Renault anunță planurile pentru încă două modele electrice: un SUV de dimensiunile lui Kadjar și o versiune fără emisii pentru modelul de oraș Twingo

de Daniel Popescu
Marti, 10.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va lansa în următoarele 18 luni un SUV electric de dimensiunile lui Kadjar și o versiune electrică pentru modelul de oraș Twingo, ca parte a planurilor de a forma o gamă cu opt modele electrice.

Renault este unul dintre numeroșii constructori care nu a avut nicio lansare programată pentru Salonul Auto de la Frankfurt, însă oficialii mărcii sunt prezenți la eveniment și au oferit informații atractive despre planurile de viitor.

Cea mai importantă noutate este că Renault va lansa în următoarele 18 luni încă două modele electrice care i se vor alătura lui Zoe.

Astfel, cel mai atractiv dintre ele este un SUV electric bazat pe Kadjar care va fi prezentat în cursul anului viitor. Ali Kassaï, directorul Renault pentru departamentul de planificare de produse, afirmă că noul model electric va avea o autonomie mai mare decât cea a lui Zoe pentru că proprietarii îl vor conduce preponderent în zone extra-urbane.

În plus, modelul de oraș Twingo va primi o versiune electrică, ca urmare a interesului manifestat de clienți pentru acest segment.

"Avem nevoie de o mașină electrică de segment A pentru a răspunde cererilor clienților. Planul era să o lansăm mult mai devreme, dar nu a existat o infrastructură pentru ca aceasta să fie sustenabilă", a precizat Kassai.

De asemenea, oficialul a menționat că Renault nu intenționează să stabilească o regulă clară prin care toate modelele sale electrice să fie de sine-stătătoare.

"Renault se concentrează Renault.

Dacă o versiune electrică este utilă pentru un model existent, atunci o vom lua în calcul", a mă precizat el.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Ceva in genul Kadjar BEV ar fi super .....
    Chiar si acel Kwid BEV ar fi interesant cu autonomie peste 300-400 km WLTP.
    Don't be shy RENAULT!!!
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru