Renault The Float: viziunea francezilor pentru mașinile autonome ale viitorului

de Daniel Popescu
Vineri, 22.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a colaborat cu Universitatea de Arte din Londra pentru a crea mașina autonomă a viitorului. Botezată The Float, aceasta iese în evidență prin forma sferică.

Introducerea tehnologiilor autonome va conduce treptat la eliminarea pedalelor și volanului din mașini, iar interiorul se va transforma practic într-o extensie a propriei locuințe, în care pasagerii vor putea asculta muzică, viziona filme sau chiar organiza ședințe în drum spre birou.

Toate aceste schimbări reprezintă provocări majore pentru constructorii auto, care aleg să facă diverse experiențe pentru a înțelege modul în care trebuie să abordeze designul mașinilor.

Este și cazul celor de la Renault, care s-au aliat cu Universitatea de Arte din Londra pentru a concepe designul unei mașini autonome a viitorului. 15 studenți s-au înscris în inedita competiție, iar câștigătoare a fost desemnată Yuchen Cai.

Aceasta a conceptul The Float, o mașină autonomă care funcționează pe baza tehnologiei de levitație magnetică, aceeași folosită și pe rutele de mare viteză ale rețelei de cale ferată din Japonia. Aceasta beneficiază de o formă sferică care oferă pasagerilor posibilitatea de a interacționa într-un mod mai personal cu lumea exterioară, potrivit celor de la Renault.

Câștigătoarea a petrecut două săptămâni la studioul de design al Renault din Paris pentru a definitiva designul, iar The Float este expus în această perioadă în Londra.

Via Renault

Comentarii (9)

  • Nota 10 pentru aerodinamica!
    Dar daca va circula cu doar 10 km/h, nu mai conteaza.
    0 2
  • Adrian C
    Daca asa arata masina viitorului, ma rog la Dumnezeu sa nu prind acele vremuri :))....nu mi-ar placea catusi de putin. Urat mai arata viitorul !!!
    7 4
  • Sfera nu e cea mai aerodinamica forma..
    3 1
  • Numai francezii puteau sa scoata un sirag de bile anale plutitoare, pe post de masina. :|
    14 8
  • In sfarsit o idee cu absolut superba. Asta as numi intr-adevar revolutie. Da, eu unul asa vad viitorul si mi-ar place sa vina cat mai repede in forma asta. Sau mai bine zis sa apuc sa-l traiesc si eu.

    Levitatie, design simplu si functional, tehnologii 100% nepoluante, etc Sper din toata inima sa vad asa ceva in realitate.
    6 3
  • si leviteaza pe ce? Piatra cubica magntica? poate antigravitatie.....
    am impresia ca legile fizicii au devenit facultative,
    2 2
  • @mm, din cate stiu, levitatia este efectul antigravitatiei. Cum inca nimeni n-a publicat pana acum nici un rand despre cum functioneaza in realitate, cred ca e prematur (poate chiar imatur?) sa tragem concluzia ca levitatia depinde de pietre, magneti, samd.

    Eu cred ca un vehicul care leviteaza nu depinde de materia deasupra careia se afla la un moment dat. Cel mai probabil va avea un system intern care nu doar ii permite sa pluteasca in orice punct din spatiu planetar, dar ii permite si sa se deplaseze la viteze si distante considerabile, dincolo de mecanica newtoniana.

    Legile fizicii nu sunt facultative. Eu as zice ca sunt doar insufficient cunoscute. Chiar si la ora actuala. Din pacate pentru unii insa nici ceea ce e accesibil nu e inteles, sau mai rau nici macar atins.
    1 0
  • @zarnasteanu

    prostia si fudulia merg mana-n mana
    1 0
  • @mm, de acord !

    Mai ales cand confunzi campul gravitational cu campul magnetic. Si totuti persisti sa intepi prosteste si sa ai impresia ca poti da lectii de la amvon.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru