Războiul taxelor vamale: Volvo va muta producția lui XC60 pentru SUA, din China în Europa

de Paul Cosma
Vineri, 20.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că va muta producția SUV-ului XC60 pentru piața americană în Europa, ca urmare a războiului taxelor vamale dintre SUA și China, după cum au declarat reprezentanții constructorului suedez.

În prezent, Volvo XC60 este produs în două uzine pentru a acoperi diferite piețe. Mașinile pentru piața europeană sunt produse în Suedia, în timp ce mașinile exportate către restul piețelor, inclusiv SUA, sunt fabricate în China.

Odată cu introducerea noilor taxe vamale pentru importurile din China, Volvo a decis să mute producția destinată americanilor la uzina din Europa.

“Am decis unele schimbări astfel că producția lui XC60 pentru SUA va fi făcută în Europa, iar China se va ocupa de producția pentru restul piețelor,” au declarat oficialii Volvo.

Administrația lui Donald Trump a decis recent impunerea unei taxe de 25% pentru importurile din China, măsură ce a afectat producția unor modele precum XC60 și S90, pe care Volvo le produce pe piața asiatică.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Atentie la traducere!
    "Tariffs" in romana se traduce ca taxe vamale, nu tarife.
    5 0
  • Alte exemple de false friends, pe care le tot intalnesc cu mahnire pe AM: margini de profit, facilitati de productie, model iconic.
    7 0
  • Vă rog frumos, dacă tot preluați câte un articolaș din engleză, măcar traduceți-l corect.
    N-are nici o noimă un război al tarifelor între țări, de vreme ce producătorii le stabilesc. Țările stabilesc TAXELE VAMALE (”tariffs”) de import sau export.
    Serios acum, a citit cineva textul ăsta înainte de publicare să vadă dacă are vreun sens în română?
    7 1
  • @all: Multumim pentru sesizare, am corectat.
    4 1
  • Arogantul
    bine bine dar nu vor putea dubla productia din suedia peste noapte, sa inteleg ca masinile xc 60 care se vor vinde in eruopa vor veni din china? ca altfel nu vad cum vor putea sa exporte destule in sua din europa
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru