Renault dezvoltă un sistem de stocare a energiei din baterii pentru mașini electrice: acesta va asigura consumul unui oraș cu 5.000 de locuitori

de Daniel Popescu
Marti, 25.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va dezvolta un sistem de stocare a energiei care în faza finală va fi alcătuit din 2.000 de baterii pentru mașini electrice. Sistemul va putea asigura consumul zilnic de energie al unui oraș cu 5.000 de locuitori.

Una dintre provocările cu care se confruntă producătorii de mașini electrice este modul în care vor utiliza bateriile uzate la finalul duratei optime de viață.

În acest sens, Renault a decis să inițieze un program numit Advanced Battery Storage prin care va dezvolta un sistem de stocare a energiei alcătuit exclusiv din baterii pentru mașini electrice.

Primele sisteme vor fi implementate începând din 2019 la uzinele Renault din localitățile Douai și Cléon, dar și la o facilitate de producere a energiei electrice din cărbuni din Westphalia (Germania).

Sistemul va fi alcătuit din aproximativ 2.000 de baterii uzate ale mașinilor electrice Renault, dar și din baterii noi, iar în faza finală va ajunge la o capacitate de stocare de circa 60 MWh.

Scopul dezvoltării acestui sistem este de a asigura alimentarea cu energie electrică a unei comunități în situațiile în care consumul de electricitate depășește producția tradițională de energie.

De altfel, în faza finală de construcție, sistemul din 2.000 de baterii va permite asigurarea alimentarii cu energie a unui praș cu 5.000 de locuitori pentru o perioadă de 24 de ore.

Via Renault

Comentarii (1)

  • Rudolf D.
    Buna intiativa.
    Problema e cu bateriile de Tesla. Cum le vom recicla? Facem un Battery Storage Park cu masini? Daca sunt Model X poate fi chiar oraselul in sine. O familie de hippie are loc si poate dormi linistita in aceasta masina.
    Na, ca am rezolvat si problema caselor.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru