Red Bull neagă înlocuirea lui Gasly la jumătatea sezonului: "Este vital să obțină rezultate mai bune pentru a lupta cu Ferrari"

de Daniel Popescu
Marti, 06.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a negat speculațiile potrivit cărora îl va înlocui pe Pierre Gasly în pauza de vară, însă admite că francezul trebuie să-și îmbunătățească rezultatele pentru ca echipa să lupte cu Ferrari pentru locul doi în clasamentul constructorilor.

Presa internațională a speculat în ultima perioadă că Red Bull intenționează să renunțe la serviciile lui Pierre Gasly în pauza de vară.

Francezul a obținut doar 63 de puncte în acest sezon, de aproximativ trei ori mai puține decât coechipierul său Max Verstappen (181 puncte), și ocupă doar locul 6 în clasamentul piloților, în spatele celor doi piloți Ferrari. Totuși, șeful Christian Horner a exclus varianta de a-l înlocui pe Gasly în timpul sezonului.

"Intenția noastră este să-l lăsăm în monopost până la sfârșitul anului. Nu ne gândim să-l înlocuim, mingea este în curtea lui să construiască pe baza talentului pe care l-a demonstrat sporadic. Trebuie să se adune", a declarat Horner.

Pe de altă parte, Horner a admis că este esențial ca Gasly să-și îmbunătățească performanțele pentru ca Red Bull să aibă șanse la locul doi în clasamentul constructorilor în dauna Scuderiei Ferrari, În prezent, Ferrari are un avans de 44 de puncte în fața Red Bull.

"Avem nevoie cu disperare să obțină mai mult din potențialul monopostului.

Este vital pentru noi pentru a avea orice șansă să-i ajungem din urmă pe cei de la Ferrari. Trebuie să termine mai sus", a adăugat Horner.

Spre finalul sezonului, Red Bull va începe să se gândească la soluția potrivită pentru sezonul următor, iar Horner a admis că atunci presiunea va fi mai mare pentru Gasly.

"Are a doua jumătate a anului la dispoziție să-și revină, pentru că ulterior va fi multă presiune pentru anul viitor. Tot ce putem face este să-i oferim cel mai bun monopost și sporijin și să lucrăm cu el pentru a elimina unele greșeli", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Costel
    prundaru' asta de horner nu se dezminte nici macar in pauza de vara sa emita ineptii , locul secund la constructori fiind categoric o himera pentru RBR in 2019 si asta deoarece conjuncturile favorabile pentru energizati atat in austria cat si in germania - vettel plecat de pe locurile 10 /20 din motive mecanice- neputandu-se multiplica si in a doua parte a sezonului iar al doilea motiv ii prezenta acestui Asterix al F1 in linia de piloti pentru sezonul in curs motivata cert de constrangere si nicidecum de competenta iar cele 12 curse ne-or demonstrat in atatea randuri fragilitatea acestei alegeri , candoarea galului in ceea ce priveste consistenta pilotajului o sa impuna nimic altceva din partea lui helmuth marko decat o binevenita & binemeritata reconversie profesionala pentru pierre incepand cu data de 02.12.2019
    11 11
  • eu navig tu navigi
    "vettel plecat de pe locurile 10 /20 din motive mecanice- neputandu-se multiplica si in a doua parte a sezonului" - nu se poate până se poate. Bre nea Costeluș, de câți ani vezi tu Ferrari fiind mai buni în partea a doua a sezonului?! Așa, de curiozitate, ce zice statistica?
    9 8
  • Neutru
    Nu e fan Ferari,e fan Vetel.Speranța și obsesia lui pentru care luptă până la capăt.Nu-l poți învinge,n-ai argumente suficiente.
    4 0
  • Costel :
    Seriously do us all a favour and unplugged your computer now.
    4 9
  • Acuma daca tot vrem sa ne dam destepti sa scriem englezeste corect gramatical:
    "Unplugged" este de fapt doar "unplug".
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru