Raikkonen, la un pas să fie îndepărtat de Ferrari: Leclerc a devenit favorit să devină coechipierul lui Vettel

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari intenționează să-l promoveze pe Charles Leclerc alături de Sebastian Vettel în sezonul 2019, ceea ce ar însemna plecarea lui Kimi Raikkonen de la echipă, potrivit unor informații neoficiale.

Ferrari întârzie un anunț oficial cu privire la linia de piloți pentru sezonul 2019, în condițiile în care Sebastian Vettel este singurul pilot care are contract pentru anul viitor.

Mai multe surse credibile din paddock au anunțat însă în ultimele zile că Ferrari a decis deja să respecte dorința lui Sergio Marchionne, fostul președinte al Scuderiei, care a încetat din viață în acest an.

Astfel, Ferrari ar urma să-l promoveze pe Charles Leclerc drept coechipier pentru Vettel, pe baza prestațiilor convingătoare pe care le-am avut la Sauber în acest sezon. Pentru moment, pilotul născut la Monaco afirmă că nu a fost anunțat de intențiile șefilor de la Ferrari.

"Nu știu, până la urmă șefii Ferrari vor lua deciziile. Ei știu ce pilot sunt și vor judeca dacă este sau nu suficient. Sunt încă tânăr și am multe de învățat. În cazul în care voi pleca acolo va fi un vis devenit realitate, dar nu sunt în măsură să spun dacă sunt pregătit sau nu", a declarat el.

Piloții din paddock par însă la rândul lor resemnați că Raikkonen nu va mai fi prezent anul viitor în Formula 1.

Printre ei se numără și Lewis Hamilton, care afirmă că îi va fi dor de pilotul finlandez.

"Întotdeauna este dificil să spui dacă simți lipsa cuiva. Cred că sportul i-ar simți lipsa în mod natural. Înainte să vin în Formula 1 mă jucam pe PlayStation în rolul lui Kimi la McLaren. Primul monopost pe care l-am pilotat la McLaren avea setările lui Raikkonen. A fost o experiență incredibilă pentru că stilul nostru de pilotaj era asemănător", a declarat pilotul celor de la Mercedes.

Între timp, 20.000 de fani au semnat o petiție online prin care solicita Scuderiei Ferrari să-l păstreze pe Raikkonen în sezonul următor.

Via MotorsportMotorsport, Reuters

Comentarii (20)

  • Sincer imi pare rau daca s-ar intampla asta! Nu asa rau fata de retragerea lui MSC, insa si Kimi ar trebui sa inteleaga ca F1 este o afacere in ziua de azi. Ce mai spera el azi inaintea cursei din Singapore?
    1.Campion nu mai poate iesi, este foarte greu cu cei doi inaintea lui Ham si Vet;
    2.Cum poate iesi Ferrari campioana cand el lupta in primul rand cu coechipierul sau si am vazut ce se poate intampla;
    3. La cata experienta are ar trebui sa-si dea seama ca Vet gestioneaza de cele mai multe ori cursele mai bine;
    4. Cred ca la cursa trecuta daca era Vet in fata lui Ham nu trecea Ham primul nici la reluare;
    5. Cred ca mai multumit ar fi daca ar iesi campion cu Ferrari si eventual Vet la piloti fata de situatia actuala cand ambele obiective mai mult se indeparteaza de ei decat sa se apropie, iar cu Ferrari campioana s-ar vorbi de efortul celor doi piloti in egala masura.
    12 25
  • Sincer ar fi timpul ca Ferrari sa il pensioneze pe Raikkonen nu poate face fata unui Hamilton,Bottas,Verstappen.As prefera o linie de piloti Vettel-Leclerc sa vedem ce mare pilot e Vettel contra unui pilot tanar si dornic de afirmare
    12 31
  • SIMPLE MINDS
    Respect Raikkonen pentru abordarea din Prima variante si din Della Roggia ! Nu-i vina ta ca ai un coechipier cu un compartament suficient de infantil incat sa vrea totul inca de la inceput.Cu totii putem fi de acord ca o tranzitie spre locul fruntas se face cat se poate de discret incat si camerelor TV sa le fie dificil s-o surprinda:_)). Daca aceasta situatie petrecuta la Monza o sa contribuie la debarcarea finlandezului inseamna ca Ferrari se afla acolo unde chiar ar trebui sa fie !
    67 7
  • Ha ha ha, Hamilton l-a si vazut plecat pe Raikkonen - ce-i drept, e un adversar incomod.
    15 9
  • BAF, in clasament Raikkonen are mai multe puncte decat Bottas si Verstappen, asta asa ca idee. Ca ai tu impresia ca nu face fata este una si clasamentul arata altceva.
    Eu zic ca nu este deloc rau pentru un "pensionar".:)))))
    Toti suntem specialisti.:))))
    27 7
  • @SIMPLE MINDS Ferrari se afla acolo tocmai pentru ca-l au pe fosila aia de Raikkonen ! Pai cu numai jumatate din ajutorul pe care i l-a dat anul asta Bottas lui Hamilton, Vettel era deja campion ! Dar ce dracu' sa faci cu relicva asta betiva, cand el isi blocheaza coechipierul si-i face loc adversarului ? Pe mine m-a uluit faptul ca nu i-au dat papucii imediat dupa cursa ! De fapt, fosila ar fi trebuit sa-si ia viteza de la Ferrari, odata si de manuta cu Alonso !
    Ca pe tine te incanta ajutorul, sper totusi neintentionat, dat de fosila pentru Hamilton, este de inteles, dar cel putin nu mai veni cu gogoasa sportivitatii, cand la Mercedes ordinele de echipa au fost exprimate clar, concis si in auzul tuturor ! Sau ceea ce este bun si moral pentru Hamilton nu este la fel si pentru Vettel ?
    7 42
  • mobius
    Cred ca unii dintre noi chiar nu se uita la cursele de F1, sau si mai grav nu inteleg ceeace vad. Au fost nenumarate curse in care, echipa Ferrari a sacrificat interesele sale, retinandu-l pe Raikonen, prin diverse mijloace, pentru a-i proteja sansele lui Vettel. As vrea sa fiu bine inteles, dupa revenirea la Ferrari, (dupa plecarea lui Massa), Raikonen a acceptat rolul de nr. 2, in era Alonso cu mai putin entuziasm, dar cu Vettel s-a inteles mai bine, dovada ca a fost ca numar de puncte mai aproape de coechipier. In ultima cursa, despre asta vorbeste toata lumea (ma refer la cei care nu-l suporta pe Kimi), acuzandu-l, Kimi nu a facut nimic ce l-ar fi putut dezavantaja pe Vettel. Raikonen a plecat din prima pozitie si a asteptat un moment potrivit pentru a-i ceda locul. Acest moment nu s-a ivit pana la acrosajul lui Vettel cu Hamilton, (produs inainte de terminarea primului tur, din cauza lui Vettel, se poate vedea clar). Din acel moment, dupa care Vettel a reluat cursa de pe ultimul loc, ma intreb cu toata sinceritatea cum l-ar mai fi putut ajuta Raikonen. Sustin cu tarie ca, Raikonen trebuie felicitat pentru lupta pe care a purtat-o din acel moment cu toti, inclusiv cu propria echipa, pentru Ferrari. Ce castiga Ferrari aducandu-l pe Leclerc, este mai tanar decat Raikonen, dar va fi tot nr.2, cu tot talentul sau, iar Vettel va pierde la fel ca pana acum curse pa mana lui.
    29 3
  • AZERBAIJAN - dupa ce iese masina de siguranta franeaza puternic, isi distruge pneurile si pierde 3 pozitii; putea castiga cursa
    FRANTA - il loveste pe Bottas, ajunge in coada plutonului
    GERMANIA - iese in decor; putea castiga cursa
    ITALIA - il loveste pe Hamilton, ajunge la coada plutonului; putea castiga cursa.

    Da, intr-adevar din cauza lui Raikkonen nu castiga Vettel campionatul.
    41 3
  • poate il aduce in locul lu vetelu.
    18 2
  • Kimi e un pilot foarte bun dar atunci cand are chef sa o demnstreze, acum a tinut cu totul sa fie primul in primele viraje ca sa demonstreze ca poate fi la nivelul lui Vettel, dar in termeni de cursa, pare nu a fi la fel de constant pe totul parcursul ei, Vettel o face dar mai greseste pe ici colo, in momentele esentiale!
    Lecrerc este talentat dar sunt sigur ca s-ar pierde cu firea in fata unui Lewis agresiv, insa, cred ca poate face ce realizeaza Bottas in momentul actual, incetinindu-i pe Ferrari in momentele cheie, anul trecut la fel a procedat si Lewis a obtinut puncte bune. Kimi ar putea face asta dar nu pare ca vrea, adica ok te las sa ma fentezi la boxe in favoarea lui Vettel dar lasa-ma in pace in timpul cursei, mai bine merg eu la conservare si il tin pe Vettel in spate in Germania desi e clar ca are o alta strategie! Omul a zis raspicat "just sait it", au taragant tururui bune asa, trebuia instant, da-te la o parte si o facea dar omul are un caracter aparte, il cunosti, actioneaza cum doreste!
    9 8
  • Vina le apartine 100% echipei Ferrari ca nu stiu sa vorbeasca inainte de cursa sau cand semneaza contractele, baieti, cand e de echipa, pai e de echipa, nu fiti natarai! Asta, dincolo de greselile pilotilor din timpul cursei.
    10 1
  • Si inca ceva, acestea sunt zvonuri sa destabilizeze Ferrari, tocmai acum cand erau favoriti si s-au facut de cacao! In momente din astea cand esti cu moralul la pamant, Kimi sa inceapa sa nu contraperformeze, este exact ce vrea Mercedes, se stie ca latinii sunt slabi de inger.
    6 3
  • Doamna Raikkonen s-a zbatut destul pentru el in garaj. Asta e.
    Deci Raikkonen, Alonso. Cine urmeaza?
    0 16
  • In 2009 tot Ferrari l-a pus pe tusa. Urmeaza 2019.
    4 3
  • @mobius Uita-te cu atentie, daca esti in stare, la secventele startului si o sa vezi ca, pana in momentul contactului cu Hamilton, fosila nu face altceva decat sa-l blocheze pe Vettel ! Nici macar o singura clipa pe Hamilton, permanent inchide trasa lui Vettel !
    Vettel a fost clar vinovat pentru contactul cu Hamilton, ar fi putut sa se replieze si sa atace mai tarziu, corect. Dar mai lasa-ma cu gogoasa fosilei nevinovate ! Si lasa-ma cu tampenia asta cu fosila sabotata pentru Vettel ! A avut posibilitatea sa castige si nu numai in Italia ! In Azerbaidjan a fost pe acelasi nivel cu Hamilton, dupa SC si nu l-a depasit, cu o masina superioara, in Austria a dormit jumatate de cursa, cu masina net superioara, in spatele lui Max, in Germania a fost lasat de caruta, de unul venit de pe locul 14, cu o masina inferioara ! De ce nu a castigat ? Greseste Vettel, dar de ce nu castiga fosila cand greseste Vettel ? Sper sa ai suficiente tigle pe casa ca sa nu-mi spui ca din cauza sabotajului !
    O tii prosteste cu unul care a fost pilot adevarat de curse doar din 2002 pana in 2007, cand si eu eram fanul lui, iar dupa aceea a devenit o fosila care face, daca face, cate un pole pe an, iar in rest, calificari, sau curse, este varza !
    10 20
  • Bogdan
    E greu de crezut cum ati inceput sa va suciti. Ba vreti ordine de echipa, ba de ce sa fie cu ordine de echipa, ba ca i plictisitor ca nu se depaseste, ba de ce se depaseste ca s a bagat nustu care prea tare . Depasirile dintre Kimi si Ham au fost magistrlale. E vinovat Kimi c a fost depasit pana la urma, da Vettel nu c a fost depasit in curba 3, nu. Parerea mea este ori sa va bucurati de curse ori sa nu va mai uitati. E simplu.
    22 1
  • Bogdan
    Pe de alta parte, Loredana Groza e fosila, Mihaela Radulescu e fosila, da in nici un caz Kimi Raikonen mai baieti.
    26 1
  • Ferrari trebuia sa scape de el mai demult.Este mult mai slab decat Bottas, asa ca Ferrarinu are nici o sansa la nici un titlu.
    Daca nu aduc un pilot tanar care doreste sa castige curse nu vor face nimic nici la anul.
    Vettel este bun, dar Ham este si mai bun,plus ca Ham il are pe Bottas care tot timpul isi face treba cu brio ,pe cat Kimi e total in alta liga.
    5 15
  • Kimi sa ramana la ferrari si in 2019 si sa nu mai auzim la anul chesti de genul "Vettel e pe strategie mai buna" inca din prima cursa a sezonului.Cred ca ar fi normal ca pilotii sa decida cand intra la boxe,cand simt ca pneurile nu mai functioneaza.Cel putin de 3 ori au muscat momeala cu intratul la boxe.
    7 0
  • ha ha ha
    pentru cei care il iubesc pe Kimi: https://www.change.org/p/maurizio-arrivabene-ferrari-should-keep-kimi-raikkonen-for-another-year
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru