Renault Megane RS: noua generație are 280 de cai și sistem de direcție integrală

Publicat marţi, 12.09.2017 11:59 de Cornel Șocariciu

Renault a prezentat noua generație Megane RS. Hot hatch-ul este oferit cu un motor de 1.8 litri de 280 de cai putere și cu sistemul 4Control. Clienții vor putea opta pentru o cutie manuală sau una cu dublu ambreiaj.

Renault a prezentat noua generație Megane RS în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Hot hatch-ul constructorului francez oferă un look agresiv, un motor nou și un interior pe măsură.

Noua generație Megane RS va putea fi comandată în versiunile Sport sau Cup. Indiferent de varianta aleasă, hot hatch-ul constructorului din Hexagon este oferit cu sistemul de direcție integrală 4Control și cu motorul de 1.8 litri. Acesta produce 280 de cai putere la 6.000 rpm și 390 Nm. În plus, oficialii francezi spun că noua generație Megane RS poate fi comandată fie cu o cutie manuală cu șase rapoarte, fie cu una cu dublu ambreiaj tot cu șase trepte. Pentru moment, oficialii nu au oferit nicio informație cu privire la performanțele lui Megane RS.

De asemenea, Renault spune că suspensia integrează o componentă capabilă să limiteze hidraulic compresia rapidă pentru a proteja amortizorul. În cazul versiunii Sport, suspensia a fost setată pentru mai mult confort, în timp ce pe versiunea Cup, aceasta este ceva mai rigidă.

Pentru cei care își doreau o variantă hardcore, Renault ne anunță că la finalul lui 2018 vom face cunoștință cu versiunea Trophy de 300 de cai putere.

Din punct de vedere estetic noul Megane RS vine cu spoilere ușor modificate, o grilă revizuită, un difuzor spate special și o terminație trapezoidală pentru sistemul de evacuare. Aripile au fost evazate, iar caroseria poate fi acum comandată în nuanța Volcanic Orange.

La interior, noua generație Renault Megane RS oferă sistemul Multi-Sense și scaune sport. Așa cum este normal, logo-ul RS va putea fi regăsit pe mai multe elemente de interior.

Renault anunță că lista de comenzi pentru noua generație Megane RS va fi deschisă în luna decembrie a anului curent.

 • Kirotractor, marţi, 12.09.2017 13:31

  Pe scurt: o reușită, mai ales pentru amatorii de sportivitate cu accente practice (5 uși.) Puriștii regretă însă absența unei versiuni 3p (eventual și cu ampatament redus - v. SEAT Leon Cupra) care ar fi însemnat nu doar o masă proprie redusă, ci și șansa unui stil cu mai mult caracter. P.S. Unii proprietari de Alpine A110 vor fi poate frustrați de cei 30 CP în minus dezvoltați de același motor 1.8 Turbo, plătit aproape dublu - OK, într-un ambalaj mai ușor decît cele +1.400 kg previzibile pentru RS-ul Megane IV.

 • RS, marţi, 12.09.2017 16:07

  Farurile de ceata sunt copiate dupa Kia ProCeed. Farurile sunt oribile cu prelungirea aia in jos (exact ca la Megane) iar stopurile supradimensionate. In rest, merge. Daca vin cu preturi reduse (si Renault sunt recunoscuti pt. ca sunt ieftini) o sa vanda.

 • vianu, marţi, 12.09.2017 21:25

  @RS - luminile de ceata sunt amprenta Renault fiind primii ce au scos aceasta combinatie. Ca si adaugire Renault foloseste 3 lumini sugerand patratelele unui steag in carouri din cursele auto. Kia Ceed are 4...Mai documenteaza-te. - stopurile cu linie continua (sau aproape) revin ca si design general fiind regasite acum la mai toti producatorii. - farurile cu linie in forma literei "C" sunt imaginea Renault. - strugurii sunt acri PS se numesc "faruri" de ceata doar daca esti unul dintre imbecilii care le folosesc pe timp de zi cand nu este cazul. Tinand cont de elucrubatiile insirate in 4 randuri cu siguranta esti unul dintre retarzii care au impresia ca tine de smecherie sa ti se vada lipsa de neuroni. Fiind foarte mandru sa arate asta.

 • @vianu, marţi, 12.09.2017 22:07

  Te compatimesc, limbajul sarac si plin de invective caracterizeaza o anumita specie de oameni. Eu mi-am spus un punct de vedere, nu trebuie sa aduci injurii in loc de argumente.

 • vianu, marţi, 12.09.2017 22:29

  argumentele sunt evidentiate cu cratima PS pentru a intelege un text (si mesajul acestuia) trebuie sa-l citesti in intregime. Succes.

 • vianu, marţi, 12.09.2017 22:32

  PS2 daca tii neaparat (si daca te incalzeste cu ceva) imi cer scuze pentru invective. Si limbajul sarac.