Renault vrea să dezvolte un model electric pentru Europa cu preț mai mic de 10.000 de euro: lansarea ar putea avea loc în următorii 5 ani

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault anticipează că va putea lansa în Europa în următorii 5 ani un model electric cu un preț mai mic de 10.000 de euro, în momentul în care acesta va genera profit pentru constructor.

Renault are planuri ambițioase pe segmentul modelelor electrice. După prezentarea celei de-a doua generații Renault Zoe în prima parte a acestui an, constructorul francez pregătește deja un SUV electric și o versiune electrică pentru Twingo care vor fi lansate pe piață în următoarele 18 luni.

Planurile pe termen lung vizează însă dezvoltarea unui model electric care să aibă un preț final de vânzare mai mic de 10.000 de euro, iar acesta ar putea fi lansat în următorii 5 ani.

"Nu toată lumea își permite să plătească prețul pentru mașinile electrice care se află astăzi pe piață. Toată lumea lucrează la mașini high-end, însă elementul cheie este că avem nevoie de mobilitate electrică accesibilă", a declarat Thierry Bollore, CEO-ul Renault, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Principalul impediment pentru lansarea unui astfel de model este generarea profitului, însă Bollore susține că Renault este unul dintre constructorii care obțin profit de pe urma modelelor electrice din gamă.

"Facem deja bani în prezent din mașinile electrice cu volume modeste.

Prin anticiparea a aceea ce se va întâmpla pe piață, avem o estimare clară că putem să facem bani și cu un model electric acceisibil", a adăugat el.

Una dintre opțiunile pe care le are Renault în această direcție este aducerea pe piața europeană a modelului electric de oraș K-ZE, care va fi comercializat în China începând de anul viitor. De altfel, francezii susțin că modelul va fi introdus în gama europeană dacă va genera vânzări consistente în China.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • La 10.000 E cat va fi autonomia, 17 km?
    12 5
  • Au mai "lansat" ei Dacia,,la 5000 de euro! Peste 5 ani, o sa vanda chinezii electrice la 5000 de euro.
    15 5
  • Silviu
    Nu e greu nici acum de lansat o electrica la 10.000 de euro. Sa fim seriosi. Chiar nu e. De exemplu, un Zoe e cam cu 10.000 de euro in plus mai scumpa decat un Clio. Sa spunem ca 10kw sunt cam 2000 de euro. 50kw, 10.000 de euro in plus. Un logan chel e vreo 6.000 de euro, cu o baterie de 20 kw, l-ai scos la 10.000. Autonomie cam 150km. E mult, e putin? Eu cred ca multi ar da 10.000 si ar tine-o masina exclusiv de oras.
    11 6
  • Corect. Daca indivizii reusesc sa scoata o masina cu baterii la pret de masina cu combustie si performante similare, chiar mai bune, foarte tare! Atunci se vor cumpara de la sine si vor fi cu adevarat o alternativa. Deocamdata nu sunt.
    8 4
  • Mda... va costa sub 10.000euro, deci cu prima de la stat de 10.000euro merg sa imi iau si eu ca imi mai trebuie niste euroi pentru aia care imi place, iar daca iau mai multe, din diferenta poate imi mai iau si alceva...
    matematic vorbind.
    Vise taica... vise...
    4 3
  • Prima de la stat e 45000 lei, maxim 50% din valoarea mașinii.
    Oricum, chiar să fie electrică din asta cu niște dotări vreo 16000E (ceea ce pare realizabil în 2-3 ani), din care să plătești 8000E... eu unul nu aș sta pe gânduri.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru