Renașterea Hummer ca brand 100% electric, în planurile General Motors: o nouă gamă de pick-up-uri și SUV-uri ar putea fi lansată în 2021

de Paul Cosma
Sambata, 19.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renașterea Hummer ca brand 100% electric pare tot mai aproape de realitate, planurile General Motors vizând lansarea unei game de pick-up-uri și SUV-uri în 2021, potrivit mai multor surse din cadrul grupului american.

La sfârșitul anului trecut, General Motors a anunțat cea mai mare restructurare din istoria sa, cu închiderea mai multor fabrici și renunțarea la modelele cu vânzări slabe. Grupul american a promis o regândire a strategiei, cu un accent exclusiv pe mașinile electrice în următorii ani.

Planul de viitor al americanilor se bazează, în primul rând, pe brandul Cadillac, văzut drept cel mai important pilon în „viitorul electric” al grupului. Primul Cadillac electric va fi un SUV dezvoltat pe noua platformă GM și va fi lansat cel târziu în 2021.

Potrivit mai multor surse din cadrul GM, americanii se gândesc tot mai mult la Hummerbrandul ce a murit oficial în 2010, dar care ar putea fi renăscut cu o gamă de modele electrice.

General Motors ar pregăti lansarea mai multor pick-up-uri și SUV-uri electrice în 2021, iar câteva dintre acestea ar fi menite să intre în portofoliul Hummer, potrivit surselor.

Pentru producția de modele electrice în cadrul uzinei Detroit-Hamtramck, General Motors pregătește o investiție de circa 3 miliarde de dolari în următorii 4 ani.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Zi RenCen și trage apa!

    Idioți congenitali, ținând cont că vreți să reanimați un nume (chiar dacă nu la fel de încărcat de istorie precum Oldsmobile sau Pontiac) doar ca să vă bateți joc de el, sper că poate va suferi o revelație, în ultimul ceas, vreunul dintre voi, cum că ar fi un gest înțelept dacă ați renunța la funesta idee...Fiindcă este suficient faptul că deja v-ați propus să "asasinați" Cadillac-ul...

    O tempora o mores! Unde s-a putut ajunge...V-am mai povestit despre tăria morală (inspirată de...Sus) care trebuie musai să caracterizeze sufletul unui fan auto devotat, la confluența cu "vremurile în schimbare"...Dacă nu se îngrădește cu ea, atunci, inevitabil, amărăciunea îl va copleși, deoarece demonul imposturii a fost "învestit" cu puteri depline și de impact...zilnic. Caz în care nu se va sfii să te "atingă" exact cu faptele pe care nu le admiți pentru realizare și cu dezvelirea gândurilor (altora) pe care le detești cel mai intens...

    Mi-e limpede că și Chevrolet, Buick și GMC sunt vizate pentru "exterminarea" ICE-ului. De aceea, nici nu mă sinchisesc să anticipez/imaginez panorama auto globală a anilor 2050, ci prefer să identific atomii de aur în mâlul actual și deja suveran.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru