Renault anunță noutăți majore pentru 3 martie: versiune electrică pentru Twingo și conceptul electric Morphoz

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Miercuri, 19.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va prezenta în 3 martie o versiune electrică de serie pentru modelul de oraș Twingo, dar și noul concept electric Morphoz și un nou concept electric pentru utilitara Kangoo ZE.

Grupul Renault are planuri majore pentru Salonul Auto de la Geneva, care va debuta în 3 martie. Pe lângă prezentarea unui concept pentru prima mașină electrică Dacia, constructorul francez va avea trei noutăți principale la stand.

Cea mai importantă dintre ele va fi versiunea electrică de serie a modelului de oraș Twingo, despre care francezii nu oferă însă momentan informații suplimentare.

Totuși, presa internațională a relatat recent că versiunea electrică a lui Twingo va împrumuta platforma tehnică a lui Smart EQ Fortwo, care este echipată cu un motor electric de 82 de cai putere și un cuplu de 160 Nm, în timp ce bateria de 17.6 kWh promite o autonomie de până la 160 de kilometri.

De asemenea, se anticipează că Twingo ZE va putea fi încărcat la prize Type 2 (AC) cu maximum 22 kW, iar încărcarea de la 10% la 80% va dura doar 40 de minute.

În plus, Renault va prezenta la Geneva conceptul Morphoz, pentru care oferă și un teaser. Nu există date concrete despre acest concept, însă francezii menționează că acesta "anticipează o nouă familie de modele electrice Renault care vor sosi pe piața în următorii ani".

Nu în ultimul rând, Renault promite și o revitalizare a utilitarei electrice Kangoo ZE.

În acest sens, Renault va prezenta la Geneva un concept pentru viitorul Kangoo ZE electric, gama urmând să fie reactualizată în cursul anului 2020.

Toate detaliile despre Twingo electric și cele două concepte electrice vor fi dezvăluite cu ocazia prezentărilor oficiale care vor avea loc în 3 martie.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru