Range Rover Sport HST are un motor nou de 3.0 litri cu șase cilindri în linie: 400 CP, sistem mild-hybrid și compresor electric

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 13.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a publicat primele imagini și detalii referitoare la ediția specială Range Rover Sport HST. SUV-ul britanicilor integrează un nou motor pe benzină de 3.0 litri cu șase cilindri capabil să genereze 400 CP.

Land Rover introduce în gama Ranger Rover Sport o nouă ediție specială. Aceasta poartă numele de HST și a pregătit o serie de noutăți pentru fanii mărcii britanice.

Noul Range Rover Sport HST va fi echipat cu un motor nou pe benzină de 3.0 litri cu șase cilindri în linie. Unitatea înlocuiește vechiul V6 de 3.0 litri disponibil în versiuni de 340 CP sau 380 CP.

Noul propulsor pe benzină ofer 400 de cai putere și 550 Nm, iar britanicii spun că acesta este mai rafinat și oferă un consum de carburant mai mic comparativ cu vechiul V6.

Unitatea de 3.0 litri este echipată și cu un compresor electric, tehnologie folosită "pentru a elimina fenomenul de turbo lag". În plus, britanicii introduc pe ediția specială Range Rover Sport HST și un sistem mild-hybrid (premieră în cadrul mărcii britanice) care funcționează la 48V. Pe anumite piețe, oficialii Land Rover spun că motorul de 3.0 litri va fi disponibil și într-o versiune de 360 CP.

Resursele unității pe benzină sunt gestionate de o cutie automată cu 8 trepte.

În aceste condiții, SUV-ul producătorului britanic este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește la 225 km/h.

Conform oficialilor britanici, în scurt timp, noul motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie va putea fi comandat și pe restul versiunilor din gamă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru