Ricciardo și Raikkonen, cei mai rapizi în antrenamentele din Bahrain. Hamilton, penalizat cu 5 poziții pe grilă

de Daniel Popescu
Vineri, 06.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen au stabilit cei mai buni timpi în antrenamentele libere din Bahrain, în timp ce Lewis Hamilton va fi penalizat cu 5 poziții pe grila de start pentru inocuirea prematură a cutiei de viteze.

UPDATE: Lewis Hamilton va fi penalizat cu 5 poziții pe grila de start ca urmare a înlocuirii premature a cutiei de viteze.

La finalul antrenamentelor de vineri, inginerii Mercedes au descoperit o defecțiune ca urmare a unei scurgeri hidraulice în timpul cursei din Australia. Echipa a decis că este prea riscant să continue utilizarea unității, astfel că Hamilton va primi o nouă cutie de viteze înaintea antrenamentelor de sâmbătă. 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

A doua etapă a sezonului 2018 al Formulei 1 se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni în Bahrain. Prima sesiune de antrenamente l-a avut ca protagonist pe Daniel Ricciardo, care a stabilit cel mai bun timp în ciuda faptului că a petrecut mult timp în garaj. Pilotul celor de la Red Bull Racing a fost cronometrat cu 1:31.060 după ce a ieșit pe circuit în ultimele 20 de minute, reușind astfel să-l devanseze cu 3 zecimi de secundă pe Valtteri Bottas (Mercedes).

Rivalii de la Ferrari au fost însă foarte aproape, la mai puțin de o zecime de secundă de Bottas, prin Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel, în timp ce Lewis Hamilton a terminat pe locul 5, la peste o secundă de lider, după ce a comis și o greșeală într-unul dintre tururile sale rapide.

Haas confirmă forma bună din Australia și rămâne cea mai bună echipă din spatele celor 3 echipe de top, după ce Romain Grosjean a ocupat locul 6, în timp ce McLaren a încheiat cu ambii piloți în afară topului 10.

Max Verstappen a parcurs doar două tururi necronometrate pentru Red Bull din cauza unor defecțiuni la unitatea de propulsie furnizată de Renault.

A doua sesiune s-a desfășurat sub dominația Scuderiei Ferrari. Raikkonen a fost din nou mai rapid decât Vettel după ce a fost cronometrat cu 1:29.817, însă finlandezul și-a adjudecat prima poziție pentru numai 0.011 secunde.

Raikkonen a avut parte și de un incident neplăcut în finalul sesiunii după ce pneul dreaptă față s-a desprins de monopost la scurt timp după plecarea de la boxe. Teoretic, finlandezul riscă inclusiv o penalizare pe grila de start pentru neglijența echipei. 

Mercedes s-a poziționat pe locurile 3 și 4 prin Bottas și Hamilton, însă cei doi au fost la peste o jumătate de secundă în urma liderului. Totuși, Hamilton a fost singurul pilot de top care a utilizat pneurile medium pe parcursul sesiunii, semn că britanicul nu a pus un accent deosebit pe performanța pe un singur tur de circuit.

Verstappen și Ricciardo au ocupat următoarele două poziții pentru Renault, în timp ce McLaren a pătruns cu ambii piloți în top 10.

Calificările pentru Marele Premiu al statului Bahrain vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 18:00.

Bahrain - Rezultate Antrenamente 1:

Bahrain - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (20)

  • Atentie la Alonso ! Ma astept la o victorie din partea lui ! A mers slab in FP1 si 2 dar in cursa poate sa fie cu peste 3s mai rapid... vise tata lol.
    8 7
  • Ferrari devin si mai inteligenti. Antreneaza mecanicii ca sa dea drumul la masina si sa-i pice roata si apoi ii trimit la Haas. :))
    32 17
  • @VitelulCabrat
    ce faci pokemonule,si acum plingi de la F1Australia?:))) nu ti-ai revenit?
    10 15
  • Teoretic, Mercedes e avantajat la iesirea din virajele stranse, insa Vettel adopta traiectorii mai "curate" asa ca va fi interesant.
    9 2
  • Iar isi ascund forma cei de la Mercedes...
    8 7
  • cinci poziti penalizare pentru lewis !!!
    8 2
  • exact, "poziti"...un poziti, doi poziti, forzza ferrari
    7 6
  • ham...ham...ham
    yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    3 4
  • NUUUU Lewis :(((((((((((((((((
    6 5
  • hahahahaha......o DUMINICA perfecta sau mai pe scurt :ROSIE....mircea 84 o sa vada rosu iarasi :))))
    8 5
  • Mircea_1985, ai dreptate și nu ai, pentru că Hamilton nu e întreg Mercedes-ul, mai este și Bottas care dacă nu greșește, cu acele 4sau 5 zecimi de secundă despre care vorbea Vettel zilele trecute poate crea probleme celor de la Ferrari cărora nu le doresc asta pentru că sunt un fan de-al lor totuși nu vreau să mint și să visez.
    5 3
  • @FanF1: Anul trecut erai fan McLaren, gata ai tradat deja?
    2 4
  • Limbricii fieraristi au glas...ce se bucura ei ca Lewis primeste penalizare, mah, inca nu e gata cursa, sa vedem startul, nu cumva fetita sa intre in Kimi, ca, e limpede ca va porni din fata championului....din nou.
    2 9
  • @Kalel sau Kardel
    Saptamana asta e rosie pentru voi, noxistilor...
    3 0
  • Nu-mi amintesc să fi spus asta, poate că i-am susținut dintr-un anumit punct de vedere dar asta e altceva și îți spun că pot susține și rivalii care merită sau au dreptate, așa cum zilele trecute Ronaldo a fost aplaudat de fanii achipei rivale pentru acel gol realizat prin foarfecă și pe spate.
    2 1
  • @FanF1: Probabil a postat altcineva cu id-ul asta. Oricum un fan McLaren n-ar aplauda niciodata un pilot Ferrari care castiga o cursa, aici te-ai dat de gol... Poate in fotbal merge treaba asta, dar fanii Formulei 1 sunt ceva mai prostuti...
    1 4
  • @FanF1: Si ca un fapt divers, Vettel a zis ca in calificari cei de la Mercedes au 4-5 zecimi in fata lor nu in cursa.
    2 3
  • lol e id-ul meu dar il dau bucuros oricui doreste; nu va impingeti, e destul pentru toata lumea
    0 1
  • inca pling din Australia..cry...cry..cry
    2 1
  • Anonim
    Pacat de Verstappen...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru