fac pasul inapoi constant. De la celebul vicecambion inj persoana lui Alonso mai coboram pana pe locul 3 acum in era Vettel. M-am saturat de vorbaria Ferrari si de politica lor bazata pe baliverne si vorbarie multa.
    10 11
  • Lol baieti mai beti niste apa rece si un moment mic de gandire inainte de a posta pe aici. Haide ca-i nu asa de rau, nu se stie niciodata cum o sa fie cursa. Daca castiga Rosberg are o sansa foarte buna de a recupera puncte fata de Hamilton, un plus pentru campionat, daca cei de la Ferrari le strica planurile si mai bine, plus poate intra in hora si cei de la Williams, cine stie. Dar cel mai important aspect este ca Kvyat este bine si daca este totul ok va lua parte maine la cursa, bine stiu ca nu va intereseaza asa ceva, dar pentru mine conteaza.

    Ce este foarte ciudat, cum merge Alonso prost in calificari, cum apar laudacii lui, si incep cu jigniri despre cei de la Ferrari, dar daca cumva cei de la Ferrari merg nesperat de bine, acestia dispar... si nu zic nimic. (stealth :P).
    17 11
  • Mercedes-Hamy
    @F1_Red_Fury Se pune cum merge Alonso sau Button in calificari? Da ne spui ceva despre marele reviriment Ferrari? Ca de gargara sint satul. Nu era mai bine sa fi tacut dupa Singapore? Pai nu v-au astupat guritele Mercedes? Aaaa, mai sperati la un cadou.....ca macaronarii sa mai poata imbranci oamenii de ordine ;)
    11 19
  • @Mercedes-Hamy: De gargara n-ai cum sa fi satul, este singurul lucru care iti place si care te bucura. Marele reviriment Ferrari este in continuare pe cai mari, daca nu ma insel sunt pe locul 2 in clasament si as spune ca se descurca foarte bine in acest sezon. Plus cei de la Mercedes nu mai sunt asa de siguri de monopostul lor, asa ca 2016 se anunta de pe acum un an foarte interesant.
    Plus un om inteligent nu s-ar bucura ca tine de un cadou dar deh... eu nu te consider inteligent. Uite un mic sfat aici: "Timeo Danaos et dona ferentes".

    P.S. Te-a durut rau victoria de la Singapore, vad ca inca mai plangi. Da-mi voie sa te ajut cu niste servetele, gratis.
    15 15
  • Mercedes-Hamy
    Spera baiete spera, deocamdata echipa mea e departe de macaroanele tale rosii :), iar la anul....poate prinzi si tu o samanta in zbor ca sa ai ce mesteca.
    8 23
  • @idolatrizorul lui Hamilton

    :))))) echipa mea????
    Discutam cumva cu actionarul principal de la Daimler?
    Toata stima domn'le! Salutari la refugiatii din Stutgart!
    18 4
  • Exprimare corectă :deocamdată!
    5 3
  • Strategia va conta in primul rand.ma astept la un podium mercedes-red bull ferrari.Sa speram ca vettel repeta performanta din singapore
    0 0
  • @Mercedes-Hamy

    Nu te lua dupa lacusta aia ferrarista. Hamilton e cel mai bun si va castiga maine.
    11 12
  • crapa ferraristii!!!!! huuuuuuuuuuuu CHIAR NU VEDETI CA HAM ESTE CAMPIONUL DE 2015??? huuuuuu ferrariii!!!!!!!!!!!!
    7 18
  • Am fost toata viata fan mclaren dar chiar imi doresc sa-l vad pe Ham din nou campion in acest an. Vet este sub el .... amintitiva de unde vin cei doi si care a avut mai bune rezultate. SA MOARA BROSCARII CU TOT CU IAPA LOR ROSIE!!!!!
    7 15
  • @nikipercea ce ai prietene, usor sa nu crapi.. da, cum ai zis tu de rezultate.. vettel e peste el. Aa si apropo, astia de il pupati in fundulet pe Hami, cand "domina Vettel" avea si concurenta;, nu domina cum e el acum, pleaca de pe 1 termina pe 1 cu o masina net superioara...da, e un fel de Senna, glumesc.Cand e in pluton inebuneste, nu are toate calitatile pentru a fi comparat cu Schumacher, Senna sau altii, n-are calitati de lider, trebuie sa ii dea echipa cea mai buna masina si cand nu merge incepe sa le umple frigideru'. O zi buna!
    12 1
  • @ALEXSHAF
    Poate ca ai 3 anisori si nu mai tii minte ce masini i-a facut Newey lui fetel! L-am vazut pe fetel cate parale a facut cand i s-a stricat jucaria lui Newey! L-a snopit nr. 2 al echipei, Ricciardo! Sigur, la Ferrari cu raikkonen care e valet supus n-are concurenta. Dar sa-l vad cu un Alonso sau Hamilton alaturi!
    8 9
  • la toate articolele vad comentarii despre cine e cel mai bun pilot, lucrul asta e relativ, mai ales in ultimii ani cand nu mai sunt permise testele la discretie. Schumacher a castigat primul titlu cu ferarri in al cincilea an de la venirea lui, in 2000. In primii 4 ani 1996-1999 au testat de au rupt angajatii Ferrarii spuneau de Schumacher ca e workaholic(in sensul bun al cuvantului), era cazat la circuitul de teste intre curse. Pilotii actuali pot spera doar ca designerii si inginerii sa aiba inspiratie la construirea monopostului, ca dupa ce e construit asa ramane, mari modificari nu se mai pot aduce.
    Asa ca inainte de a compara pilotii comparati si la ce echipe au fost si ce monoposturi aveau echipele respective in acele perioade. Oricare dintre pilotii, ii iau in ordinea descrescatoare a titlurilor castigate, Vettel, Alonso, Hamilton, Button, cand au avut o masina competitiva au castigat titlul
    2 0
  • Mi-as dori si eu sa vad Hamilton-Vettel. Cand un pilot spune ca pleaca si lucruri de genu' se intampla "multe". Masina nu i s-a potrivit atat de bine + multele defectiuni/ abandonuri si favorizari pentru Ricciardo, eu nu ma refeream la super-masina care ia facut-o Newey. Vettel inainte de a venit la RedBull a avut rezultate destul de bune cu echipe slabe la acea vreme. N-am nimic cu Hamilton, pentru mine e doar un pilot, dar daca ii iei jucaria plange prin pluton si incepe sa "tipe" la echipa, pe cand altii se pun pe treaba. F1 de acum a adus la asta, pilotii n-au vreo vina.
    7 0
  • I-a*
    2 1
  • vyctor7
    S-a intamplat la Singapore ca era un circuit foarte lent insa in Japonia altfel stau lucrurile si clar castiga Mercedes si probabil Hamilton dar in nici un caz nu putem vb de acele dueluri din vremurile frumoase de demult dintre Prost si Senna doi mari campioni niste titani ai formulei 1 nu panaramele astea tari decat in declaratii..
    3 1
  • vyctor7
    Boul ala de 105 ani a transformat formula 1 in miss playstation si prezentari de moda
    0 0
  • jul1974
    Nostalgic fiind tocmai am revazut calificarile(si implicit duelul lui Schumy cu Hakinen ) din 2000 de la suzuka, eu zic ca alea erau calificari nu ce vedem acum astea sunt doar niste caricaturi recomand a se revedea calificarile din 2000 de la suzuka, asa macar de dragul vremurilor trecute si sa vedem ceva palpitant ca acum e monoton tare
    8 1
  • Mclaren
    Ba Mclaren participa anul asta in F1?:))))))))))))) carcasele cu pedale :parca sunt masinile din:fred si barney
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru