România, printre cele mai mici prețuri medii la autoturisme: o mașină costă, în medie, circa 26.000 de euro la nivel global

de Paul Cosma
Duminica, 20.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prețul mediu al unui autoturism la nivel global a ajuns la aproximativ 26.000 de euro în primele 6 luni din 2019. România se numără printre țările europene cu cele mai mici prețuri medii pentru mașini.

Datele Jato Dynamics din 43 de piețe arată că, în acest moment, prețul mediu al unei mașini în Europa este cu 15% mai mare decât media globală.

Prețul mediu al unui autoturism a fost, în primele 6 luni din 2019, de circa 26.000 de euro, potrivit profit.ro. În Uniunea Europeană, Grecia, Croația și România au cele mai mici prețuri medii pentru un autoturism.

Studiul mai arată că prețul mediu pentru un automobil electric a fost, în acest an, cu 81% mai mare decât cel al mașinilor cu motoare tradiționale.

Europa este a doua cea mai mare piață de vehicule electrice, în special ca urmare a legislației UE care impune limite ale emisiilor de CO2, dar ponderea acestora este la sub 2% din piață.

La nivel global, cele mai mici prețuri medii pentru autoturisme sunt în India, unde în primele șase luni indienii au plătit circa 11.000 de euro pentru o mașină nouă, fiind urmată la distanță destul de mare de America de Sud (Brazilia, Argentina și Mexic), cu 18.300 de euro.

Via profit.ro

Comentarii (2)

  • Era interesant sa vedem si un numar, pretul mediu al unui autoturism nou cumparat in Romania in 2018 sau 2019, dar astia de la Jato Dynamics sunt zgarciti la detalii.
    3 1
  • Reflectă puterea de cumpărare.
    De unde sa dea romanul 60000 euro daca are doar 10000
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru