Renault RS18: francezii atacă noul sezon de Formula 1 cu îmbunătățiri la suspensii și aerodinamică

de Daniel Popescu
Marti, 20.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a publicat primele imagini cu RS18, monopostul cu care speră să înregistreze progrese în sezonul 2018 al Formulei 1. Acesta beneficiază de îmbunătățiri la suspensii și de o forță de apăsare aerodinamică mai bună.

Seria lansărilor noilor monoposturi pentru sezonul 2018 continuă marți cu Renault, la numai câteva zeci de minute după Sauber.

Constructorul francez a prezentat în premieră imagini cu noul monopost RS18, care își păstrează culorile galben și negru cu care ne-a obișnuit de la revenirea în competiție cu propria echipă în 2016.

Oficialii echipei menționează că noul monopost utilizează un concept îmbunătățit pentru suspensii, dar și o forță de apăsare aerodinamică mai puternică. De departe, noutatea vizuală este reprezentată de sistemul de protecție Halo, care a generat numeroase controverse printre piloți.

După ce anul trecut a obținut locul 6 în clasamentul constructorilor, oficialii Renault evită să stabilească un obiectiv clar pentru noul sezon, iar șeful Cyril Abiteboul se limitează să spere la progrese.

"Obiectivul nostru este să arătăm progrese prin rezultate. Vrem să fim capabili să vedem progrese în toate privințele, de la unitate de propulsie la sasiu, operațiuni și piloți.

Totul trebuie să se îmbunătățească și trebuie să continuăm să creștem. Vrem să demonstrăm asta în multe feluri, de la echipele cu care vom lupta direct până la diferența care ne separă de lideri", explică el.

Renault va miza în acest an pe o pereche formată din Nico Hulkenberg și Carlos Sainz Jr, în timp ce Jack Aitken a fost nominalizat ca pilot de rezervă, urmând să concureze în paralel și în Formula 2.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru