Restructurări: Grupul Peugeot-Citroen va concedia 400 de angajați de la o fabrică Vauxhall din Marea Britanie

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Luni, 16.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez Peugeot-Citroen (PSA) a anunțat că va concedia 400 de angajați ai fabricii Vauxhall din Ellesmere Port (Marea Britanie) până la sfârșitul anului, cu scopul creșterii competitivității.

La începutul acestui an, PSA a cumpărat brandurile Opel și Vauxhall de la General Motors și a devenit al doilea constructor din Europa. De atunci, francezii au pregătit un plan de restructurare a celor două branduri, care presupune și tăierea unor locuri de muncă.

PSA vrea acum să dea afară 400 de oameni (un sfert din angajați) de la fabrica Vauxhall din Ellesmere Port (Marea Britanie) până la sfârșitul anului. Concedierile vor fi făcute pe baza unui program de plecări voluntare.

“Vauxhall trebuie să își ajusteze volumul de producție la fabrica din Ellesmere Port la nivelul actual al cererii și trebuie să își îmbunătățească performanța dacă vrea să își protejeze viitorul”, a explicat un purtător de cuvânt al PSA.

Recent, șeful grupului Peugeot-Citroen a spus că strategia în cazul Vauxhall este greu de făcut în condițiile în care Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană.

Via Reuters

 

Comentarii (6)

  • Edikkk
    si uite ca Brexit a accelerat relatia si asa puternica Franta - Germania, relatie care acum au un nou scop - lupta impotriva UK

    pe de alta parte FOARTE BINE ca cuplul principal al UE, din care Romania face parte, pune piciorul in prag BOGATILOR INFUMURATI SI SUPER EGOISTI de britanici !

    Si necinstiti as spune, pentru ca este inadmisibil sa nu iti platesti nota de plata, dupa ce ai mancat la restaurant si ai si garait de bine !
    8 10
  • inexorabil
    Ce afirmasem eu, pe AM, chiar a doua zi după referendumul care a consemnat Brexitul:

    “Or fi ei perfizi, dar tare-mi place istețimea lor. Cei care au optat pentru ‘ieșire’ trebuie considerați tâmpiți sau obtuzi? Din ce motiv? Ce nu le convine? Faptul că fac parte din turma de oi păstorită de Noul Babilon (Bruxelles), cred eu.”.

    Ulterior, teoria mi-a fost confirmată de câteva personalități – nu mă laud singur cu un truism pe care numai ignoranții sadea preferă să-l conteste.

    Curvele de francezi (sper că n-ați uitat cum persiflau națiunea noastră pe la posturile lor TV, milogindu-se teatral, cu mâna ȋntinsă: “Donnez-moi!”) nu știu altceva decât să-i pupe ȋn fund pe “friți”, conștienți fiind și ei că UE = Germania. Totuși, mi se pare curioasă această “amnezie” a franțujilor, ȋn sensul că, dacă n-ar fi intervenit (și) aliații lor de peste Canalul Mânecii pentru eliberarea Hexagonului de sub ocupația nazistă, astăzi probabil că ne-ar fi parvenit știri din…Frankreich (mă rog, noi am fi fost Rumänien, iar Iohannis s-ar fi simțit ca peștele ȋn apă).

    Ȋn fond și la urma urmei, cea mai iudaică (pardon, am vrut să zic bogată) familie din istoria lumii – evident, Rothschild – ce să vezi? ȋși are aria de răspândire și acțiune constituită din Marea Britanie, Germania și Franța! N-am nicio ȋndoială că “simpla” ei stare materială contribuie din plin la febrilitatea pregătirii (dacă nu cumva o coordonează) pentru instaurarea Guvernului Mondial și, implicit, pentru instalarea “prim-ministrului” acestuia, alias “Mesia”…De asemenea, nu bag mâna ȋn foc că nu s-a aflat la originea (mai precis: ȋn culisele) tuturor evenimentelor-cheie care au dus, ȋn final, ȋn mod premeditat, etapizat, meticulos, la construcția federativă a Europei actuale, ȋncepând cu Revoluția Franceză din 1789. De altfel, ȋncă de la adoptarea Tratatului de la Maastricht, chiar dacă atunci eram doar un adolescent cu mintea necoaptă (scuze de pleonasm), ceva nu-mi mirosea a bine privind la acest Turn Babel redivivus, acest eclectism ȋn primul rând de ordin cultural, ȋntrebându-mă nedumerit cum se vor ȋmpăca tocmai rivalii cei mai acerbi, germanii și englezii – cine cui va ȋncerca să-i bage limba (ambele sensuri din DEX) pe gât? Dar – cine știe? – poate că rothschildienii și-au făcut niște calcule (planuri) din care or fi tras concluzia că scopurile lor ar fi facilitate și/sau grăbite de ruptura (ireversibilă?) numită Brexit. Sau poate că mizează pe psihologia inversă: “Datorită Brexitului, prostimea de pe tot cuprinsul Globului va fi tentată să creadă că Uniunea Europeană nu se bazează pe niciun fel de organizații oculte, că, astfel, nu se verifică nicio teorie a conspirației, că totul decurge, ȋn istorie, pe bune, adică așa cum se vede sau cum vrem noi să fie văzut…Iar dacă mai punem și de-o invazie păgână, recte islamistă, toată lumea, mai ales cei vizați direct, va plânge de mama focului și se va zvârcoli ȋn mrejele revelației că nu există martiri mai creștini decât ei…sau invers”.

    On topic: ȋntotdeauna am savurat acest mirabil eufemism: “restructurare” (ieși ȋn MRM afară!). Cum rămâne cu “drepturile și libertățile fundamentale ale omului” ? Recent, susțineau unii pe aici că distinșii socialiști “liberali” din Vest sunt minunați, ȋn comparație cu bestiile de socialiști “comuniști” din Est. Oricum, PSA bate șaua să priceapă iapa (ngmco inc.) : “cineva” i-a ȋnvățat cu nărav pe germano-englezii (sic!) de la Opel-Vauxhall, cum că s-au dedulcit cu irosirea fondurilor de dezvoltare-cercetare, dar eficiență pe piața tot mai sălbatică…canci! Apropo, băieți, nu vă ȋnfruptați prea mulți la aceeași masă? Asistaților social! Haideți, s-o ușchească unii dintre voi, că noi nu suntem onor foștii voștri jupâni, noi suntem puși pe rele, adică RL (rentabilizare & liberalizare).

    PS: “Concedierile vor fi făcute pe baza unui program de plecări voluntare” – ce banc reușit! Ha-ha, chiar nostim! “Uitați care-i baiul: trebuie să dăm afară un sfert dintre voi. Deci, fix un sfert dintre voi vor să plece, de aceea ȋi rugăm pe aceia: nominalizați-vă!”.
    0 6
  • Dumitru
    @Inexorabil

    Va imaginati cumva ca scriind un text atat de lung, incarcat de neologisme si de fraze elaborate, cititorii acestui forum vor fi atat de impresionati incat sa va suspecteze cumva de eruditie?
    4 0
  • inexorabil
    @Dumitru, mă aștept mereu să fiu combătut, dar nu admit decât strict “pe text” – nu mă interesează că, vezi Doamne, deranjez sau irit prin stil, cantitate sau “scremete savante”.

    Așadar, are careva ceva de obiectat? Să-mi demonstreze – musai ȋn mod obiectiv și cuviincios – că mă ȋnșel ȋn afirmația sau ȋn ideea cutare sau cutare “din următoarele motive”…și ȋncepe să mi le ȋnșire. Ȋn schimb, eu le pot valida sau nu, este dreptul meu, dar măcar să existe ȋn mod vădit o opinie, pro sau contra opiniilor mele, nu argumentum ad hominem, atitudini de ȋnchipuită superioritate polivalentă, erupții de dispreț personal, trimiteri la control psihiatric sau mai știu eu ce. Rareori am fost implicat ȋntr-un dialog aici; de obicei, recepționez grețuri…Unii nu se mulțumesc cu vopseaua roșie, ci țin morțiș să-mi aducă la cunoștință repulsia lor proletară și, totodată, “avizul” lor de a mă consilia pe calea corectitudinii sociale. De ce oare? Fiindcă mulți nu vor fi niciodată prieteni cu Adevărul, care coincide cu o Persoană…Nu “off topic-ul” meu le insuflă starea de disconfort, ci semnificația cuvintelor mele! Dar, din păcate pentru dânșii, voi continua, cu obstinație, să le “pârpălesc” conștiința amorțită, fie că le place, fie că nu (băieții dăștăpți “sar” peste furcile caudine pe care le așez eu, adică nici nu se sinchisesc să mă citească, darămite să mă “atace”).

    Chintesența vieții: Adevărul! Suntem o națiune strașnic “dresată” să-l ocolească din răsputeri, “digerând”, ȋn schimb, puncte de vedere oficiale și mituri, plăsmuite local sau importate (mai ales a doua variantă). Ah, da, “nimeni nu este deținătorul adevărului absolut” – adevărul nu poate fi decât absolut, fiindcă rezidă ȋn eternitate, cerându-se ori descoperit, ori acceptat! De care dintre cele două posibilități se arată interesată lumea de astăzi?

    PS: Ȋmi plac “ruperile de ritm” : când să fiu activ pe piața provocărilor, când să vegetez perioade mai ȋndelungate. Poate că voi umbla la lungimea textelor și voi miza pe mai mult “on topic”, dar, ȋn esență, nu se va schimba nimic…Hai la bună revedere!
    0 2
  • Dumitru
    @Inexorabil

    Stimate domn,"pe text", asa cum spuneti:

    1. Inflatie de cuvinte = deficit cronic de claritate.

    2. Dincolo de pretentiile afisate, stilul dumneavoastra schiopata in eleganta ("curvele de francezi", "sa-i pupe in fund pe fritzi", "prostimea", "canci"). In plus, preluati clisee pe care se presupune ca le asimieaza fara a gandi un public de care faceti toate eforturile de a va dezice. Ipocrit, nu-i asa?

    3. Nu va ajuta sa epatati cu elemente de cultura generala si nici cu o avalansa de citate, trimiteri la Daca nu va dati seama de ce, imi pare rau pentru dumneavoastra. Ceea ce e de inteles la un pusti de liceu, e penibil la un barbat in floarea varstei.

    4. In pofida parerii pe care o afisati, cititorii acestui site sunt avizati si, in mare majoritate, buni cunoscatori si pasionati ai fenomenului auto. O postare de cateva randuri pe subiectul in cauza, fara citate din Plinius si Shakespeare, nu v-ar face sa pareti mai putin interesant pentru cititori.

    Cu stima!
    0 0
  • inexorabil
    Tocmai faptul că nu sunt pot fi ȋncadrat la un stil anume mă ferește de orice insinuare…

    Caută-ți “elevați” și “eleganți” pe blogul ui Pleșu! Ai auzit de sarcasm? A pendula ȋntre mahala și academie…

    Truc vechi, puișor: ce integri, calificați și minunați sunt ceilalți din comunitatea pe care o dezonorezi tu, șarlatanule!

    Nu cumva modul de adresare “politicos”, “plin de respect” (ȋmprumutat, probabil, de la Kövesi, atunci când se află față ȋn față cu “dușmanii de clasă” – politică), dar care colcăie de dispreț personal, denotă o ipocrizie astronomică?...

    Să cadă măștile, nea Mitică! Crezi că-l poți “demonta”, piesă cu piesă, pe moș inexo? Iar cu “stima” dumitale o să-mi curăț ghetele mâine dimineață.

    “Clișee” plus “penibil” – arme redutabile ȋn mâinile orișicui care este dornic să-l “scoată ȋn decor” pe indezirabil.

    Așadar, n-am nevoie de “lasere” pe conștiință. Mă operez singur, dacă ceva nu-mi convine legat de propria-mi persoană. Ȋn atare condiții, Miliția Spirituală se poate pensiona anticipat. Și, apropo, până la urmă, de ce trag clopotele?

    Heptalemă:

    1) Pe Mircea Badea nu-l agasezi cu imputări asemenea?

    2) Ai fi chiar naiv să-ți ȋnchipui că ȋmi voi ȋnsuși, cu umilință, mustrarea “judicioasă” pe care mi-ai administrat-o (nu prea prompt…te-ai scremut mult s-o concepi? lucrătura, pardon, lucrarea ta am observat-o acum 15 minute) și că, de mâine, gata! voi servi patria ca un vrednic și conștiincios pionier.

    3) Diavolul este dialecticianul cel mai greu de ȋnvins, iar de alungat…nici atât.

    4) Monșer, când eu plăsmuiam considerații despre “adevărata pasiune auto” (de exemplu, despre epoca musclecarului), domnia ta pe unde mișunai?

    5) “Buni cunoscători ai fenomenului auto”. Dar eu ce conduc? Roaba lu’ tata? Pentru service unde mă duc? La un ageamiu din spatele blocului? Sau mă confunzi cu Becali când a pus ranga pe Maybach?

    6) Ai un cap. Cum procedezi? Ce vezi cu el de jur ȋmprejur? Eu sunt obiectul nemulțumirilor, temerilor sau preocupărilor tale?!

    7) Ăla care se va ambiționa să continue acest “dialog”…e prost de moare / Ca măgarul din parcare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru