Renault Clio detronează Skoda Octavia după 7 ani: subcompacta franceză a devenit cea mai vândută mașină de import în România

de Daniel Popescu
Marti, 24.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Clio s-a comercializat în 2.826 de unități în prima jumătate a anului și a devenit cea mai vândută mașină de import în România, după ce a învins liderul din ultimii 7 ani, Skoda Octavia.

Cumpărătorii de mașini noi din România au avut un comportament consecvent în ultimii ani: Dacia Logan este lider detașat la vânzări în clasamentul general, în timp ce Skoda Octavia a ocupat prima poziție în topul celor mai vândute mașini de import începând din 2011.

Iată însă că prima jumătate a anului 2018 aduce o surpriză majoră, potrivit unui amplu raport publicat în această săptămână de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Titlul de cea mai vândută mașină de import îi revine lui Renault Clio, care a avut 2.826 de clienți noi, în creștere puternică cu 60% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, Octavia a coborât pe poziția a doua a topului pentru modele de import, cu 2.627 de unități comercializate și o creștere puternică, dar mai modestă, de 18%.

Una dintre explicațiile acestei schimbări la vârf ar putea fi faptul că, pe piața din România, vânzările modelelor aflate la final de generație sunt mai mari decât cele ale modelelor care au primit recent actualizări, ca urmare a diverselor promoții anunțate de producători pentru epuizarea stocurilor.

Renault Clio va primi anul viitor o nouă generație, în timp ce Octavia a primit un facelift care a devenit disponibil în România la începutul anului trecut.

Între timp, clasamentul general al celor mai vândute mașini noi în România, indiferent de țara de proveniență, este dominat autoritar de Dacia. Astfel, Dacia Logan ocupă prima poziție cu 9.898 de unități, în creștere cu peste 37%, în timp ce Dacia Duster ocupă poziția a doua cu 5.828 de unități. SUV-ul de la Mioveni a devenit astfel mai popular decât Dacia Sandero (5.202 unități) datorită unei creșteri semnificative a vânzărilor cu 71%, ca urmare a numeroaselor aprecieri primite de noua generație.

În mod surprinzător, Dacia este prezentă și pe poziția a șasea prin Dacia Logan MCV, care a înregistrat 1.802 comenzi, în creștere cu 10%. Skoda Rapid și Ford Focus ocupă următoarele două locuri, în timp ce Volkswagen completează top 10 prin Polo și Golf.

Loc Model Vânzări Creștere
1 Dacia Logan 9.898 37.9%
2 Dacia Duster 5.828 71.3%
3 Dacia Sandero 5.205 14.3%
4 Renault Clio 2.826 59.9%
5 Skoda Octavia 2.627 18%
6 Dacia Logan MCV 1.802 10.7%
7 Skoda Rapid 1.717 10.6%
8 Ford Focus 1.595 18.8%
9 Volkswagen Polo 1.516 21.4%
10 Volkswagen Golf 1.506 7.9%

Via APIA

Comentarii (10)

  • Rahateca Meleon Tedei
    Aoleu hazard,care mai e treaba pe la VAG?

    auzi tu fake news, Focus mai bine vandut decat Gogolf...
    16 6
  • Pai la ce bot (faruri) are noul Octavia... nu prea ma mir...
    17 8
  • Mariusica
    Dar Golf si Octavia isi iau revansa la second hand (sau third hand, forth hand...)
    13 5
  • Sa vedem daca Clio mentine performanta asta pana la sfarsitul anului.
    6 6
  • Reclama agresiva la gunoaie!
    4 12
  • de ce ai lua Clio in loc de Sandero? costa mai mult, are spatiu mai mic in interior, merge la fel, poate materialele un pic mai bune (nu mult)... macar daca tot bagi bani iti iei Fiesta sau o masina care se conduce placut
    2 11
  • Dacia ncepe sa resimta in vanzari diferenta de aproape 1000 euro intre Logan sedan si break... vechiul MCV se merita cumparat la asa diferenta de bani pt ca era un fel de furgoneta cu geamuri, acum cine vrea spatiu merge pe Dokker
    1 5
  • Renault Clio este un model accesibil financiar...deci este normal să aibă vânzări bune, iar dacă mai adăugăm si faptul că modelul este la final de carieră, deci reducere suplimentara de preț devine opțiunea atractivă... pentru unuii cumpărători de auto
    5 2
  • Edikkk
    Autoturismele Dacia sunt cele mai bune raport PREȚ calitate.

    Şi foarte fiabile. Dacă nu faci accidente care să dea probleme şi reviziile la timp, te duce cel puţin 5-7 ani fără probleme o maşină Dacia.

    Skoda de la VAG au preţurile umflate. Iar VW nu sunt fiabile. Părerea mea.
    4 6
  • Auuuuu, nu se poate, reault din plastic oricare ar fii el mai bun decât skoda???, oamenii și.au pierdut mințile!!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru