Ricciardo, impulsionat de victoria din China: "Cu monopostul potrivit aș lupta pentru titlul mondial"

Publicat luni, 16.04.2018 17:43 de Daniel Popescu

Daniel Ricciardo este încrezător că ar fi capabil să lupte pentru titlul mondial dacă ar aea monopostul potrivit, ca urmare a victoriei obținute în China.

Daniel Ricciardo a obținut duminică o victorie surprinzătoare în Marele Premiu al Chinei, după ce a profitat la maxim de intrarea Safety Car-ului pe circuit și a efectuat o oprire suplimentară la boxe pentru a schimba pneurile cu unele de compoziție mai moale.

Decizia l-a ajutat să ajungă lider în mai puțin de 20 de tururi după ce a depășit incusiv piloți precum Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen sau Valtteri Bottas, iar pilotul Red Bull susține că ar fi capabil să lupte pentru titlul mondial dacă ar avea la dispoziție un monopost competitiv.

"Cu siguranță este o metodă plăcută să câștigi. Simt cu adevărat că, dacă aș avea șansa să fiu în lupta pentru titlu, l-aș câștiga. Simt că pot profita de oportunități și cred că ziua de astăzi a fost un exemplu bun", a declarat el.

În schimb, Hamilton a fost afectat vizibil de prestația sub așteptări de la Shanghai și a admis că, în acest ritm, șansele sale la cucerirea unui nou trofeu sunt pur teoretice.

"Cine știe ce se va întâmpla în acest sezon. Dacă va continua în acest mod va fi foarte dificil să câștig. Dar dacă există o oportunitate și voi termina în top ar avea o însemnătate chiar mai mare, pentru că este un sezon mai dificil", a precizat el.

Via SkySports, SkySports

 • GrosJan, luni, 16.04.2018 19:20

  Cu mancare si rabdare poti sa fac i si treaba... multa Eu am zis de cand era la Toro Rosso ca ar fi posibil sa-i bata pe Vettel si Alonso (pilotii din prim plan de la acea vreme) dar lumea cam stramba din nas p'acilea

 • sorin, luni, 16.04.2018 20:14

  pasarea malai viseaza,nimeni nu contesta talentul lui rici ,dar daca nu era safety car termina pe 6-7,intradevar ca nu au inca monopost de locu 1 in calificari ,dar in cursa au ritm bun..

 • Radu, marţi, 17.04.2018 08:13

  Doar atata lucru stie si el, respectiv ca strategia gumelor l-a dus spre victorie. Ii inteleg si bucuria nemarginita insa pana sa aibe o masina comparabila cu Mercedes sau Ferrari, mai e mult de lucru.

 • Popa, marţi, 17.04.2018 09:03

  "cu monopostul potrivit aș lupta pentru titlul mondial""... cred ca este valabila pentru cam orice pilot din F1...

 • lol, marţi, 17.04.2018 09:15

  Depinde ce coechipier ai ...

 • HONEYBADGER, marţi, 17.04.2018 20:55

  DAN THE MAN !!! A spus : "cu monopostul potrivit aș lupta pentru titlul mondial"... Deci 1. acel monopost nu trebuie sa fie RBR, asadar nu se referea (automat) la anul acesta, 2. a se lupta ptr titlu nu inseamna ca il va si castiga, dar de luptat sigur e capabil sa o faca cu un monopost performant... (INDIFERENT DE COECHIPIER) 3. dupa ce bei sampanie din gheata (proaspat scoasa din picior) altfel vezi lucrurile... (puteti incerca si sigur imi veti da dreptate...) BIG SMILE RULES !!!

 • lol, joi, 19.04.2018 19:10

  No shit Sherlock. Cand a luptat Massa pentru titlu sub ... tirania lui Alonso? Cand ai un coechipier cu statut de pilot nr 1 pa pa lupta la titlu.

 • lol, joi, 19.04.2018 19:16

  Sau cum au luptat Montoya in 2005 sau Kovalainen in 2008 pentru titlu? Cand ai un coechipier care te desfiinteaza la ce drk de titlu mai lupti? Figuranti. Asa putem sa lalaim si sa spunem ca INDIFERENT de monopost si INDIFERENT de coechipier toti pilotii lupta la titlu incepand cu prima cursa si pana cand unul din ei iese matematic din lupta la titlu, Pe urma "lupta" pentru titlu toti in afara de unul. Si asa mai departe, e tot o lupta pe ei. LOL

 • ..., vineri, 20.04.2018 21:05

  EPIC FAIL

 • lol, sâmbătă, 21.04.2018 09:59

  mda ... garantat honeyponeydagger e Ayrton'91