Rolls-Royce Cullinan Billionaire: cel mai scump SUV din lume primește îmbunătățiri din partea tunerului Mansory

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de tuning Mansory a îmbunătățit performanțele SUV-ului Rolls-Royce Cullinan de la 571 CP la 610 CP, iar pentru aceste schimbări solicită un preț de 785.000 de euro.

Rolls-Royce Cullinan este primul SUV din istoria constructorului britanic și, la lansarea de anul trecut, a devenit și cel mai scump SUV din lume, fiind disponibil și pe piața din România pentru un preț de pornire de circa 315.000 de euro.

Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe cei de la casa de tuning Mansory să aducă o serie de îmbunătățiri estetice și tehnice prin care să facă SUV-ul de lux mai atractiv și, în același timp, mai scump.

Cele mai mari schimbări vizuale au avut loc la partea frontală, care include acum prize de aer mai mari și un nou design pentru spoilerul frontal, în timp ce grila și blocurile optice au rămas la fel. Între timp, Mansory a optat pentru jante cu diametrul de 24 de inch, spoilerul spate este mai vizibil, iar bara de protecție spate integrează patru ieșiri pentru sistemul de evacuare.

De asemenea, inginerii Mansory au adoptat o serie de modificări și pentru  motorul V12 pe benzină de 6.75 litri care în varianta standard produce 571 de cai putere la 5.000 rpm și un cuplu maxim de 850 Nm începând cu 1.600 rpm.

În urma modificărilor, motorul generează 610 cai putere, adică cu aproximativ 40 de cai putere mai mult, în timp ce cuplul maxim a crescut semnificativ la 950 Nm. Pe baza acestor date tehnice, în versiunea modificată de Mansory, Cullinan ajunge la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde, iar viteza maximă este de 280 km/h.

La realizarea acestei versiuni, Mansory a colaborat de brandul german de fashion Billionaire, care a dat de altfel și numele acestei ediții speciale: Rolls-Royce Cullinan Billionaire.

Mansory va produce doar 13 unități pentru Cullinan Billionaire, iar prețul de pornire este de 785.000 de euro, de peste două ori mai mare decât cel standard pentru Cullinan.

Via GTSpirit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru