Renault exclude lansarea unui nou SUV subcompact: "Noul Captur combină prețul mic al lui Volkswagen T-Cross cu calitatea lui T-Roc"

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Marti, 19.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault nu va lansa un nou SUV în segmentul subcompact, întrucât consideră că noua generație Captur poate îmbina într-un singur model prețul mai mic al lui Volkswagen T-Cross cu "calitatea percepută" a lui T-Roc.

Segmentul SUV-urilor a ajuns să acopere aproape 40% din piața europeană, motiv pentru care constructorii lansează numeroase modele cu care încearcă să câștige clienți.

Popularitatea în creștere a determinat unii constructori precum Volkswagen să lanseze chiar câte două SUV-uri în același segment, așa cum se întâmplă cu SUV-urile subcompacte T-Cross și T-Roc.

Rivalii de la Renault susțin însă că nu vor adopta o strategie similară, întrucât noua generație Captur are potențialul de a acoperi calităților ambelor modele.

"Am decis să nu avem două modele în segmentul de SUV-uri subcompacte. De exemplu, vrem să acoperim prețul lui Volkswagen T-Cross cu calitatea percepută pentru un Volkswagen T-Roc, dar credem că putem face asta cu un singur model", a declarat Olivier Brosse, directorul Renault al programului pentru mașini din segmentele mici.

În timp ce SUV-urile sunt într-o creștere continuă, segmentul mașinilor de oraș traversează o perioadă dificilă.

Cu vânzări de 900.000 de unități pe an la nivel european, dintre care jumătate doar în Italia, modelele de oraș ar putea fi abandonate de constructori din cauza investițiilor necesare pentru respectarea normelor de poluare, care vor avea ca efect o creștere a prețurilor.

"O mare parte a vânzărilor sunt generate de nevoia de a manevra ușor o mașină în oraș, iar o altă parte a vânzărilor este generată de costurile mici.

Prețurile vor crește, astfel că avantajul unei mașini de oraș în detrimentul unei subcompacte se va reduce. Probabil va exista o trecere la modele electrice, așa cum procedează deja Smart", a adăugat Brosse cu referire la decizia Daimler de a transforma brandul Smart într-un electric.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Adrian M
    Aham, asa ma asteptam si eu dar domnilor francezi, T-roc de 150cai accelereaza sub 9 sec/100km si nu are frane spate pe tamburi...
    Intr-adevar designul Capturului este mai indraznet dar cam atat.
    12 23
  • @Adrian
    1. Sunt sigur ca cei interesati de astfel de masini fac liniute astfel incat 0-100 e un criteriu extrem de important in alegerea masinii
    2. La cat de "rapida" e si la cat de "sportiv" o sa fie condusa de categoria de oameni care cumpara asa ceva, puteau sa-i puna tambur si pe fata
    3. Stiu, defapt astea sunt detalii complet irelevante, conteaza sa aiba VW pe bot
    31 11
  • Nici una din cele două nu e de calitate, plastice ca in Dacie
    19 9
  • Adrian M
    bai da ce logica, pai daca e condusa de bosorogi si e e irelevant sistemul de franare , de ce mai dezvolta motoare de peste 130 cp?
    4 4
  • Eu am perceput T Cross ca fiind scump pentru ce ofera, iar T-Roc ca fiind de calitate proasta (chiar nu inteleg de ce i-au pus bordul ala de 2 lei...)...nu as da golf-ul 7 pe nici una din cele de mai sus chiar nou de ar fi.

    Nu cred ca au fost inspirati cei de la Renault cu remarca de mai sus...
    In rest felicitari pentru design.
    7 1
  • @Adrian M daca ai multi cai nu inseamna ca viteaza de rulare ar fii diferita de ce legala. De aia se apuca unii sa mute copaci si stalpi ca isi imagineaza ca daca au cai multi si discuri pe spate e bine sa mergi ca racheta.
    9 1
  • Adrian M
    Chiar nu ma fac inteles se pare. Adica vreti sa mi spuneti ca pe drumurile din Romania cu o banda pe sens, pline de pante, defilee, carutze si camioane, nu este importanta acceleratia si capacitatea de franare a masinii!?
    Nu am zis ca e importanta viteza ci timpul de accelerare, cuplu motor, repriza 80-120 pe care nu prea o o fera nimeni.
    Nu am zis sa mergem recless sa doboram copaci dar mie imi place sa depasesc cu zambetul pe buze nu cu indispensabilii maro :)
    12 1
  • Rudolf D.
    @Adrian
    Cei care stiu despre ce e vorba au inteles. Nu merita sa-ti bati capul pentru sarmanii care in nimicnicia lor asociaza puterea doar cu viteza maxima pe care o poate atinge un automobil.
    7 1
  • Renule vezi ca iti pute gura. Sa te mai speli din cand in cand.
    0 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru