Raikkonen și-a aflat coechipierul din sezonul 2019: Antonio Giovinazzi, promovat de Ferrari la Sauber

Publicat marţi, 25.09.2018 15:54 de Daniel Popescu

Sauber a semnat un contract pentru sezonul 2019 cu Antonio Giovinazzi, pilotul susținut de Ferrari, care va deveni astfel noul coechipier al lui Kimi Raikkonen. Marcus Ericsson va părăsi Formula 1.

Sauber și-a definitivat marți linia de piloți pentru sezonul 2019 al Formulei 1 prin promovarea lui Antonio Giovinazzi.

Italianul în vârstă de 24 de ani a fost nominalizat pentru acest post de Ferrari, echipă care îi sprijină cariera, ca parte a acordului tehnic pe care echipa elvețiană îl are cu Alfa Romeo, un alt brand din cadrul Alianței Fiat-Chrysler.

"Este un vis devenit realitate și este o mare plăcere să am șansa să concurez pentru această echipă. Ca italian, este o onoare să reprezint un brand istoric precum Alfa Romeo în sportul nostru", a declarat el.

Giovinazzi va deveni astfel coechipierul lui Kimi Raikkonen, care a semnat cu Sauber după ce a fost înlocuit la Ferrari de Charles Leclerc. Deși finlandezul provine tot de la Ferrari, oficialii Sauber susțin că decizia de a-l recruta pe fostul campion mondial nu a fost influențată în niciun fel de Scuderia.

Giovinazzi a concurat ultima oară în sporturile cu motor într-un sezon complet în 2016, când a ocupat locul doi în GP2 în spatele campionului Pierre Gasly. Ulterior, el a concurat în două curse de Formula 1 din sezonul precedent pentru Sauber, ca înlocuitor pentru Pascal Wehrlein, iar în acest an a participat la sesiuni de antrenamente alături de echipa elvețiană.

În urma acestor mutări, Marcus Ericsson și-a pierdut locul la echipa și cel mai probabil va părăsi Formula 1 la sfârșitul acestui sezn.

Via Sauber

 • ferr1, marţi, 25.09.2018 16:13

  Asta e tot o mutare pregatita de Marchionne, la fel ca Leclerc la Ferrari. Dar e cam tarziu pentru Giovinazzi in F1, la 25 de ani. Erau piloti mai tineri si mai talentati. Sigur, nu in Academia Ferrari, dar cu siguranta Ferrari isi permite sa ia un pilot, mai ales cand are si un loc liber in monopost. Eu in locul italienilor incercam sa il fur pe Ocon. Nu inteleg cum Ericsson a stat 2 ani la Sauber. Este incredibil. Cum nu vad de ce Grosjean mai ramane in F1. Sau Perez.

 • putin vladimir, marţi, 25.09.2018 16:31

  Si de la anul rocada Giovinazzi - Vettel? :))

 • SIMPLE MINDS, marţi, 25.09.2018 17:10

  Nemaiavand de foarte multi ani *doi* motoristi italieni :-)) in f1 nu pot decat sa constat abordarea pur emotionala a celor care au decis ca Giovinazzi sa se alature, asa cum spune chiar el ,brandului istoric Alfa Romeo .:-)), rezultatele pe care le-a avut pana la 25 de ani fiind departe de o astfel de optiune. Mai ramane doar ca old-timer-ul Haas sa fie pan' la urma convins sa activeze sub *tridentul din Bologna* si astfel Commedia dell' arte a propulsoarelor italiene in *marele circ* sa fie pe deplin fundamentata de chiar acelasi management mediteranean din care fac parte. P.S. Daca yankeu-ul da dovada de *luciditate* chiar nu s-ar mai gasi un loc si pentru vreun Trulli jr. sau Fissico jr. ca n-or incepe degeaba broscarii cantarea cu *Fratelli d'Italia* nu-i asa ?....:-)))

 • ., miercuri, 26.09.2018 11:32

  Mamaligarul comenteaza despre broscari ...