Regulamentul programului Rabla pentru București a fost publicat: 9.000 de lei pentru mașini Euro 6 non-diesel, electronice și electrocasnice

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei a publicat regulamentul pentru programul prin care orice locuitor al Bucureștiului poate primi 9.000 de lei la casarea unei mașini vechi. Banii pot fi folosiți pentru a cumpăra o mașină nouă non-diesel, electronice și electrocasnice.

Primăria Capitalei a anunțat la sfârșitul lunii iulie că va lansa un program de tip Rabla pentru locuitorii din București, prin care aceștia vor primi un voucher de 9.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini noi.

Autoritățile locale au publicat acum și regulamentul complet al programului, care include o serie de detalii cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate de program, cât și cu privire la utilizarea voucherelor.

Ce condiții trebuie să îndeplinești?

Pentru a te putea înscrie în cadrul noului program, trebuie să îndeplinești o serie de criterii:

să ai domiciliul stabil în București și să ai vârsta de cel puțin 18 ani;

să fii unicul proprietar al autovehicului uzat;

nu ai restante de plată la bugetul local și bugetul de stat;

nu ai obținut și nu ai depus acte pentru a obține vouchere în cadrul programului Rabla; autoturismul uzat trimis la casat a fost înmatriculat în București anterior datei de 30.06.2018.

Câte vouchere sunt alocate?

Primăria va aloca pentru acest an 5.000 de vouchere cu o valoare de 9.000 de lei.

În cadrul programului se vor putea înscrie cel mult 6.000 de persoane pe principiul "primul venit, primul servit", iar Primăria va selecta 5.000 de persoane pe care le va considera "cele mai eligibile".

Nu este foarte clar cum se va face departajarea între cele 6.000 de persoane, însă cel mai probabil se va aplica tot regula "primul venit, primul servit".

Ce poți face cu voucherul de 9.000 de lei?

persoanele eligibile vor primi un tichet nominal cu valoarea de 9.000 de lei format din 3 file de câte 3.000 de lei. Voucherul poate fi utilizat doar de beneficiarul direct în baza unui act de identitate, iar un proprietar poate obține un singur voucher;

voucherul poate fi utilizat la achiziționarea unei mașini noi cu motor Euro 6, cu excepția celor cu motoare diesel, iar în program sunt incluse și mașinile hibride de orice fel și mașinile electrice;

de asemenea, voucherul poate fi utilizat și pentru achiziționarea de produse electrocasnice (aparate frigorifice, mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, aragazuri, aspiratoare) sau electronice (televizoare, calculatoare, laptopuri, tablete);

în cazul produselor electrocasnice și electronice, persoana poate utiliza o singură filă de 3.000 de lei, două file cu valoare totală de 6.000 de lei sau toate cele 3 file de 9.000 de lei, cu mențiunea că nu se acordă rest dacă valoarea bunurilor achiziționate este mai mică.

Când începe noul program?

Primăria nu a anunțat încă data de la care se vor putea depune cereri pentru noul program.

Singura mențiune este că Primăria va anunța startul inscriserilor cu 3 zile înainte, cu scopul ca toate persoanele interesate să aibă timp să realizeze dosarul cu actele necesare.

Dosarul complet poate fi depus personal la sediul Primăriei București sau prin poștă, în timp ce voucherul va fi expediat prin curier.

Via Primăria București (PDF)

Comentarii (4)

  • programul va incepe intr-o luni, iar anuntul va fi facut cu 3 zile inainte, adica intr-o...vineri. Sau joi seara, printr-un baner mic-micutz pe site-ul primariei pe pagina "diverse" in partea de jos.

    "toata" lumea va avea timp sa-si faca dosarul...

    succes :D
    9 1
  • poate mai scapam de rable si de masini ce stau prin parcare degeaba.
    4 6
  • dar parcari subterane cine face?
    2 1
  • via, nu pe-aici!
    Şi cele 10 bulioane de iepuroi de unde-i va scoate, tot de la noi, amărăştenii sau din împrumuturi garantate de coana proprietăreasă, adică plătite tot de noi?
    Nu-ţi trebuie master în teoria chibritului să deduci că banii vor merge aproape în totalitate pe bunuri de import, adică în afară
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru