Ricciardo, pole position la Monaco în fața lui Vettel și Hamilton! Verstappen nu a participat la calificări

de Daniel Popescu
Sambata, 26.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo va pleca din pole position în cursa de la Monaco și va fi acompniat în prima linie de Sebastian Vettel. Lewis Hamilton a terminat pe locul 3, în timp ce Max Verstappen nu a participat la calificări din cauza unui accident în antrenamente.

Daniel Ricciardo a confirmat sâmbătă că Red Bull deține cel mai competitiv monopost pe circuitul de la Monte Carlo după ce a obținut pole position-ul. Australianul a fost cronometrat cu 1:10.810 și a obținut astfel al doilea pole position din carieră, după cel obținut în 2016 tot pe circuitul de la Monaco.

Sebastian Vettel îl va acompania pe prima linie a grilei de start după ce a fost cu două zecimi de secundă mai lent, în timp ce Lewis Hamilton va pleca de pe poziția a treia după ce l-a învins în extremis pe Kimi Raikkonen.

Valtteri Bottas nu a reușit să țină pasul cu plutonul fruntaș și va pleca de pe locul 5 după ce a fost cu peste șase zecimi de secundă mai lent decât liderul Ricciardo.

Max Verstappen nu a luat startul în calificări din cauza unui accident suferit în ultima sesiune de antrenamente. Pilotul echipei Red Bull a pierdut controlul volanului în a doua șicană a secțiunii din zona piscinei și și-a avariat partea dreapta-față a monopostului. Mecanicii nu au avut timp să remedieze defecțiunile majore, motiv pentru care olandezul va fi nevoit să ia startul de pe ultima poziție a grilei de start sau din pitlane, în funcție de decizia pe care o va lua Red Bull. 

În acest context, Esteban Ocon a profitat de ocazie pentru a obține locul 6 în fața lui Fernando Alonso și Carlos Sainz, în timp ce a cincea linie a grilei de start este ocupată de Sergio Perez și Pierre Gasly.

Monaco - Rezultate Calificări

Comentarii (14)

  • Pacat de Verstappen, a primit si o penalizare pentru schimbarea cutiei de viteze, dar nu cred ca-i stresat prea mult de asta, doar pleaca de la boxe probabil.
    7 8
  • Sa fim seriosi, cine nu a primit penalizare pentru schimbarea cutie de viteze.
    3 1
  • A schimbat cutia doar pentru ca deja pleca de pe ultima pozitie, astfel incat, a schimbat-o gratuit astfel.
    3 1
  • sunt curios cati scoate max azi de pe circuit..
    4 1
  • Trebuia sa scada puncte din clasamentul constructorilor, ce vina are pilotul ?!
    2 4
  • ....anticipez un accident intre Max și Magnussen))
    2 1
  • @Alex: Nu a schimbat-o gratuit, a schimbat-o pentru ca a busit-o in acel incident.

    @Radu: Ce vina are pilotul? Pai l-a obligat cineva pe Verstappen sa intre in barierele circuitului? A lovit cu spatele, a stricat cutia de viteze... te prinzi tu de restul, desi nu cred.
    5 1
  • Fratilor, curios as fi sa aflu un procentaj al curselor terminate de Verstappen vs starturi luate... sau dornic de o lista cu acestea pentru a calcula eu procentajul ca nu-s prost: inmultit pe diagonal impartit la numarul de sus ramas. Usor usor incep a spune ca pe cat de nesuferiti imi erau cei de la Red Bull pe vremea lu' Vettel pe atat mi-e mila de ei acum cand se iau cu mainile de cap dar totusi muncesc... :(
    6 1
  • "A lovit cu spatele, a stricat cutia de viteze"-Cu spatele a intrat in ala de protectie, nu cu aripa si pneul drept al monopostului? Mai dai replay la videoclip ca sa ne poti raspunde.
    2 2
  • @Popa: Da replay la video pana vezi cand loveste cu pneul spate. Daca nu te-ai prins, a lovit cu ambele pneuri de pe partea dreapta barierele.

    https://www.youtube.com/watch?v=RGWuPTxVN8k Secunda 30.

    Esti cam prostut, poate te-ai uitat la alte videoclipuri, poate din alte sezoane, cine stie.
    2 3
  • Dom'le, eu am fost plecat intr-o delegatie si n-am urmarit nimic din week-end-ul monegasc. Asa, la o prima vedere a grilei de start si a timpilor inregistrati de Red Bull, eu cred ca: Ricci castiga linistit, Hamilton vine pe doi, Vettel rateaza startul si cade pana pe 4, Verstappen nu trece de 1/3 din cursa si Alonso termina-n primii 5.
    1 6
  • Dar secundele 42-44 de ce nu le urmaresti? :D
    Si nu observi ca partea fata (aripa&pneu) loveste dur cele de protectie deci petrecandu-se acolo? Ca pneul spate se atinge si el de acelea si face "bum" e o nimica toata fata de pneul dreapta fata care mai si rupe "bratele" sa le numesc asa.
    Da, sunt un prost, cum iti place tie sa ma numesti, tu... motiv pentru care nu poti/vrei sa vezi realitatea lucrurilor.Have a nice day! ;)
    0 0
  • @Popa
    Si cand merge frumos masina si deodata pilotul trage pe dreapta din cauza cutiei, tot pilotul e de vina, asa-i ?
    3 0
  • Schumica tata, lasa-te de predictii
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru