Renault negociază reducerea numărului de acțiuni pe care le deține la Nissan: francezii vor să reia discuțiile cu Fiat-Chrysler

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 05.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault negociază o serie de metode prin care să-și reducă numărul de acțiuni pe care le deține la Nissan pentru ca ulterior să reia discuțiile cu privire la o fuziune cu Alianța Fiat-Chrysler.

Negocierile dintre Renault și Alianța Fiat-Chrysler pentru o fuziune au eșuat în luna iunie după ce statul francez a solicitat mai mult timp pentru a putea convinge Nissan să accepte tranzacția.

Chiar dacă Alianța Fiat-Chrysler și-a retras atunci propunerea de fuziune, Renault nu a renunțat complet la idee și a inițiat imediat o serie de negocieri cu partenerii de Alianță de la Nissan.

Publicația Wall Street Journal susține că a intrat în posesia unor e-mail-uri interne în care oficialii Renault propun reducerea numărului de acțiuni pe care le dețin la Nissan pentru a putea relua negocierile cu Alianța Fiat-Chrysler. În prezent, Renault deține 43.4% dintre acțiunile Nissan, iar orice decizie în acest sens va avea nevoie de acordul statului francez, care deține 15% dintre acțiunile Renault.

Pentru moment nu este clar câte acțiuni ar vrea să mai păstreze Renault și nici în ce mod intenționează francezii să renunțe la o parte dintre ele. Teoretic, Renault ar putea vinde o parte dintre acțiuni chiar celor de la Nissan, unui alt constructor auto interesat sau pe bursă.

Un purtător de cuvânt al celor de la Nissan a refuzat să comenteze informațiile, în timp ce reprezentanții Renault nu au putut fi contactați.

Primele informații oficiale pe marginea acestui subiect ar putea fi făcute în cursul lunii septembrie, când cei doi constructori ar putea ajunge la o înțelegere preliminară.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • mare prostie. inseamna sfarsitul Renaut.
    3 5
  • Cei de la Nissan, ca niste adevarati japonezi francizati se tin cu coada pe sus si se vreau independenti dupa ce Renault i-a salvat de la faliment. Acum cand iara au pierderi pe linie, Renault profita si le arata pisica. Vreti fara noi, ok sa vedem ce puteti japanilor.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru