Record de vânzări pentru Kia în primul trimestru: peste 10% dintre europeni au ales modele electrificate, în special Kia Niro

de Paul Cosma
Miercuri, 17.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat un record de vânzări pentru primul trimestru în Europa, cu peste 130.000 de unități. Constructorul spune că modelele sale electrificate au înregistrat o creștere de 30% în rândul europenilor, cel mai căutat fiind Kia Niro.

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile a publicat datele de vânzări pentru primele trei luni ale anului, iar statisticile arată foarte bine în dreptul celor de la Kia.

Constructorul a reușit să vândă 132.174 de mașini în Europa, un nou record pentru companie, cu creșteri importante pentru majoritatea modelelor din gamă.

“Vânzările noastre europene au fost susținute puternic de familia Ceed, care s-a mărit după apariția lui ProCeed,” au transmis oficialii Kia.

Mai exact, vânzările lui Ceed au crescut cu 29% în primul trimestru, de la 19.000 (în 2018) la 24.510 unități în acest an. Noul ProCeed a înregistrat 3.908 unități vândute, de cinci ori mai multe decât predecesorul său în aceeași perioadă analizată.

Kia se laudă și cu o creștere de 30% a vânzărilor de modele electrificate, acestea ajungând la un total de 18.670 de exemplare în primele trei luni ale anului. Potrivit Kia, unul din opt europeni a cumpărat un model Kia electrificat, cel mai căutat fiind Niro (15.695).

Via Kia

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Pe cand KIA e-Niro cu baterie de 64 kWh (autonomie 455 km WLTP, 383 km EPA) ........si IN ROMANIA ?!
    ALO KIA ?????
    10 3
  • Kia prezintă triumfalist doar explozia modelelor care s-au vândut mai bine, dar conform datelor ACEA pentru UE și EFTA, au vândut mai mult cu 740 de mașini, adică 132.174 mașini față de 131.434 anul trecut în primul trimestru.
    Dacă 0,6% creștere per total este prezentată ca un ”record pentru companie, cu creșteri importante pentru majoritatea modelelor” atunci să ne spună și care sunt modelele cu vânzări prăbușite catastrofal, ca să-nțelegem că de fapt clienții au migrat de la i30, i40 și Elantra la suvocămile cocoțate, iar vânzările generale sunt cvasi-identice.
    Mitsubishi, Dacia sau Jeep au avut creșteri de 2 cifre, deci cum ar trebui catalogate ”recordurile” lor dacă sărim așa de fund în sus pentru 0 virgulă ceva?
    9 6
  • Mea culpa, acuma văd c-am zis de modelele de la fratele Hyundai. Mă refeream la la Rio, Carens, Optima sau ce naiba vindeau ei de cifrele alea anii trecuți.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru