Ricciardo insistă că nu regretă plecarea la Renault: "La Red Bull aș fi obținut aceleași rezultate ca în anii trecuți"

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo susține că nu regretă plecarea la Renault în acest sezon, întrucât la Red Bull ar fi obținut rezultate similare cu cele de anul trecut, în ciuda faptului că Max Verstappen a obținut deja două victorii.

Daniel Ricciardo a părăsit Red Bull la sfârșitul sezonului precedent în cadrul unui transfer surprinzător la Renault, cel mai probabil din cauza relației dificile cu Max Verstappen și a deciziei echipe de a folosi motoare Honda.

Cu toate acestea, mișcarea pare una neinspirată în contextul în care australianul a obținut doar 22 de puncte în primele 11 curse ale sezonului, în timp ce Renault ocupă locul 6 în clasamentul constructorilor.

Între timp, Verstappen a obținut deja două victorii și ocupă poziția a treia în clasamentul general, având astfel performanțe mai bune decât Sebastian Vettel la Ferrari. Totuși, Ricciardo insistă că decizia de a pleca la Renault a fost una benefică.

"Simt că la Red Bull aș fi în aceeași poziție. Chiar dacă pe hârtie rezultatele sunt mai bune, ei obțin tot ceea ce au obținut și în ultimii ani. Cel puțin aici a trebuit să lucrez cu ingineri noi, am învățat mai multe despre mine și am încercat să urc pe grilă cu un monopost mai dificil.

Știu că am obținut mai mult de la mine în acest an decât aș fi obținut la Red Bull", a declarat el.

Contractul lui Ricciardo cu Renault este valabil inclusiv pentru sezonul 2020, iar australianul rămâne optimist că echipa franceză i-ar putea oferi un monopost capabil de victorii în sezonul următor.

"Aș putea câștiga o cursă pe baza contractului actual, dar știm că în acest an este dificil. Am însă încredere 100% în acest proiect", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (9)

  • "...și am încercat să urc pe grilă cu un monopost mai dificil"

    curata promovare
    1 2
  • Vrajala curata, la ce faci nr.2 de la redbull nu mai mir sa apara invidia ..
    0 4
  • Erau cativa pe aici care il vdeau peste Vettel. Vettel este de patru ori campion, Ricciardo niciodata si nici nu va fi. Timpul o va demonstra.
    Este un pilot mediocru cu multa carisma si cam atat.
    5 10
  • Costel
    Leo , is intru-totul de acord , convins fiind ca doar cei care divinizeaza bomboanele agricole is capabili sa contureze astfel de pseudoierarhii de care tu oi facut scriere , noi ceilalti ancorati in realitati si nicidecum in fantasme si vanitati la adresa unuia sau altuia dintre piloti / echipe si pentru care F1 reprezinta fara doar si poate o disciplina cu extrem de putine incertitudini nu facem altceva decat sa asezam toate aceste stiri / informatii in matca lor fireasca si asta deoarece indiferent de parti-pris-urile fiecaruia dintre cei care apar pe AM-motorsport la un moment dat echilibrul , fundamentul argumentatiilor si nu in cele din urma adevarul trebuie sa primeze in ceea ce se doreste , sper macar , un dialog agreabil si musai constructiv

    poate si remuneratia oferita de renault australianului , cca 300 % din valoarea obtinuta de acesta la RBR contribuie temeinic la carisma si starea de beatitudine actuala lui ricciardo fiindca alt motiv eu nu is capabil sa identific in acest moment , locul 6 la constructori la mijlocul sezonului , ajunsi iata si sub torro rosso , facand din constructorul francez o autentica potopenie a marelui circ
    6 9
  • Un mare pilot dar care nu are ocazia de a concura cu un monopost de varf.Exact la fel ca actualul sau coleg de la Renault.Nico Hulkenberg si Sergio Perez patesc acelasi lucru pe când piloti ca Ocon,Erisscon si Vandoorne nici nu mai au loc in F1.Dar macar ii avem pe Bovinati,$trool si pe cei doi de la Hass.Din fericire cu exceptia celor 4 avem in mare parte piloti extrem de talentati in F1.Ricciardo s-a luptat anul trecut cu Max chiar daca a fost complet dezavantajat de echipa.Duelul din Azderbaijan 2018 dovedeste ca Australianul nu este mai prejos de Verstappen iar valoarea aceestuia s-a revazut pentru ultima oara in calificarile din GP-ul Mexicului când australianul a luat pole.-ul desi toti il dadeau favorit pe Max.Eu cred ca este unul dintre cei mai buni piloti din lume la ora actuala si ca este un pilot mai bun decat Valteri Bottas de la Mercedes sau Sebastian Vettel,desi cu Vettel s-a vazut clar ca e mai bun in 2014 când acestia au fost colegi.
    8 7
  • Tovarase "Richiardo", asa cum iti spunea Button, la noi la Romanica este o vorba..."Cand vulpea nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri". Asa ca, matale poti sa conduci in continuare acea "masina dificila" numita RENAULT, ca Honda zboara pe langa mizeria de masina in care te urci matale pe grila! N-ai riscat si ai pierdut! Acolo problema nu este motorul, ci sasiul! Uita-te la McLaren! Pana si baietii aia, dupa atatia ani de anonimat si ca echipa de client, tot sunt peste RENAULT cu vreo doua clase. Clasamentul vorbeste! Asa ca tovarase "Richiardo", te-ai cam ingropat la "franțuji"!
    6 5
  • Neutru
    Maxima i se atribuie lui Isop,care era grec nu român. Dar ce să zică și el. Că s-a dus la mălai, cum a făcut și Alonso?
    2 1
  • Pe sistemul e bun dar nu il cauta nimeni :D
    Numai specialisti pe automarket :))
    Daca era un pilot sclipitor era bataie pe el. Asa ca, el pe unde a fost a fost ca pilot nr 2
    La Red Bull in 2014 se pregatea plecare lui Vettel, dar ca sa observi toate astea trebuie sa intelegi F1, daca esti expert in liga 1 nu ai cum ;)
    4 6
  • "Marele" Ricciardo usor usor devine si la Renault pilot nr 2
    A reușit un rezultat "mare" in calificări, locul 18
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru