Renault vrea o mașină electrică de mărimea lui Megane: “Clienții din segmentul compact au nevoie de mai multă autonomie”

de Paul Cosma
Joi, 04.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O mașină electrică de dimensiunile modelului Megane este esențială pentru planurile Renault de creștere pe acest segment în Europa, potrivit unui anunț făcut de Gilles Normand, directorul diviziei de vehicule electrice în cadrul constructorului francez.

Segmentul mașinilor electrice este poate cel mai atractiv la ora actuală pentru o bună parte dintre constructorii auto, aceștia dorind o cotă de piață cât mai mare și o dezvoltare sustenabilă.

Renault consideră că lansarea unui model electric cu dimensiunile lui Renault Megane este esențială pentru dezvoltarea sa pe piața europeană a vehiculelor ecologice. Cu toate că modelul Zoe se bucură de un mare succes în rândul clienților, aceștia au nevoie de mai multă autonomie, potrivit oficialilor francezi.

“Zoe face parte din segmentul B, dar noi vrem să acoperim și celelalte segmente în Europa. 80% dintre clienții Zoe sunt mulțumiți de autonomia mașinii lor, dar gradul de satisfacție este de doar 60% în cazul clienților din segmentul compact, așa că avem nevoie de mai multă autonomie pentru aceștia, a explicat Gilles Normand, directorul diviziei de vehicule electrice de la Renault.

Reprezentantul constructorului francez susține că autonomia viitorului model electric cu dimensiuni de Megane va avea o ”autonomie reală de cel puțin 500 de kilometri până în 2022”.

Via Autocar

Comentarii (8)

  • Clientii vor autonomie sporita indiferent de segment, nu are relevanta ca e compact,hatch, suv etc
    Doua lucruri: a. autonomie ; b. pret avantajos
    12 0
  • 80% din clientii lui Clio se declara multumiti cu autonomia...inseamna ca nu vom vedea prea curand imbunatatiri la acest aspect.

    Probabil ca in urmatoarea perioada se vor concentra pe segmentul mediu (Renault TREBUIE sa ofere un frate Frunzei) iar Clio sa intre intr-un con de (semi)umbra
    1 4
  • eu nu am nevoie de autonomie daca ma gandesc mai bine, oricum sunt toate gunoaie de masini Renault, la acelasi nivel cu tesla, leaf e singura care are sens, nu ai nevoie de range mai mare decat 150km electric, nu ai unde s-a te duci. S-au apucat toti sa faca masini electrificate...
    2 14
  • @vianu

    o clona...proasta

    supravietuire usoara
    2 3
  • @vianu
    nu e sufficient ca esti lemn, ai si clone acum.

    Renault Zoe este foarte interesanta ca masina de oras, o varianta "Dacia" cu un pret mai mic poate primim, cine credea cand a aparut prima variant logan ca o sa avem in 2018 camera 360 pe duster, scaune incalzite, motor de 150cp si cutie automata.

    Daca nu au fabrica de baterii nu au cum sa faca masini electrice la un pret competitive, o sa vina in cativa ani china cu un fluc de masini electrice, nu vin acum fiindca nu au cum sa produca sufficient nici pentru cererea din china unde 5% din masinile personale din 2018 au fost electrice.
    2 1
  • someone
    am vrut sa scriu ceva, but its complicated. nu stiu daca vreau sa scriu despre electricitatea renault sau despre clonele lui vianu.
    la naiba
    8 3
  • hazard
    clone sau nu, fugiti!! Se multiplica si pune stapanire pe internet.
    1 1
  • ...si eu vroiam sa mai scriu cate ceva... dar ... multi ignoranti peste tot ... pe care e bine sa ii ignori...
    Asa ca ... bine zis: la naiba.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru