Renault și Nissan au inaugurat un laborator de cercetare la Tel Aviv: cei doi constructori dezvoltă senzori pentru mașini autonome

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și Nissan au inaugurat un laborator de cercetare la Tel Aviv unde vor dezvolta împreună senzori pentru mașini autonome și sisteme de securitate cibernetică.

Alianța Renault-Nissan traversează o perioadă dificilă în urma scandalului legat de arestarea lui Carlos Ghosn și de controversele cu privire la fuziunea francezilor cu Alianța Fiat-Chrysler.

Cu toate acestea, Alianța își duce mai departe proiectele prin lansarea unui laborator de cercetare la Tel Aviv, conform unor planuri anunțate anterior.

Principalele obiective ale noului laborator de cercetare sunt dezvoltarea de senzori pentru mașini autonome, tehnologii pentru securitate cibernetică și tehnologii de tip big data.

În cadrul noului laborator, Renault și Nissan vor colabora cu 10 start-up-uri din Israel aflate în diverse stadii de dezvoltare. Astfel, tehnologiile create de start-up-uri în cele 10 domenii de interes vor fi testate pe mașini furnizate de Renault și Nissan în cadrul laboratorului cu o suprafață de 1600 de metri pătrați.

"Prin colaborarea cu start-up-uri promițătoare cu tehnologii de ultima generație, avem obiectivul de a dezvolta o varietate de tehnologii cheie care vor fi esențiale pentru viitorul mobilității", a declarat Tsuyoshi Yamaguchi, vice-președinte executiv de inginerie.

Alianța Renault-Nissan are laboratoare de cercetare similare în Silicon Valley (Statele Unite) și Shanghai (China).

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru