Raikkonen, nemulțumit de performanțele din acest an: "Vreau să câștig curse"

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că a demonstrat și în acest sezon că este un pilot rapid, însă este nemulțumit că nu a reușit să câștige curse.

Kimi Rakkonen ocupă locul 4 în clasamentul general la jumătatea acestui sezon, cu 116 puncte acumulate, însă a terminat de numai 4 ori pe podium fără să obțină vreo victorie.

Finlandezul afirmă că este mulțumit de viteza pe care a arătat-o în acest an, însă pe de altă parte își dorește să obțină victorii, mai ales că Sebastian Vettel a trecut deja de 4 ori primul linia de sosire.

"Personal nu sunt mulțumit cu rezultatele. Vreau să câștig curse, vreau să fiu la nivel înalt tot timpul, iar asta nu s-a întâmplat prea des în acest an. Știu când lucrurile merg bine și s-au întâmplat unele lucruri pentru care am plătit prețul. Din punct de vedere al pilotajului sunt rapid și nu sunt îngrijorat în această privință. Dar trebui să pun lucrurile în ordine", a declarat el.

Contractul lui Raikkonen cu Ferrari expiră la sfârșitul acestui sezon, însă presa internațională anticipează deja că Scuderia îi va prelungi acordul, la fel ca și în cazul coechipierului său.

Pentru moment, Raikkonen rămâne însă misterios în această privință.

"Nu sunt foarte mulțumesc de cum am terminat cursele de până acum, dar asta am obținut și nu pot schimba. Este asta suficient pentru viitor? Nu știu, vom vedea la un moment dat. Echipa știe ce vreau. Până la urmă, depinde de ei să aleagă ce este mai bun pentru ei", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (31)

  • Poate castiga daca in fata fiind nu va fi cazul sa-i cedeze lui Vettel locul (Vettel iesit din cursa sau prea in spate de exemplu).
    19 3
  • si ce ne zici noua? treci si castiga curse atunci
    18 8
  • Hai mai lasa vrajeala!! Cin' te lasa pe tine sa castigi? Stai si pazeste-i dosu lu fetel! Mare champion.
    13 26
  • Din postura de paj nu va castiga el curse. E mai mult o declaratie formala pentru fanii lui.
    15 7
  • Toti pilotii vor asta.Diferenta este ca el are material competitiv cea ce desigur e dezamagitor.Plus ca Vettel are prioritate chiar daca e mai lent in calificari de exemplu.
    15 16
  • e dezamagitor... insa daca echipa il ajuta, sau macar nu l-ar fi favorizat pe Vettel, Kimi ar fi castigat la Monaco si Ungaria

    din ce se vorbeste Vettel are un contract de pilot nr 1 in care se specifica ca are prioritate la strategie (sau dreptul sa aleaga primul strategia intrarilor la boxe chiar daca se afla in spatele coechipierului)... nu prea e clar ce s-ar intampla daca Vettel va fi in spatele lui Raikkonen spre finalul cursei, atunci cand intrarile la schimb de pneuri s-au epuizat

    probabil ca sa castige anul asta curse Kimi va trebui ca dupa ultimele intrari la pit sa fie primuliar Vettel cel mult al 3-lea
    5 5
  • @Chul La 8-3 pentru Vettel in calificari, 4-0 la victorii si diferenta de puncte, chiar nu cred ca se mai pune problema care dintre ei este mai rapid. Totusi, sper ca odata si odata fanii lui Kimi sa inteleaga ca perioada lui de glorie a apus, ca si cea a lui Alonso. Vrem, nu vrem, acum doar Hamilton si Vettel conteaza, poate mai tarziu si Max.
    16 19
  • Doar vetel si ham conteaza ca au masini. Alonso iese pe 6 cu un motor care crapa si are peste 75 cp in minus. Kimi are strategii specifice, la Monaco o cursa unde in mod clar trebuia sa castige il baga la boxe sa iasa plasticaraia, in Ungaria fara Kimi il manca Hamilton si mai sunt curse unde Kimi a fost dezavantajat. Anul trecut cel putin a fost peste Vetel in mod evident. Vetel a stiut sa bulageasca masinin inclusiv de 2 ori pe a lui Kimi. Pai de aia e bun Kimi, la dat suturi si de bagat la mijloc. Ia sa fi fost Alonso in locul lui Kimi, ce si-o mai lua degetica.....
    19 10
  • Daca degetica nu mai vrea la Ferrari sa fie adus Max. Ca ala abia asteapta. Degetica sa se duca unde-o vrea.
    9 18
  • kimi este depasit si punct-juma din cursele de pina acum nu gasea volanul potrivit-in 3-4 curse nu nimerea butoanele de pe volan si altele-si voi vreti sa-l bata pe VET-pai il bate cum putea sa-l bata si cursa trecuta cu defectiune la masina germanului-in rest sunt cancanuri mclareniste din timpul lui kimi cind activa la mclada-calm cu votkanen este depasit de tehnologie...piloteaza cind si cind in rest cauta butoanele pe volan si asteapta defectiunea lui Vettel
    17 20
  • hai cu Ham Ham la Ferrari si gata sa moara Mclarenistii si Hamiltonistii :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    11 8
  • poate castiga in spa,si asa ii place acolo!
    4 3
  • Ar fi interesant ca Ferrari sa motorizeze un McLaren pilotat de Alonso iar Hamilton sa se transfere la Ferrari. Combinatie letala pentru Mircea84.
    16 2
  • Pentru toti mancatorii de rahat dulce turcesc : Daca Fettel nu avea problema cu volanul, cel putin in Ungaria, ii umilea pe toti de la primu pana la ultimul. Avea 4 secunde avans in 3-4 tururi!!! Asa ca pofta buna............
    15 7
  • @chull
    ham ham la ferari o sa moara toata lumea inclusiv feraristii
    5 8
  • La Spa, Raikkonen va fi pe podium, chiar daca pe liniile drepte Ferrari mai are mult de lucru. Cu toate ca sunt fan Alonso, tratez obiectiv cursa din Spa si spun ca va fi o surpriza placuta din partea lui Alonso, cel putin Q3.
    7 4
  • La Spa Raikkonen castiga daca nu va fi obligat sa cedeze pozitia. La Spa Raikkonen are un plus fata de toti, inclusiv Schumacher. L-a invins pe Schumacher in 2004 cu un McLaren desi a cam pierdut in rest. L-a invins pe Alonso in 2015 pe aceeasi masina desi a cam pierdut in rest. Repet, are ceva ce il face mai bun la Spa decat altii, asa cum Massa are la Interlagos.
    10 5
  • @GabyZ
    fetel mereu are probleme cu ceva cand nu merge....asta i-o servesti lui raikonen cu volanul, ca sa nu fie suparat ca a stat o cursa in spatele fetitei
    5 10
  • @automarket "Kimi Rakkonen ocupă locul 4 în clasamentul general la jumătatea acestui sezon" - e pe locul 5 fratilor, serios, devin jenante greselile astea.....
    10 2
  • Radule cu @automarket, macar ia-ti alt nume de user ...
    8 8
  • Mi se pare ipocrita declaratia atat timp cat accepti sa fii scutierul lui Vettel
    3 8
  • Nu s-a mai vazut Kimi de mult timp in cursa de la Spa, i-o palcea, nu i-o placea, tot jos termina de fiecare data iar Massa, ce are Massa in plus la Interlagos? Ca si asta tot departe a terminat.
    Sunt is eu curios cand a fost Kimi coechipier cu Alonso in anul 2015...
    9 3
  • termina kimi pe 5-6 lejer-calm ca iarasi nu nimereste butoanele de pe volan
    8 6
  • A invatat si baiatul asta sa minta.
    2 2
  • Anul Raikko asta are si masina la Spa ...
    Massa isi bate coechipierii la Interlagos desi in general e mai slab decat ei. Ti s-a aprins un bec acum? Tii minte in 2012 cum il ajuta pe un Alonso ce se cam chinuia?
    1 5
  • Alonso cu Raik au fost coechipieri cand au fost ... 2014 daca 2015 este gresit, nu era nevoie sa faci pe fandositul...
    1 3
  • @toy Raikko imi aduc aminte ca a fost ajutat chiar de Massa la Interlagos in 2007... Tii minte?
    1 1
  • Măcar la Ferrari își primește banii și ...fără raikkonen formula 1 ar fi cu mult mai săracă. El știe cel mai bine ce are stipulat in contract ai ar fi culmea sa îl lase Ferrari sa câștige când Vettel are șanse minime sa câștige titlul.
    4 3
  • .@.Nu neg faptul ca Vettel e mai rapid de cele mai multe ori dar vreau sa spun ca Vettel este favoritul echipei indiferent de situatie.Indiferent ca e o situatie de disrespect la adresa finlandezului care a fost si va mai fi anul asta defavorizat.Nu critic Ferarri ca il avantajeaza pe Vettel pentru ca e normal dar tot ar trebui sa existe un nivel egal de respect oferit ambilor piloti.
    3 4
  • massa la ajutat pe kimi la interlagos,aceasta fiind ultima cursa , nu tot sezonul!...tii minte?
    0 0
  • mclarenistilor,voi nu aveti pagini unde sa postati?ce dracu postati numai in zone cu Ferrari si pilotii lor?...pokemonilor
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru