Restructurarea Continental: divizia Powertrain va deveni o companie de sine-stătătoare sau va fi listată parțial la bursă

de Paul Cosma
Marti, 03.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a anunțat că divizia Powertrain ar putea să devină o companie de sine-stătătoare, aceasta fiind o alternativă la listarea parțială la bursă. Furnizorul auto se pregătește de o restructurare semnificativă, cu 9 fabrici în pericol să fie închise, iar 4.000 de angajați pe punctul de a rămâne fără locuri de muncă.

Scăderea profitului cu 40% în trimestrul al doilea, ca urmare a scăderii pieței din China și a investițiilor în dezvoltarea mașinilor electrice și autonome, a determinat o schimbare de strategie la Continental, firma căutând să își taie costurile cât mai mult și într-un ritm rapid.

Reorganizarea tuturor diviziilor este una dintre priorități, în timp ce presa internațională a scris că firma va închide un număr de 9 fabrici ale diviziei Powertrain, iar 4.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

Continental a transmis acum că divizia Powertrain ar putea fi desprinsă din companie ca o entitate de sine-stătătoare, această variantă fiind analizată ca o alternativă la listarea parțială pe bursă.

Noua entitate ar urma să se numească Vitesco Technologies, însă nu a fost luată o decizie finală în acest sens. Continental spune că această transformare vine în contextul erei electrificării, domeniu în care își va concentra mare parte din eforturile financiare.

Via Continental

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru