Red Bull laudă motoarele Honda: "Nimeni nu poate ține pasul cu centrul de dezvoltare al japonezilor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull susține că Honda are cel mai bun centru de dezvoltare pentru motoare din Formula 1 și afirmă că va aborda o strategie complet diferită de McLaren pentru a obține performante împreună cu constructorul japonez.

Red Bull va utiliza motoare Honda începând din sezonul 2019 după ce va pune punct unui parteneriat cu Renault care a avut ca rezultat patru titluri mondiale la piloți și alte patru la constructori în perioada 2010-2013.

Austriecii susțin că au fost impresionați de progresele arătate în acest an de Toro Rosso, echipă care folosește motoare Honda și a obținut inclusiv un loc 4 în Bahrain.

"Cu Toro Rosso totul funcționează perfect. Anul viitor, Honda va face un efort și mai mare. Au un centru de dezvoltare în Sakura cu care nimeni nu poate ține pasul", afirmă Helmut Marko, consultantul Red Bull.

Declarațiile sale par hazardate în contextul în care Honda nu a reușit să obțină performanțe majore în Formula 1 pe parcursul celor trei ani de colaborare cu McLaren. Marko afirmă însă că totul a plecat de la o abordare greșită din partea echipei britanice.

"Japonezii au o cultură diferită și un mod de lucru diferit. Abordarea noastră este diferită de cea avută de McLaren.

McLaren le spunea cum să construiască motorul, noi doar le spunem să construiască cel mai rapid motor posibil, apoi vom încerca să îl integrăm în șasiu. Nu avem nicio cerință și discutam totul împreună", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (14)

  • SIMPLE MINDS
    Pentru isprava din vara anului 1971 te bucuri de tot respectul meu.Pentru afirmatia conform careia la Toro Rosso *totul functioneaza perfect* in situatia in care se afla pe locul 8 la constructori,cu o zestre de 28 puncte,nici macar 10% din zestrea liderului clasamentului constructorilor nu pot sa spun decat ca efectele andropauzei pot fi din cele mai diverse.
    26 6
  • Torro Rosso e o echipa care e folosita exclusiv pentru a forma piloti si ingineri care are cu 24 de puncte mai putin decat Mclaren in ciuda faptului ca are doar vreo 10% din bugetul lor.
    In echipa Mclaren-Honda, problema nu era la Honda.
    La pariu ca Red-Bull Honda va spulbera McLaren la anul.
    11 13
  • SIMPLE MINDS
    Exact acesta e target-ul lui Horner si Marko in sezonul 2019: sa spulbere McLaren !:-)) Nu care cumva aceasta ironie sa se transforme intr-un mare adevar *datorita* * ilustrului* propulsor nipon !!!
    20 9
  • As vrea sa stiu ce fumeaza acest domn cred ca a uitat de Maranello si Brixworth care nu stau degeaba.
    5 5
  • SIMPLE MINDS
    @ AUTOMARKET Oferiti norodului consumator de F1 si declaratia lui Horner referitoare la Gasly doar pentru a lua la cunostinta omiterea adevarului,nepermitandu-mi de altfel sa-l cataloghez ca fiind un mincinos cronic pe subiectul respectiv.
    12 4
  • Penibilă declarație. Sa fie mulțumiți cei de la Red Bull dacă la anul prind un podium. Au făcut cea mai mare prostie dandu-l afară practic pe Ricciardo. Vremurile în care Honda performa sunt apuse de mult , iar Gasly nu stiu daca se va ridica la nivelul cerut de ei.
    13 9
  • SIMPLE MINDS
    *Manichiura cu dantura* pentru Horner si Marko. Nu m-ar mira deloc sa-i vad prin Ardeni cu membrele superioare infasurate in tifon .:-)
    14 5
  • Poate am fost chior sau adormit dar eu de cand ma stiu am vazut in randul celor ce au incheiat un contract cu cineva (si-n MotoGP si-n fotbal etc) ca-si laudau partenerul precum sotii intre ei in primele zile de cununie, insa de la vorba la fapta buna a fost mult de lucrat. La fel si-n randul celor de la Red Bull: nu avea cum sa le lipseasca cuvintele de lauda la adresa celor de la Honda pentru ca atunci ar fi fost intrebati "pai cine d...u te-a pus sa semnezi cu ei?". Noi trebuie doar sa asteptam sa vedem dar mai e mult pana atunci.
    7 0
  • Si uite asa a trecut vacanta de vara; maine antrenamente libere Belgia, ora 12.
    http://www.digisport.ro/live/digisport-2
    5 1
  • serban
    Titlu perfect , "nimeni nu poate ține pasul cu centrul de dezvoltare al japonezilor" ! Așa este, nimeni nu poate merge atât de încet, toți i-au depășit, unii dintre ei, cu ani lumină !
    8 3
  • La anu' RBR va fi tot sus, da, cu motoare Honda. Honda nu trebuie sa faca cel mai bun motor. Trebuie doar sa furnizeze un motor apropiat de motoarele Mercedes si Ferrari. Apoi RBR pot domina F1 din nou. E Newey, au si pilot. Motor sa fie...

    In legatura cu metoda lui McLaren prin care cere motoristului sa dezvolte intr-un anumit fel. Este adevarat ca fac asta. Nu uitati ca au lasat Mercedes tormai pentru ca Mercedes avand echipa de uzina proprie nu mai dezvoltau 100% dupa cerintele McLaren.
    5 0
  • Eu cred ca Helmut Marko a baut prea mult Red Bull .la anul tot Mercedes si Ferrari se vor bate pentru titlu
    5 1
  • sa inteleg ca toro roso are acum motor diferit de mclaren? :)
    2 4
  • It will not be a surprise if Honda and RBR still turn up at the front next year..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru