#RomanianRoads by Michelin: cele 7 mașini sportive cu care vom vizita cele mai frumoase șosele din țară vor fi alimentate cu carburanți Efix de la Rompetrol

de Cornel Șocariciu
Marti, 30.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
#RomanianRoads by Michelin, proiectul în care vizităm cele mai frumoase șosele din România, este susținut de Rompetrol. Cele 7 mașini sportive vor fi alimentate cu carburanți din gama Efix.

În scurt timp vom porni în #RomanianRoads by Michelin, proiectul în care vizităm cele mai frumoase șosele din țara noastră. Iar cele șapte mașini sportive care fac parte din caravană vor avea nevoie de scurte pauze de alimentare pentru a-și umple rezervoarele cu carburanți Efix de la Rompetrol.

Caracteristicile oferite de gama Efix de la Rompetrol

Spune-mi ce carburant folosești ca să-ți spun cum arată componentele interne ale motorului tău. Așa ar putea fi tradus, într-un limbaj mai simplu, modul în care carburantul utilizat protejează sau nu motorul mașinii tale. Produsele Efix sunt dezvoltate utilizând o tehnologie de ultimă generație și au la bază un amestec optim de aditivi și compuși activi, astfel încât să te poți bucura de caracteristicile maxime ale motorului mașinii pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Carburanții Efix conțin o serie de detergenți care elimină depunerile din injectoare chiar de la prima alimentare. Filtrele nu pot opri în totalitate impuritățile dintr-un carburant obișnuit, ceea ce în timp va duce la înfundarea injectoarelor și, automat, la afectarea cantității de carburant necesară combustiei. Iar un astfel de injector va genera o ardere slabă. O utilizare continuă a produselor Efix duce la curățarea completă a injectoare și la o funcționare optimă a acestora.

Un carburant de calitate inferioară nu arde complet, lăsând particule care se depun sub formă de calamină pe supape și pe cămășile pistoanelor.

Apariția calaminei împiedică etanșarea și compresia necesare unei arderi eficiente a carburantului. Astfel, motorul va consuma mai mult combustibil, iar puterea acestuia va scădea. Produsele Efix conțin o serie de aditivi special gândiți pentru a dizolva aceste depuneri. În urma testelor efectuate pe mai multe motoare s-a demonstrat că Efix nu doar curăță supapele, dar folosirea continuă a acestui tip de carburant asigură menținerea lor într-o stare optimă de funcționare.

Carburanții de calitate inferioară vor afecta, în timp, componente importante din motor. Acesta nu va mai funcționa corespunzător, iar consecințele se vor vedea în buzunarul șoferului. Bazat pe o combinație optimă de aditivi și compuși activi, Efix curăță depunerile, protejează împotriva coroziunii, optimizează comportamentul motorului și asigură un consum redus.

Consumul de carburant este influențat de diferiți factori: marca mașinii, anul de fabricație, gradul de încărcare al mașinii, stilul de șofat, condițiile din trafic și nu numai. Toate aceste componente duc la o variație în ceea ce privește consumul. Prin utilizarea unui carburant special conceput pentru protecția motorului se elimină una dintre cauzele care ar putea genera un consum ridicat ca urmare a creșterii gradului de uzură și a factorilor de stres asupra motorului.

Carburanții Efix sunt disponibili și în versiuni superioare (EfixS) menite să ofere performanțe sporite.

Prin cifra octanică ridicată, benzina EfixS oferă o pornire ușoară a motorului, o funcționare uniformă la ralanti și fără vibrații în regim de turație mare, precum și o reație mai rapidă a propulsorului în condiții solicitante. Prin gradul ridicat de puritate, benzina EfixS asigură o ardere completă, o putere calorică mare și implicit, o reducere a uzurii motorului.

Motorina EfixS cu cifra cetanică de 55 permite o combustie internă mai puternică, lucru care generează un proces de ardere mai eficient. Astfel, motoarele diesel vor consuma mai puțin combustibil, în timp ce oferă un plus de putere.

Procesul de producție a gamei de carburanți Efix se desfășoară pe platforma de la Petromidia, iar distribuția se face prin cele peste 1.100 de puncte operate de KMG Rompetrol. Calitatea produselor Efix este verificată în mod constant din punctul de extracție și până ajung la pompă, fiind testate în Laboratorul Centrului de competență pentru combustibili și lubrifianți din Germania.

#RomanianRoads este un proiect Automarket.ro

Partener principal:
Michelin

Alimentat cu:
Rompetrol efix

Conectat de:
Orange

Parteneri:
Radio Zu
NetBet

Comentarii (1)

  • no "faine" 7 masini am vazut !
    in afara de reclama la benzina ... "lipsesc cu desavirsire" vorba cuiva !
    pai va bateti joc de cititori domnilor ?

    drumuri bune sa aveti ! in cele 7 masini despre care am cetit in articolul asta ... sic !!! cred ca mergeti pe jos si benzina o beti ...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru