Renault Clio, cea mai vândută mașină în Europa în luna mai: Dacia Sandero ocupă poziția a patra, iar Duster este pe opt

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Marti, 30.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Clio a fost cea mai vândută mașină în Europa în luna mai, cu 16.000 de unități, în timp ce Dacia Sandero a ocupat poziția a patra cu peste 10.000 de unități, iar Dacia Duster a încheiat luna pe locul opt cu 9.000 de unități.

Renault Clio a reușit pentru a doua oară în acest an să-și adjudece titlul de cea mai vândută mașina în Europa.

După performanța din luna februarie, hatchback-ul francez a obținut un rezultat similar și în luna mai, datorită celor 16.028 de unități comercializate. Potrivit datelor sintetizate de compania de analiză Jato Dynamics, 80% dintre unitățile Clio vândute în mai aparțin noii generații.

Modelul din Hexagon a reușit astfel să surclaseze liderul tradițional Volkswagen Golf, care a ocupat locul doi cu 13.125 de unități.

Rezultatul modest are drept cauza principală decizia celor de la Volkswagen de a întrerupe livrările noii generații Golf la jumătatea lunii mai, ca urmare a unei probleme software la sistemului eCall de apelare a numărului de urgență 112.

Lupta pentru restul pozițiilor din top 10 a fost una foarte strânsă. Dacia Sandero a ratat "la mustață" ultimul loc pe podium după ce a fost surclasată de Peugeot 208 pentru numai câteva sute de unități. Modelul francez s-a impus cu 10.977 de unități la 10.651 de unități.

Clasamentul este completat de Renault Captur, Volkswagen T-Roc și Opel Corsa, în timp ce pe locul opt regăsim un alt model produs la uzina de la Mioveni: Dacia Duster, cu 9.041 de unități.

Top 10 este completat de Citroen C3 și Volkswagen Tiguan.

Potrivit datelor furnizate de ACEA la jumătatea lunii, înmatriculările de mașini noi au scăzut în Europa cu 57% în luna mai, la 624.000 de unități, în timp ce Dacia a raportat peste 25.000 de unități înmatriculate, corespunzător unei scăderi de 54%.

Loc Model Înmatriculări 
mai 2020
1 Renault Clio 16.028
2 Volkswagen Golf 13.125
3 Peugeot 208 10.977
4 Dacia Sandero 10.651
5 Renault Captur 10.047
6 Volkswagen T-Roc 9.727
7 Opel Corsa 9.451
8 Dacia Duster 9.041
9 Citroen C3 8.712
10 Volkswagen Tiguan 8.689

Via Jato

Comentarii (8)

  • Observati ca pe primele 10 locuri au doar germane si frantuzesti? Golful m-a tradat pentru moment, dar teoria nationalista ramane in picioare.
    7 1
  • @calingura
    pai ăștia înseamnă industria auto europeană.
    (pe skoda o trecem la germane si dacia la frantuzesti)
    pe vremuri se mai strecura câte o italiană, dar nu stiu când se va mai intampla minunea asta...
    5 0
  • Cafurculița
    Observați că 7 din cele 10 sunt mărci care aparțin francezilor? Asta e realitatea, n-am nicio teorie prin care să interpretez acest fapt.
    16 0
  • Absolut nicio mirare pt mine ca se vinde Clio in disperare. Daca il faceau cu dCi cu automata, era si pentru mine una din primele optiuni.

    In rest, faptul ca sunt puse la un loc masini din categorii diferite in topul asta, e un pic aiurea... Pentru ca Golf e mai scump... Si mai mare.
    8 4
  • Care spunea acum cateva zile ca Renault este cu un picior in groapa? Vad ca in top 5 la vanzari are 3 modele.
    Altfel clasamentul pare ca reflecta puterile varfurile economice ale europei germania si franta.
    8 1
  • @Green

    Vanzarile Renault pe 2019 au fost in scadere, singurele modele cu care mai fac bani sunt Clio si Captur, nu se afla intr-o perioada foarte buna, este o realitate, dar fata de alti constructori, Renault o duce bine in Europa.
    9 1
  • Pentru fanii electricelor. Uitati-va bine la clasamentul ala si la pretul de pornire al masinilor alora. Inafara de Tiguan toate sunt sub 20k euro iar una este chiar sub 10k euro. Nu mai vorbim de faptul ca in majoritatea cazurilor se primeste un discount substantial la achizitie.
    Cam la fel statea situatia si in vremurile mai normale.
    Oamenii si companiile cumpara in marea lor majoritate masini ieftine.
    Electricele sunt scumpe in draci si ceva imi spune ca vor ramane scumpe o buna perioada de timp, situatie legata strict de costul materiilor prime pentru baterii.
    2 0
  • @alex: excelent comentariu. Bravo!

    Masinile electrice vor ramane scumpe pentru ca ... baterii... :) Ce nu vor sa inteleaga toti electrizatii-electrici e ca problema asta nu va putea fi depasita decat printr-o schimbare de paradigma. Bateriile, asa cum sunt ele acum, nu vor reusi sa fie NICIODATA o alternativa la DIESEL. Nu au cum, din motive varii si diverse, pe care le-am explicat aici de N ori. Si nu numai eu.

    Dupa cum am mai spus, in Germania cel putin, oamenii se intreaba ce dracu e cu isteria asta cu masinutzele cu baterii, pentru ca in mod clar cu cat sunt mai multe, cu atat problemele lor inerente sunt tot mai greu de suportat de tot mai multi posesori. Pur si simplu nu e viabil sa se inlocuiasca parcul auto mondial cu asa ceva (evident, ma refer strica la masinutzele cu baterii de oras, ca pt long-haul nici nu poate fi facuta vreo discutie). Nici nu poate fi inlocuit parcul auto de masinute cu asa ceva, ca nu se poate, pt ca nu exista destule chimicale pentru asa ceva, dar si daca s-ar putea, in sensul asta spun.

    Until furhter notice, Zi de zi, DIESEL deasupra tuturor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru