Renault forțează obținerea locul 4 la constructori: rivalii de la McLaren se vor concentra pe monopostul din 2020

Publicat miercuri, 18.09.2019 16:25 de Daniel Popescu

McLaren speră să rămână pe locul 4 în clasamentul constructorilor, însă nu va pune în pericol dezvoltarea monopostului din sezonul 2020, în timp ce Renault își propune să-i surclaseze pe britanicii care folosesc motoarele sale.

Renault a obținut 25 de puncte în cursele de la Spa-Francorchamps și Monza și s-a apropiat astfel la numai 18 puncte de locul 4 ocupat în prezent de McLaren.

Echipa britanică a admis că există pericolul să piardă această poziție, însă șeful Andrea Seidl afirmă că inginerii mizează deja mai mult pe dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2020.

"Sigur că vrem să luptăm pentru locul 4 cât mai mult timp posibil, dar este mult mai important să facem un pas înainte cu monopostul de anul viitor, așa că nu vreau să compromit sezonul următor. Avem un plan pentru acest an și avem o anumită abordare pentru anul viitor", a declarat Seidl.

Pentru Renault situația este cu atât mai neobișnuită cu cât este furnizorul de motoare al celor de la McLaren, iar șeful Cyril Abiteboul consideră că progresele recente ale britanicilor au legătură și cu acest aspect.

"Cred că avem un șasiu mai bun, așa că va depinde de caracteristicile circuitului și de cine va profita de oportunitățile de pe circuit. Obiectivul a fost și rămâne locul 4. Părea un obiectiv dificil de atins, acum pare mai ușor de atins și ne concentrăm pe asta", a declarat el.

Până la finalul sezonului au mai rămas doar 7 curse, iar următoarea are loc în Singapore pe unul dintre cele mai lente circuite ale calendarului. 

Via Autosport, Motorsport

  • ovidiu15081982, vineri, 20.09.2019 11:13

    La Spa au avut ghinion cu Norris iar la Monza nu au strans bine rota lui Sainz, acum le sufla in ceafa Renault. Sa vedem cum se vor descurca in urmatoarele curse !