Renault-Nissan se alătură trendului: Alianța va produce mașini electrice în China

de Daniel Popescu
Marti, 29.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Renault-Nissan se alătură altor 4 mari constructori și anunță planuri pentru producția de mașini electrice în China, pentru a respecta viitoarele norme de poluare.

China se pregătește să introducă o legislație dură prin care cel puțin 8% dintre mașinile vândute în 2018 trebuie să fie electrice sau plug-in hybrid, procent care va urca la 12% în 2020.

Pentru a respecta aceste norme, marii constructori auto s-au aliat cu producători locali pentru a dezvolta facilități de producție în China. După Tesla, Mercedes, General Motors și Ford, acum a venit rândul Alianței Renault-Nissan să facă un pas similar.

Grupul a decis să se alieze cu Dongfeng Motor Group în cadrul unei colaborări care va purta numele eGT New Energy Automotive Co și în care Renault și Nissan vor deține câte 25% din acțiuni, în timp ce restul de 50% din acțiuni vor rămâne la Dongfeng.

Nu este clar când vor apărea primele mașini electrice din urma acestui parteneriat, însă Renault și Nissan menționează în comunicat că primul model va fi un SUV compact realizat pe una dintre platformele Grupului.

"Noul parteneriat cu Dongfeng confirmă interesul nostru reciproc de a dezvolta mașini electrice competitive pentru piața din China", afirmă Carlos Ghosn, CEO-ul Alianței Renault-Nissan.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru