#RomanianRoads by Michelin: Explorăm cele mai frumoase șosele din România cu 7 mașini sportive de top

de Automarket.ro
Miercuri, 24.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Va fi o lună august fierbinte la Automarket. Timp de 7 zile vom vizita cele mai frumoase șosele din România la volanul a 7 mașini sportive de top în segmentele lor. Echipa internațională de 18 jurnaliști va asigura ca povestea șoselelor noastre să ajungă în toate colțurile lumii.

E o vară fierbinte la Automarket. După succesul masiv al primului tur al României cu mașini electrice, care a demonstrat că acest tip de propulsie poate fi cât se poate de relevant și de actual, luna august va aduce un alt tur al României, de o cu totul altă natură.

#RomanianRoads by Michelin va fi încercarea Automarket de a așeza în același tablou cele mai frumoase șosele din România și 7 dintre cele mai reprezentative mașini cu caracter sportiv pe care le poți cumpăra în acest moment pe piața de la noi. Timp de o săptămână vom aduna în jur de 2500 de kilometri parcurși prin peisaje de poveste pentru a vă aduce în articole, clipuri și imagini foto fabuloase o parte din plăcerea de a conduce în România.

Într-o țară care are mult de recuperat la nivelul infrastructurii, vom sublinia părțile frumoase ale celor mai spectaculoase dintre șoselele românești.

Numele proiectului este #RomanianRoads nu pentru că avem aplecări americanofone, ci pentru că proiectul nu va fi unul strict românesc. Asta pentru că Automarket va face și treaba Ministerului Turismului, invitând jurnaliști care vor povesti cele 7 zile de aventură în publicații cu deschidere majoră din câteva țări europene importante. Vom avea alături de noi jurnaliști din Portugalia (revista Auto Foco), Spania (revista Coches) și Republica Moldova (site-ul piataauto.md), dar veți putea găsi povestea #RomanianRoads și în Petrolicious, publicație globală pe care Automarket o consideră unul dintre reperele de jurnalism ale industriei auto mondiale.

Lista de jurnaliști cu experiență care vor transforma experiența de pe șosea în articole pline de substanță continuă cu cele mai importante publicații auto din România. Pe lângă Automarket, la expediția noastră pe cele mai frumoase șosele românești vor participa și jurnaliști ai publicațiilor Auto Motor și Sport, Auto Bild, Auto Test, Hotnews, 0-100.ro, Adevărul și Digi. În plus, pilotul de raliuri Cristiana Oprea va echilibra balanța invitaților, oferindu-ne și o viziune alternativă feminină asupra traseelor și mașinilor participante. Veți putea citi astfel relatări din unghiuri și abordări complexe care vă vor oferi o imagine cât se poate de completă asupra acestei aventuri.

2000 de cai putere. Acestea sunt mașinile #RomanianRoads

Lista de mașini care vor participa în turul #RomanianRoads este una foarte "pestriță". Unul dintre scopurile principale ale turului este să demonstrăm faptul că sportivitatea are reprezentanți în toate segmentele și că termenul poate fi derivat în extrem de multe direcții. Acest test atipic nu va fi un comparativ, ci o expoziție de personalități diferite pe care mașinile din tur le vor afișa și le vor demonstra pe măsura trecerii fiecărui viraj.

La invitația Automarket au răspuns prezent 7 mărci, care ne vor pune la dispoziție tot atâtea modele cu adevărat spectaculoase ce reprezintă vârfurile de dinamică ale segmentelor lor. 

BMW Z4 M40i (3.0 Turbo, 340 CP)
Ford Fiesta ST (1.5 Turbo Ecoboost, 200 CP)
Honda Civic Type-R (2.0 VTEC Turbo, 320 CP)
Kia Stinger GT (3.3 T-GDI, 370 CP)
Mazda MX-5 (2.0, 184 CP)
Renault Megane RS Trophy (1.8 Turbo, 300 CP)
Skoda Kodiaq RS (2.0 TDI 4x4, 239 CP)

Un traseu de vis care adună 2500 de kilometri

Așa cum e normal, desenul hărții traseelor pe care vom duce aceste mașini a necesitat o planificare masivă și îndelungată.

Provocarea logistică (7 mașini, 18 oameni, cu video și foto incluse) e îndeajuns de generoasă încât să ne ofere obstacole pe care le-am driblat cu grație în ultimele luni. Problema majoră a fost însă faptul că în cele 7 zile de călătorie va trebui să concentrăm cele mai reprezentative și frumoase șosele fără să uităm de opririle îndelungi pentru filmări și fotografii la fiecare dintre ele. După o lungă dezbatere și planificare, am decis însă în favoarea unor zone superbe, urmând ca șoselele care au rămas în afara planului să fie în vizorul nostru la următoarele proiecte asemănătoare.

Vom vedea împreună Dobrogea, drumurile de munte din județul Neamț, Transrarăul, Pasul Tihuța, defileul Toplița-Deda, superba șosea dintre Gheorghieni și Târgu Mureș, dar și nelipsitele Transalpina și Transfăgărășan. Pe lângă generoasa listă de mașini care ne vor însoți în acest proiect, vom plusa cu fotografiile superbe realizate de cei doi fotografi ai proiectului - Ciprian Mihai și Bogdan Paraschiv, dar și cu imaginile cu care ne-a obișnuit Marius Dobrescu, videograful care a ilustrat fabulos și expediția noastră cu electrice

Partenerii #RomanianRoads by Michelin

Așa cum e normal, un astfel de proiect de amploare nu putea să aibă loc fără implicarea unor parteneri care susțin încercarea Automarket de a vă oferi materiale pline de fascinație în care mașinile reprezintă personajele principale ale poveștii. 

Michelin este partenerul principal al proiectului și brandul care dă numele oficial al acestuia: #RomanianRoads by Michelin. Compania franceză va asigura siguranța tuturor participanților la proiect oferindu-ne cele mai bune anvelope din propriul portofoliu. Profitând de această alăturare, Michelin va comunica și o serie de mesaje de siguranță pe care le recomandăm tuturor șoferilor din România și nu numai.

Rompetrol efix va fi carburantul oficial al caravanei noastre, compania fintrând astfel pe lista partenerilor tehnici care fac posibil acest proiect. Împreună cu cardurile Fill&Go pe care Rompetrol le pune la dispoziția tuturor șoferilor din România, vom transforma "pitstop-urile" în pauze de relaxare în benzinăriile Rompetrol și în magazinele și restaurantele hei, care ne vom asigura și nouă "carburantul" necesar pentru continuarea traseelor. 

Orange va asigura parte de conectivitate și tehnologie de vârf a expediției #RomanianRoads. Vom profita de acoperirea de top pe care Orange o oferă în România pentru a comunica între mașini pe toate șoselele pe care le vom vizita.

În plus, serviciile Orange Money și Orange Pay ne vor asigura că fiecare plată de pe traseu va fi o simplă formalitate: cu telefonul sau cu smartwatch-ul, fără portofele și carduri. Așa cum ar trebui să arate tehnologia în 2019.

Proiectul #RomanianRoads by Michelin va putea fi ascultat și la Radio Zu, partenerul media al turului, în timp ce NetBet continuă să fie unul dintre prietenii noștri pe termen lung, oferindu-ne încrederea și sprijinul necesare organizării acestui tur.

Cum poți urmări #RomanianRoads by Michelin

Caravana va putea fi urmărită live prin postările noastre pe paginile Automarket de Facebook și de Instagram. Bineînțeles, după fiecare șosea pe care o vom vizita urmează să puteți citi într-un articol pe larg pe site despre aventurile prin care am trecut în ultimele 24 de ore. Articolul va fi dublat de imagini video și foto excepționale, așa cum v-am obișnuit deja.

Nu uitați să vă abonați la Newsletter-ul Automarket pentru a primi zilnic prin e-mail nu doar update-uri de pe traseu, ci și cele mai importante informații auto ale zilei selectate de profesioniștii noștri. Nu ai voie să nu fii pe listă și-ți promitem că nu ne vom păcăli niciodată meseria la capitolul conținut și informație. La fel cum se întâmplă de 13 ani pe Automarket.

În perioada care se vor scurge până la startul caravanei vom publica în această secțiune specială câte un articol pe zi în care vă vom povesti despre mașinile care participă în acest tur și despre partenerii #RomanianRoads.

#RomanianRoads este un proiect Automarket.ro

Partener principal:
Michelin

Alimentat cu:
Rompetrol efix

Conectat de:
Orange

Parteneri:
Radio Zu
NetBet

Comentarii (2)

  • You Lucky Bastards ;-)

    In sensul bun; asa-i expresia
    1 0
  • @rm
    si unde-i bucuria in a face macar 1 km in ro?
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru