România ar putea inaugura încă 20 de kilometri de autostradă în această săptămână: totalul va ajunge la numai 58 de kilometri în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 10.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România ar putea deschide în această săptămână circulația pe încă 20 de kilometri de autostradă. Pe lista se află un lot de pe autostrada A3 București - Ploiești și două loturi de pe autostrada A3 Târgu Mureș - Câmpia Turzii.

Autoritățile române se pregătesc în această săptămână să recepționeze o serie de lucrări de pe șantierele de autostrăzi, cu scopul de a inaugura circulația pe încă trei loturi din cadrul autostrăzii A3.

Pe listă se află 6.5 kilometri de pe autostrada A3 București - Ploiești, dintre care 3.3 kilometri între Șoseaua Petricani și Strada Popasului, în condițiile în care lotul de 3.2 kilometri dintre Strada Popasului și Șoseaua de Centură a fost finalizat în 2015. După inaugurarea circulației, șoferii vor avea acces la autostrada București - Ploiești direct din oraș.

De asemenea, autoritățile intenționează să inaugureze încă două loturi din autostrada A3 Târgu Mureș - Câmpia Turzii cu o lungime totală de 13.7 kilometri, care leagă Ungheni (Aeroportul Târgu Mureș) de Ogra și Iernut.

Nu este însă foarte clar dacă autoritățile își vor da acordul final, întrucât la Iernut nu a fost încă construit un nod rutier pentru calea ferată.

În absența acestuia, șoferii ar urma să iasă de pe autostradă într-un giratoriu poziționat în imediata apropiere a unei treceri la nivel cu calea ferată cu bariera, element care poate genera probleme de siguranță.

"Șoferii fiind nevoiți să aștepte 10-15 minute, formând cozi care se vor întinde pe autostradă. Apare așadar riscul de accidente, mai ales în condiții de vizibilitate slabă (noapte, ceață) și/sau aderență scăzută (ninsoare, polei) combinate cu neatenția și imprudența șoferilor”, afirmă specialiștii de la Asociația Pro Infrastructura.

La finalul anului trecut, autoritățile au promis 150 de kilometri de autostradă pentru 2018, însă până în prezent au fost inaugurați numai 38: loturile 3 și 4 din autostrada A10 Sebeș-Turda (29 kilometri) și lotul de 9 kilometri dintre Gilău și Nădășelu de pe autostrada A3. Acesta din urmă nu poate fi însă folosit în absența unui pod peste Somesul Mic.

Prin urmare, dacă toate inaugurările programate în această săptămână vor fi respectate, România se va "lauda" la finalul anului cu încă 58 de kilometri de autostradă, urmând că totalul rețelei de autostrăzi să ajunge la 805 kilometri.

Via G4Media

Comentarii (7)

  • Daniel
    @AM, lotul de 9 kilometri dintre Gilău și Nădășelu de pe autostrada A3 are in componenta sa podul peste Somesul Mic si prin urmare acesta dat in folosinta.
    2 0
  • someone
    eu sant foarte curios daca pe data de 31 dec dna prim-ministru dancila isi va tine promisiunea in caz ca cei 100km nu vor fi dati in folosinta
    2 1
  • @someone
    Sunt sigur ca a pregatit deja niste scuze pt care nu-si va tine promisiunea. Chiar mai traiesti cineva cu iluzia ca se va face vreodata ceva in tara asta?
    5 0
  • Eu nu pot sa inteleg de ce a fost aleasa soseaua Petricani ca punct de intrare in Bucuresti pt. A3 Buc-Ploiesti ? Cine si-ar dori sa ajunga pe acea sosea de Luni pana Vineri la orice ora pana seara tarziu ? Acolo este dezastru si esti blocat in orice directie vrei , numai o intrare/iesire de Autostrada mai trebuia acelei zone sufocate de expansiunea fara cap a cladirilor corporatiste. Nu au fost in stare sa faca un pod sau orice alt fel de trecere peste calea ferata in capatul dinspre Pipera de atatia zeci de ani dar ei mai "arunca" si-un capat de autostrada acolo.
    5 0
  • Se mai taie o panglica. He, he.
    6 0
  • zonele,
    Cum poți să-i zici "doamnă" primei proaste a României?! Nutrești vreun sentiment de respect pentru tuta asta?
    2 1
  • Scuze, iar s-a băgat autocorrect-ul; am vrut să scriu "someone" în loc de "zonele"!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru